Windows Vista

• Креатор на темата Креатор на темата torrent
  • Време на започнување Време на започнување
Toa чудо ги тера игрите, и како стои со вградени драјвери...звук, лан....

Има ли начин да од вистата се деинсталира она Виндовс дефендер?

Под ХР со winComponents ги решавав тие работи од непотребни додатоци, за виста има ли такво нешто?

До сега, на 7цава се си иде ко подмачкано, све лета и то.

А за Vista, оди во START и таму во Search пиши services, одбери го тоа services што ќе ти се појави најгоре, сеа тука најди го Windows Defender, дај му двоклик, сеа прво дај му STOP па после у Startup Tyoe дај му Disabled и шибај.

Оки,а може да се анинсталира ако не ми се свиѓа SP2ката,или forever and ever идеме после I do кај Licence agreement?

Ќе ми дае ли развод,ако сакам?

Не гледам ниедна причина зашто би избришал нешто што поправа грешки и подобрува многу работи :)
Мислам дека преку Add/Remove ќе можеш да го избришеш, ама се што си инсталирал после него, може да се сјебит.

корун сеумче виндовс а? дај кажи импресии нешто дали да го спуштам или не и колкав е во гб и ако не те мрзи дај еден сигурен торент

Стајте си SP2, сега само што го инсталирав, приметувам разлика, побрзо е некако, + GTA поише FPS Ми дава. Едноставно како да имате уште 1 гига рам додадено, така ми изгледа.

А за Vista, оди во START и таму во Search пиши services, одбери го тоа services што ќе ти се појави најгоре, сеа тука најди го Windows Defender, дај му двоклик, сеа прво дај му STOP па после у Startup Tyoe дај му Disabled и шибај..

Откако е инсталирана Вистата прво што е направено е тоа напишаното од тебе.....
Прашањето беше за комплетно "физичко" отстранување на тој програм!

Откако е инсталирана Вистата прво што е направено е тоа напишаното од тебе.....
Прашањето беше за комплетно "физичко" отстранување на тој програм!

Не сум сигурен дали може тоа, а ова што ти го пишав е ПОТПОЛНО ИСТО како физички да си го отстранил, само што ете, иконата се наоѓа у старт менито и толку. А зашто толку многу сакаш да го отстраниш кога и вака и така веќе е избришано?

Не сум сигурен дали може тоа, а ова што ти го пишав е ПОТПОЛНО ИСТО како физички да си го отстранил, само што ете, иконата се наоѓа у старт менито и толку. А зашто толку многу сакаш да го отстраниш кога и вака и така веќе е избришано?
Чиста радозналост и желба да непотребното и вишок (за мене) биде отстрането, а има и други работи што би ги тргнал од вистата...:toe:

Чиста радозналост и желба да непотребното и вишок (за мене) биде отстрането, а има и други работи што би ги тргнал од вистата...:toe:

Епа се што сакаш да тргнеш тргај од services :)

Индикаторот за батеријата ми се збудале. Лаптопот приклучен на струја, а индикаторот ми покажува дека батеријата е 99% полна и дека се празни. Некој баг да не е и дали има нешто чаре, оти стварно боди очи

Индикаторот за батеријата ми се збудале. Лаптопот приклучен на струја, а индикаторот ми покажува дека батеријата е 99% полна и дека се празни. Некој баг да не е и дали има нешто чаре, оти стварно боди очи

Пробај зачисти од adware, spyware, такви работи. Од кога ти прави вака? Пробај систем ристор. Пробај приклучи на струја без батерија...

Пробај зачисти од adware, spyware, такви работи. Од кога ти прави вака? Пробај систем ристор. Пробај приклучи на струја без батерија...

5 дена е Вистата, и немам ни spyware, ni addware. 3 дена веќе вака прај. Ќе го работам само на батерија, ќе се испразни батеријата, ќе ја приклучам на полнење, пак иста приказна :toe:

На стариот компјутер имам WIndows Vista Starter.. И сеа сакам да стаам нова тема.. и симнувам едно Windows Untitles 2 програм ја ставам темата и све... и не ми се појавува како што треба.. само таскбарот ми е добро напраен а ова прозорчињава не ми се нигокаш такви како што покажува што се на скинот,,, нели како аеро, како проѕирни што се.. и сеа сакам така да ги стаам.. (Се надевам дека некој ме разбра) Хелп any1? Фала. :helou::helou:

На стариот компјутер имам WIndows Vista Starter.. И сеа сакам да стаам нова тема.. и симнувам едно Windows Untitles 2 програм ја ставам темата и све... и не ми се појавува како што треба.. само таскбарот ми е добро напраен а ова прозорчињава не ми се нигокаш такви како што покажува што се на скинот,,, нели како аеро, како проѕирни што се.. и сеа сакам така да ги стаам.. (Се надевам дека некој ме разбра) Хелп any1? Фала. :helou::helou:

Земи друг скин, тој ќе да нечини.

Имам проблеми со вистава неам појма што е работава.
Прво игриве сто ги пустасе на xp сега или не ги инсталира или при подигање пагаат.
И второ ми се појави следново додека сурфав.

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 1a
BCP1: 0000000000008884
BCP2: FFFFFA80017FFF10
BCP3: FFFFFA8001800000
BCP4: 0000000000000205
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0