Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.202
Поени од реакции
34.793
Автоматски споено мислење:

Below is the the portion of the Superior District required curriculum resources list that includes the CBC cartoon:

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.014
Еве како изгледа твитер страницата на CBC (педофилската педерана на Трудо и компаниjа):

pic1.jpeg

Исто така ќе се крие Шеки педерот кога ќе доjдат нормалните на власт повторно.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.151
Поени од реакции
9.623
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.551
Поени од реакции
4.353
А не се прашувате зошто избегал син и од дома? Мајката никогаш нема да ти каже дека е поради трансфобично малтретирање од страна на родителите. И затоа неопходно е школите да им ја штитат приватноста на децата.
За се ова што му се случило самата мајка е виновна.
Druze, da te zapoznaam u zivo bi ti r'knal najgolem šlajm sto moze da postoi.. ti si bolesnik i treba permamentno da bides baniran..
Автоматски споено мислење:

Трпение сега, ќе има многу слики во постов бидејќи влегов во книжарница и излегов видно изнервиран. Додека разгледував ми падна во очи една книга, која за жал решив да ја разлистам. Книгата се вика вака:

Прегледај го приврзокот 393289

Ама можеле слободно да ја наречат „Како да му го смените полот на вашето дете без причина“ или „Прирачник за перење мозоци на млади незрели родители“. Се извинувам за квалитетот на сликите, дел е од светлото во просторијата, дел од што сликав стоејќи и фрлам сенка. Еве ја содржината:

Прегледај го приврзокот 393291

Прегледај го приврзокот 393293

Значи без поголеми изненадувања, тоа се во главно термините што се вртат. Но еве дел од текстот, и ова е мал дел од рандом разлистани страници. На страната подолу, авторот им објаснува на младите родители дека нивните деца, штом наполнат 3 (со букви, три) години веќе знаат да се идентификуваат како момче, девојче или нон-бајнари. Вели дека малку им било тешко да објаснат дека се нон-бајнари ама се обидувале да го искомуницираат тоа некако. Штом наполнат 4 години, веќе знаат.

Прегледај го приврзокот 393294

Интересен пример во поглавјето наречено "Following your child's lead" во кое се вели дека 5 годишната Мило, на која и прикачиле род „девојче“ при раѓањето, вели дека не е девојче и дека сака да ја скрати косата.

Ако вашето 5-годишно дете ви каже нешто во оваа смисла, веднаш барајте како да започнете процедура за отсранување на непожелните делови. Понатаму во книгата е објаснето за puberty blockers и зошто треба да ги почнат што порано. Се објаснува како истите се привремени и може да ги прекинете кога сакате, додека третманите за Gender Dysphoria се трајни.

Прегледај го приврзокот 393297

Во делот за најчесто поставувани прашања, „родителот“ вели: Јас сум цисџендер и хетеросексуалец. Како можам да се осигурам дека моето дете ќе биде изложено на повеќе родови идентитети...

Прегледај го приврзокот 393298

Книгата е буквално прирачник со упатство за сите работи што родителите треба да ги прават и сите работи кои не смеат да ги прават. И бидејќи е богата со упатства и со експертиза, посакав да ја прочитам биографијата на авторот, за да видам кои се неговите квалификации. Бидејќи вака сериозна материја која опфаќа праќање деца на операции за промена на пол и де факто нивна стерилизација, сигурно е напишана од сериозен доктор со долгогодишно искуство, и секако родител на веќе пораснати деца кои поминале низ разно-разни периоди. Исто на пример како да земам часови за скокање со падобран, сакам да имам искусен инструктор, а не зад мене да стои @Scirea и да вика „Ио, скокај!“.

Еве ја биографијата на авторот:

Прегледај го приврзокот 393301

Значи не се заебавам, нема друга страница позади оваа. Тоа е тоа. Две три реченици, во кои се вели дека авторот е извесен Тави Хаун, лиценциран социјален работник со 12 годишно искуство, multiracial Indigenous person кој е исто така „Two Spirit and nonbinary transgender“.

Ќе повторам: „Two Spirit and nonbinary transgender“. :facepalm:

Исто така родител. На бебе.

Прегледај го приврзокот 393307

Се надевам дека научивте нешто. Имајте пријатен петок!
Kade e ova? Kaj nas vo MK?

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.202
Поени од реакции
34.793
Фак, што се случува ејј.... ФААК!! :eek:

Ministry Of Bulls**t Tries To Cancel Orwell As The Telegraph Follows 'Orwellian' Formula

There aren't many 'chef's kiss' moments these days, but The Telegraph just came close.
In a widely panned article, The Telegraph, which is owned by British elites, just tried to cancel George Orwell for being a "sadistic, misogynistic, homophobic and sometimes violent" person whose life was "at odds with the "decency" of his writing."

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.714
Му го украдоа сценариото на Орвел, го плагијаризираа и сега пробуваат да го канцелираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom