Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Еве пак! Не морам ни да те побивам од колку добро тоа го правиш сам. Еднаш “боледува”, еднаш “нема дијагноза”, третпат “здрав е”?
Пак имаш проблеми со читањето. Боледува ако има родова дисфорија. Ако е транс лице без родова дисфорија или какво било ментално растројство, нема да има дијагноза ментално растројсвто. Родова дисфорија и трансродовост не се синоними.
Автоматски споено мислење:

Прашањето е дали ти си ги отворил... Всушност прашањето е дали воопшто разбираш што е научна студија и што претставува peer review процесот. Дали правиш разлика од напис/колумна на веб сајт, до научен труд.

Уште не си ги ажурирал податоците. И дај емаил адреса од програмерите, да им упатам забелешки (и сочуство).
Пак ќе ти повторам: тоа е академски журнал за peer-reviewed научни студии.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.578
Поени од реакции
35.365
^^
Aбе бот, ова ли се научни студии за тебе?
Колку игнорантна багра сте бре, има ли некој писмен меѓу вас со кој што може нормално да се разговара без да се објаснуваат основни поими како на ретардиран лица со специјални потреби? (едит за политичка коректност)

1658487024218.png

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
^^
Колку игнорантна багра сте бре, има ли некој писмен меѓу вас со кој што може нормално да се разговара без да се објаснуваат основни поими како на ретардиран лица со специјални потреби? (едит за политичка коректност)

Прегледај го приврзокот 339335
Тоа не беше линкот што го постирав: https://www.tandfonline.com/toc/wijt20/current

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.578
Поени од реакции
35.365
И што сакаш сега да направам со тој линк? Да дипломирам псеудопсихологија?
Дај линк до конкретна студија. Да биде со рандомизиран и контролиран опит (со плацебо групи), и да опфаќа троцифрен+ број на ипитаници. Се разбира на подолг временски период. Дај конкретна студија и да видиме кои аргументи има таму за вашата култистичка лгбт теза.

Со епидемиолошки и метастудии/касапења од трудови не ме замарај.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.704
Поени од реакции
9.307
^^

Прегледај го приврзокот 339335
Нема.

1658487956859.png

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Пак имаш проблеми со читањето. Боледува ако има родова дисфорија. Ако е транс лице без родова дисфорија или какво било ментално растројство, нема да има дијагноза ментално растројсвто. Родова дисфорија и трансродовост не се синоними.

Пак ќе ти повторам: тоа е академски журнал за peer-reviewed научни студии.
Прво ја се извинувам што постот го направив карма-каша со тие Квотации
Ако има Админ, нека ми го управи плс оти сто пати пробав и не бива…

Нејсе…
Ај да видиме каков проблем имам јас со читањето…
1.Боледува ако има родова дисфорија.
-Нема во твојот пример, идемо даље!

2.Ако е транс лице без родова дисфорија или какво било ментално растројство, нема да има дијагноза ментално растројсвто.
-Епа Шеки, не постои “транс лице” во психијатријата! Тие нагони и желби се дијагностицираат во подрачјето на Парафилија, и да не се повторувам кои се спаѓаат таму! Од F64…(на даље)

3.Родова дисфорија и трансродовост не се синоними.
-Точно! Се една мала забелешка дека психијатријата не познава трансродовост како што вие спинувате! Или е транс(F60 dysphoria), или е друг ментол(F64…)!

Нема слободна љубав, транс, гис,цис, џендер неутрал, маџикал квин и остали бајки во кои вие си верувате…[/QUOTE]

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
И што сакаш сега да направам со тој линк? Да дипломирам псеудопсихологија?
Дај линк до конкретна студија. Да биде со рандомизиран и контролиран опит (со плацебо групи), и да опфаќа троцифрен+ број на ипитаници. Се разбира на подолг временски период. Дај конкретна студија и да видиме кои аргументи има таму за вашата култистичка лгбт теза.

Со епидемиолошки и метастудии/касапења од трудови не ме замарај.
Имаш овде набројано некои со трицифрени испитаници.
Плацебо група нема смисла да се прави за вакви студии.

Прво ја се извинувам што постот го направив карма-каша со тие Квотации
Ако има Админ, нека ми го управи плс оти сто пати пробав и не бива…

Нејсе…
Ај да видиме каков проблем имам јас со читањето…
1.Боледува ако има родова дисфорија.
-Нема во твојот пример, идемо даље!

2.Ако е транс лице без родова дисфорија или какво било ментално растројство, нема да има дијагноза ментално растројсвто.
-Епа Шеки, не постои “транс лице” во психијатријата! Тие нагони и желби се дијагностицираат во подрачјето на Парафилија, и да не се повторувам кои се спаѓаат таму! Од F64…(на даље)

3.Родова дисфорија и трансродовост не се синоними.
-Точно! Се една мала забелешка дека психијатријата не познава трансродовост како што вие спинувате! Или е транс(F60 dysphoria), или е друг ментол(F64…)!

Нема слободна љубав, транс, гис,цис, џендер неутрал, маџикал квин и остали бајки во кои вие си верувате…
Не, тоа што го спомна со трансвестити не се однесува на транс лица. Трансвестити по дефиниција се цис лица (за таа парафилија барем).
Трансродовоста не е парафилија.
И како нема транс лица во психијатријата? Нема трансродовост како ментално растројство, ама транс лицата се огромна тема во психијатријата.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Имаш овде набројано некои со трицифрени испитаници.
Плацебо група нема смисла да се прави за вакви студии.

Не, тоа што го спомна со трансвестити не се однесува на транс лица. Трансвестити по дефиниција се цис лица (за таа парафилија барем).
Трансродовоста не е парафилија.
И како нема транс лица во психијатријата? Нема трансродовост како ментално растројство, ама транс лицата се огромна тема во психијатријата.
Ти благодарам за потврдата вака јавно дека “транс” лицата се огромна тема во психијатријата!

П.С. и да! Точно! Трансродовоста не е Парафилија, туку е класифицирана како Дисфорија! Јасно и недвосмислено во дсм-5!
Никако поинаку! Јасно и недвосмислено!

Не признаваат, ни пак постојат “слободни” транс лица во природата! Не јас ова! Науката го вели!
Човек што не се пронаоѓа во својот природен пол пати од дисфорија(што е растројство).
Толку ли е сложено??

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.578
Поени од реакции
35.365
Puberty suppression in adolescents with gender identity disorder: A prospective follow‐up study

??
Што со вакви глупоштии, сакаш да дискутирам за методи на труење и уништување на адолесценти?
Кој нормален научник сака да се занимава со ова? Кои научници се вклучени во peer review на ова?

Листајќи ги абстрактите на вашиов сајт има текстови кои сите може да се сведат на еден заклучок: Дека транс е најсупер работа на свет.
Но никаде не гледам стандардизирани контролирани студии. Она се некои текстови со лични мислења и согледувања, и воопшто не се студии пер се. Дури ни од оваа збирштина не потенцираш ништо конкретно, што ми кажува дека ни тоа не си го прочитал.

Не ни мораш: ncbi pubmed еве ти ги таткото мајката и дедото на научни трудови, нема пообемна и подетална онлајн библиотека од оваа.
Овде се озбилните трудови. Посочи ми студија од тука, стандардизирана контролирана студија:

И коментирај ја, кажи кои се аргументите во таа студија кои сакаш ги потенцираш.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.124
Поени од реакции
9.544
Не знам дали е за во темата но......

A man from France, who is transforming himself into a "black alien", has said that he can't find a job as people "judge him". Anthony Loffredo has undergone extreme body modifications, such as split tongue to create a forked effect, and is covered with tattoos from head to toe - eyeballs included. Mr Loffredo considers himself a "project and posts about his body modifications on his Instagram handle by the same name. The Frenchman has also has had two fingers amputated to make his left hand resemble a claw.

1658571498839.png

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Не знам дали е за во темата но......

A man from France, who is transforming himself into a "black alien", has said that he can't find a job as people "judge him". Anthony Loffredo has undergone extreme body modifications, such as split tongue to create a forked effect, and is covered with tattoos from head to toe - eyeballs included. Mr Loffredo considers himself a "project and posts about his body modifications on his Instagram handle by the same name. The Frenchman has also has had two fingers amputated to make his left hand resemble a claw.

Прегледај го приврзокот 339433
Во нормална држава, докторите што му ги ампутирале прстите и што му го исекле носот, во затвор би лежеле!
И после ние се жалиме за нашево здравство или Жан Митрев… :pos:

Настрана шала, ај што се чкртал се чкртал, ај што се пирсал се пирсал, негово право…
Ама во моментот кога отишол на лекар за да побара “интервенција” од таков тип(па макар и на приватно да бил), требало прво на психијатрија да го пратат и да му одземат деловна способност уште одма!

Вака отпосле е се касно!

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.124
Поени од реакции
9.544
Во нормална држава, докторите што му ги ампутирале прстите и што му го исекле носот, во затвор би лежеле!
И после ние се жалиме за нашево здравство или Жан Митрев… :pos:

Настрана шала, ај што се чкртал се чкртал, ај што се пирсал се пирсал, негово право…
Ама во моментот кога отишол на лекар за да побара “интервенција” од таков тип(па макар и на приватно да бил), требало прво на психијатрија да го пратат и да му одземат деловна способност уште одма!

Вака отпосле е се касно!
Човекот е транс-вонземјанин, не смеат да го одбијат.

Симпсонови беа во право.

Excuse me, where is the bathroom for dolphins?

1658573416068.png

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Човекот е транс-вонземјанин, не смеат да го одбијат.

Симпсонови беа во право.

Excuse me, where is the bathroom for dolphins?

Прегледај го приврзокот 339446
Е тука лежи зајакот!
Политички, правни и етички закони ги доведоа во расчекор! (<<по тој редослед одат)
Прво правило за било кој доктор, било кај да учел, било кај да работи е:”Не прави штета”!
Штета се мисли во однос на здравјето! Кратка ама многу длабока мисла и правило!

Ама идиократија на дело!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.578
Поени од реакции
35.365
лгбтП луѓето не се чуствувале бебедно затоа што во државава постоеле и такви што размислуваат различно од нив, па уште се дрзнуваат и да се жалат на нивната агресивност во сеприсутната пропаганда (меѓу кои и кловновската парада), се дрзнуваат да прават вебсајтови, да протестираат.

Бисер од колумната кој мора да се истакне, се „заканите“ кои наводно ги добивал некој лгбтП активист со потекло од село Стојаково - пази сега - кога во дворот поставил клупа офарбана во виножито (а веројатно и на други начини ги провоцирал традиционалните вредности на мнозинството селани). Инаку ликот има подкаст кој се вика „спасете ги децата“:
Save Our Children
Cause shade never made anybody less gay ️‍
Подкаст воден од @slamkovd

Провоцира со геј симболи и јавно агитира за врбување/перење на мозок на невини дечиња, и потоа демек се чуди зошто луѓето реагираат. А авторот на крајот од колумната прашува „дали може ЛГБТ луѓето да се чувствуваат безбедно и заштитено од страна на државните органи во Македонија?
Тоа е праксата на лгбтП култот. Агресори кои на јавни паради, на телевизии, социјални мрежи, по филмови и по серии, и на сите можни начини ги наметнуваат своите вредности (целосно спротивни од тие на мнозинството) за редовно наместо агресори да се прават дека тие се жртвите... Со вакви провокации ништо чудно некој од нив некогаш многу позаебано да наебе - од некој што не размислува премногу, а во толкаво мнозинство порано или подоцна ќе се најде и некој таков.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom