Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали некој го инсталираше црниов упдате ја имам лумиа 625 иако пишува дела е пуштен уште не ми го дава на моб.
Што имаш наместено во Region?
Какво изненадување сум добил сабајлево. Добив покана за windows phone 8.1 сдк.. Да видам како е што е, би требало да го имам на емулатор па ќе споделам се што е ново. Иако не би требало, ама наши си сме....
As one of our top developers, you are being invited to a confidential, private Windows Phone SDK Developer Preview Program to test your app out on an upcoming release of Windows Phone.
--- надополнето: 11 февруари 2014 во 08:46 ---
Не, само пополнав некој работи што бараа, па тие допрва же одлучеле дали ќе бидам поканет. Штета...
Какво изненадување сум добил сабајлево. Добив покана за windows phone 8.1 сдк.. Да видам како е што е, би требало да го имам на емулатор па ќе споделам се што е ново. Иако не би требало, ама наши си сме....
As one of our top developers, you are being invited to a confidential, private Windows Phone SDK Developer Preview Program to test your app out on an upcoming release of Windows Phone.
--- надополнето: 11 февруари 2014 во 08:46 ---
Не, само пополнав некој работи што бараа, па тие допрва же одлучеле дали ќе бидам поканет. Штета...
Gratz! Аплицираше некаде или тие гледаат по DevCenter акаунтот?
Ништо не аплицирав, ми имаа пратено на маил.
Твојава листа има неколку работи кои што на реддит кажаа дека ги нема (Кортана не е тука во СДКто, notification center исто така не е тука, facebook интеграцијата е тргната од people hub)Листава не е целосна, бидејќи подобрувања и надградби има насекаде во системот но идемо што знаеме сега за сега:
Подоцна повеќе.....
- Апликациите од маркетот имаат опција за auto update
- "Cortana" е тука, гласовен асистент како Siri, и Google Now. Ги има сите можности како нив но дури и повеќе.
- Брз пристап до подесување со кратко повлекување од горе на долу (WiFi,Bluetooth......)
- Нотификациите се тука, со целосно повлекување од горе..
- Апликацијата за камерата е подобрена, сега имате и burst mode....
- Facebook & Twitter се подобро интергрирани во People Hub.
- Bing Search сега е како кај Windows 8 (подетално кога ќе дознаеме, дали пребарува контакти, песни и слично....)
- Конечно имате различно ниво за гласност за нотификации и ѕвонење....
- Имате можност да инсталирате апликации на СД
- Подобрен мултитаскин, сега апликациите ќе ги затворете со ""туркање" надолу а не на X
- Сега апликациите можете да ги гледате, според даум на инсталација, или по користеност. Не како што беше до сега алфабетски.
- Сега има Battery Sense апликација, за детално да гледате која апликација ви троши најмногу..