Windows Vista

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
До сите што користат Vista:

Обавезно симнете си Service Pack 2 (Beta) и компјутерот ќе ви лета :)

Ако е Beta, ама све подобрува, многу убрзува и најбитно дава повеќе FPS и Benchmarks на игрите.

Или уште подобра варијанта (јас што ја користам), инсталирај те си Windows 7, ептен е брзо чудово.
SP2 - ката да не бара после крак за Serial Number ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
До сите што користат Vista:

Обавезно симнете си Service Pack 2 (Beta) и компјутерот ќе ви лета :)

Ако е Beta, ама све подобрува, многу убрзува и најбитно дава повеќе FPS и Benchmarks на игрите.

Или уште подобра варијанта (јас што ја користам), инсталирај те си Windows 7, ептен е брзо чудово.
Toa чудо ги тера игрите, и како стои со вградени драјвери...звук, лан....

Има ли начин да од вистата се деинсталира она Виндовс дефендер?

Под ХР со winComponents ги решавав тие работи од непотребни додатоци, за виста има ли такво нешто?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ќе може некој да ми каже дали откако ќе инсталирам SP2, ќе бара крак за Serial Number, или ништо не мења ?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
нели за SP2 требит да имаш инсталирано SP1 и дали на виста стартер можит да се инсталират SP1?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.821
Поени од реакции
8.349
Користам виста некое време и од почетокот беше се ОК,али у последно време ми излезе бубачката APPCRASH, ова е голем пропуст во системот којшто изглеа не се решава. Побарав по гугл како би можел да го решам проблемот али најдов еден куп
веб сајтови како на пример овој http://www.appcrash.net/ каде што уште толку човек ќе се разочара од вистата.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Оки,а може да се анинсталира ако не ми се свиѓа SP2ката,или forever and ever идеме после I do кај Licence agreement?

Ќе ми дае ли развод,ако сакам?

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
А тоа дека повеке рам ке користат програмите... лол. Па тие треба максимално да го користат рамот, а не така за џабе да му стои празен.
Убаво што се изнасмеа... само, да знаеше што збориш ќе беше убаво.

Еве ти, наједноставно објаснето:
За секоја алокација на меморија се користи поинтер (без разлика дали директно, како во С и С++ или референци ко на други места). Е сега, во 32-битна околина, се користат поинтери со големина од 32-бита. Од тука и ограничувањето на тоа колку рам може да се алоцира, пошто со 32-бита само толку различни адреси можат да се опишат.
Затоа... се проширува големината на поинтерот... и добиваш поголем опсег на адреси кои што можат да се опишат.

Паметно дете си, јасна ти е приказната натаму... нели?

И... сеуште не даде ниедна причина ЗА 64-битната верзија :toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
И... сеуште не даде ниедна причина ЗА 64-битната верзија :toe:
Едноставна е причината...многумина се водат од тоа да што поголема бројка има ознаката значи автоматски дека е подобро без стварно да знаат што нуди таа верзија или дали воопшто им треба....
...логиката е, тури нешто со поголема ознака и вози Мишко...шо те боле што е тоа и зошто е.:kesa:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.777
Поени од реакции
11.322
Да да, баш така и мене ме тераа да турам 64битен пошо не ми ги препознаваше 4те гига рам, ама јебешга па миљон ствари немаат искочено сеуште и шо? Ќе го јадев немиен :icon_lol: Вака си ги фати на 32 битен виста некако, срање е за срање, ем прешминкан ем све, ем корне процеси, ама ај ваљда новиов 7ца кој (што сепак и не го фалат толку), ќе направи револуција па сите среќни и весели :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Дај некој нека каже. Дали SP2 бара Serial Number откако ќе се инсталира, или не мења активација ? И да, дали може да се деинсталира, ако не ми го праи меракот ?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.777
Поени од реакции
11.322
Друже ч'чни по нет ако до толку веќе :icon_lol: јас стаив сп2 баш вчера и не ми бараше ништо :) е сеа зависи шо подразбираш под тоа дали ти го праи меракот, мене не ми е за курташак играње на пример стаена...ако ти е за тоа, боље не ставај :wink: (и нормално за да си фати ко шо треба кајмаче :pos: на 32 битна, 32 битен сп 2 ќе му лупнеш, а не да се сјебеш со 64 или обратно!)
ае

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Друже ч'чни по нет ако до толку веќе :icon_lol: јас стаив сп2 баш вчера и не ми бараше ништо :) е сеа зависи шо подразбираш под тоа дали ти го праи меракот, мене не ми е за курташак играње на пример стаена...ако ти е за тоа, боље не ставај :wink: (и нормално за да си фати ко шо треба кајмаче :pos: на 32 битна, 32 битен сп 2 ќе му лупнеш, а не да се сјебеш со 64 или обратно!)
ае

Друже барав по нетов, немој да мислиш дека сум до толку мрза:icon_lol:, ама ништо не најдов. Иам 32 битна, чим не ти барала ништо, ќе инсталирам сега, па што бидне, бидне :) Фала, у секој случај.

Kajgana Shop

На врв Bottom