Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Мн ме интересира шо напраи, дали инсталира апдејт и дали ти се опраи камерата?
Инсталирав апдејт ама камерата не се опрај. Чекам да одам за Скопје и да го дадам на сервис, дефинитивно не е софтверски проблем.

HTC 8S. Нема да добие 8.1.1 апдејт.

Јас имам 625 и го добив апдејтот уште првиот ден кога беше официјално пуштен... Телефонот лета. А гледам сега и Фејсбук решиле да ја опраат апликацијата. Инаку за тоа со Месенџерот тоа беше најавено за сите оперативни така да сакале ние или не тоа ние :)

е сеа ме израдува :) ... дали тоа значи дека никогаш нема да добиеме ни кортана ???

PS: следен телефон некој од нокиите :)
Верувај дека ич нема да ја користиш, првитебдва-три дена ќе ти е интересно а после ќе заборавиш дека ја имаш. :)

Верувај дека ич нема да ја користиш, првитебдва-три дена ќе ти е интересно а после ќе заборавиш дека ја имаш. :)

Абе тоа се зависи од човекот, јас пример секојдневно ја користам со shuffle my music, call my friend on speakerphone, remind me to итн итн.

Излезе официјалниот апдејт... никој да даде некое кратко ривју, дали сте задоволни од користењето на новиот апдејт, функции, кортана, батерија ова она :D

Излезе официјалниот апдејт... никој да даде некое кратко ривју, дали сте задоволни од користењето на новиот апдејт, функции, кортана, батерија ова она :D
Meh... Освен фолдерите, не гледам никаква промена во смисла на перформанси. Дури ко поспоро ми се чини :)

Meh... Освен фолдерите, не гледам никаква промена во смисла на перформанси. Дури ко поспоро ми се чини :)

Кортана освен за заебанција некоаш, не ја користам
Батеријата искрено може трае некој саат повеќе
Фолдерите се топ и ги поздравувам ( и фолдерите ме поздравуваат мене :D )
најавена беше надградба на камерата.... на мојот 920-ка нишо од тоа.
Не знам искрено шо апдејтираа на Интернет експлорерот, пак коа отварам слики на ФБ ги отвара половично, еден дел е заминат некаде настрана, кога скролувам на некој страници сецка и се губи дел од текстот за милисекунда па пак се појавува.
Овој статус-барот со ви фи гпс и такви работи е навистина потребен и исто така функционален.
Валпејперс се океј и кул. Брзината горе доле иста.
На ФБ му фали пејџ менаџер за аднување на нови членови и менаџирање на сопствен страни.
Јутјуб њама баче уште...али Мај Тубе врши одлична работа можеби и подобра.
А да... денес сликав и со нокиа камера и со обичната камера.... обичната камера при сенка во денски услови е подобра, бар мое мислење.

Кортана освен за заебанција некоаш, не ја користам
Батеријата искрено може трае некој саат повеќе
Фолдерите се топ и ги поздравувам ( и фолдерите ме поздравуваат мене :D )
најавена беше надградба на камерата.... на мојот 920-ка нишо од тоа.
Не знам искрено шо апдејтираа на Интернет експлорерот, пак коа отварам слики на ФБ ги отвара половично, еден дел е заминат некаде настрана, кога скролувам на некој страници сецка и се губи дел од текстот за милисекунда па пак се појавува.
Овој статус-барот со ви фи гпс и такви работи е навистина потребен и исто така функционален.
Валпејперс се океј и кул. Брзината горе доле иста.
На ФБ му фали пејџ менаџер за аднување на нови членови и менаџирање на сопствен страни.
Јутјуб њама баче уште...али Мај Тубе врши одлична работа можеби и подобра.
А да... денес сликав и со нокиа камера и со обичната камера.... обичната камера при сенка во денски услови е подобра, бар мое мислење.
Јас си го купив FB Pages Manager (некои 2 долари беше мислам) и брка работа... Патем, јас објавувам на фан пејџот на WP Македонија, греота е да неам соодветна апликација за менаџирање на фан страници :)
Впрочем, тоа беше првата апликација која ја купив за WP. После неа, си платив и за 6tag (инстаграм апликацијата) да може да аплоадирaм видео (1 долар). За работи кои се потребни, смешно е да се „штеди“, особено кога се по долар-два :)

Нокиа камерата ја користам секогаш, од секогаш :) Ми се свиѓа што има мануелни команди, кои ако знаеш како да ги користиш, ќе го искористиш целиот потенцијал... :) Интернет Експлорер е сеуште тиња во споредба со прелистувачите на iOS и Android. И тоа UC browser не е ништо поарно во смисла на рендерирање и прикажување на страните. Само нашминкано е повеќе од IE...

Јас си го купив FB Pages Manager (некои 2 долари беше мислам) и брка работа... :)
Впрочем, тоа беше првата апликација која ја купив за WP. После неа, си платив и за 6tag (инстаграм апликацијата) да може да аплоадирма видео (1 долар). За работи кои се потребни, смешно е да се „штеди“, особено кога се по долар-два :)

Нокиа камерата ја користам секогаш, од секогаш :) Ми се свиѓа што има мануелни команди, кои ако знаеш како да ги користиш, ќе го искористиш целиот потенцијал... :) Интернет Експлорер е сеуште тиња во споредба со прелистувачите на iOS и Android. И тоа UC browser не е ништо поарно во смисла на рендерирање и прикажување на страните. Само нашминкано е повеќе од IE...

Микрософт треба да размисли дали треба да ги наплаќа некои основни апликации кои кај другите оперативни системи се бесплатни.

Кај Андроид со ЏелиБим, преку фб можеше да се аднуваат членови а видеата се аплаодираат преку инстаграм.

Доколку се размисли зошо некои работи да ги наплаќаш ( и не се совршени) доколку кај другиве ги имаш 4 фри, плус тоа Виндоус треба на тој начин да привлекува повеќе купувачи. Некогаш не е проблем во долар два кога кај другите е бесплатно :)

А камерата многу ми ги извади лошо сликите се разочарав дури пошо имаше многу пикселажа, беа испрани без боја некако, нзз шо се деси.[DOUBLEPOST=1407621806][/DOUBLEPOST]
Микрософт треба да размисли дали треба да ги наплаќа некои основни апликации кои кај другите оперативни системи се бесплатни.

Кај Андроид со ЏелиБим, преку фб можеше да се аднуваат членови а видеата се аплаодираат преку инстаграм.

Доколку се размисли зошо некои работи да ги наплаќаш ( и не се совршени) доколку кај другиве ги имаш 4 фри.

А камерата многу ми ги извади лошо сликите се разочарав дури пошо имаше многу пикселажа, беа испрани без боја некако, нзз шо се деси.

Ама Мајкрософт не ги наплаќа... Ги наплаќаат развивачите на апликациите :)
FB Pages Manager и 6Tag на пример не се апликации на Microsoft. Нема абер од официјална апликација за Facebook од Facebook inc., а камоли Pages Manager од нив. И да, кога ќе има, сигурно ќе бидат бесплатни. А од Instagram има официјална и бесплатна, ама таа е невидена тапа, заостаната во развојот и нема некои основни функции. На пример, нема фотографирање преку апликацијата, нема опција за додавање видео и тн. И тука самостојните развивачи на софтвер ја гледаат својата шанса и (сосема нормално) си го наплаќаат трудот. А за нивниот труд и добро завршена работа, мене не ми е проблем да си платам и со тоа да ги поттикнам уште подобро да работат во иднина :)

Значи, јас ја гледам „вината“ кај големите играчи, не кај малите. Ама за нив очигледно Windows Phone уште е мало залче за загризување, па не се преоптеретуваат премногу околу трошење ресурси и пари за развојот на оваа платформа, кога одлично котираат на Android и iOS :)

Абе тоа се зависи од човекот, јас пример секојдневно ја користам со shuffle my music, call my friend on speakerphone, remind me to итн итн.
За да користиш Кортана мора локацијата да ти е уклучена, а тоа троши поише батерија па кај мене на пример цело време е Off и не ми се исплати да уклучам локација, па Кортана, па шафл мај мјузик. :D
Првите неколку дена ми беше интересна и ја користев ама после побитно ми беше поише да ми трае батеријата отколку да користам Кортана.
Ама пак како што рече, зависи од човекот.

@Acid Може линк од фан пејџот на фб? :) Неможам да ја најдам на search.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom