Wimbledon 2017

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Вимблдон 2017?

• Вкупно гласачи
    53
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Едно ме интересира, му се десило ли некад „повреда“ во ситуација кога водел, а не губел? :D
Колку ти е без врска муабетов... На повредата се пожали уште со Манарино при 2-0 сетови, 5-4 у трет и сервис. Побара МТО, така да... Ја не можам да го смислам страшно ме нервира, али нз на шо алудираш со постов.

Колку ти е без врска муабетов... На повредата се пожали уште со Манарино при 2-0 сетови, 5-4 у трет и сервис. Побара МТО, така да... Ја не можам да го смислам страшно ме нервира, али нз на шо алудираш со постов.

На ништо не алудирам бе, сериозно прашање беше, не сум запамтил таков меч.

Едно ме интересира, му се десило ли некад „повреда“ во ситуација кога водел, а не губел? :D
da, cel us open lani, vcera so manarino, samo ne predade, ako aludiras na toa.
Ko marej, sto dojde umren na turnirov, ali izigra do kraj muski, novak realno nemase sto da bara, 6-0 6-0 ke bese za berdih, bez forhend, servis, so ke baras na teren realno gledano, marej imase problemi so kolkot, ali koga raka so koja igras ti ebava mater, nema poenta da nastapuvas.

Baska rezultatski denes bese u igra, ne deka ne se vrakal od vakva situacija, plus so pacient negov igrase.

Бердих зема сет утре, нема да ме чуди и ако победи, го служи добар сервис, а Ноле денес имаше меч, ќе биди интересно во секој случај....
Чилич треба да добие, Мареј- Квери плус цела ќе оди, Федерер треба лесно да се справи со Милош типувам на 3:0
Добро е (y)(y)(y)

da, cel us open lani, vcera so manarino, samo ne predade, ako aludiras na toa.
Ko marej, sto dojde umren na turnirov, ali izigra do kraj muski, novak realno nemase sto da bara, 6-0 6-0 ke bese za berdih, bez forhend, servis, so ke baras na teren realno gledano, marej imase problemi so kolkot, ali koga raka so koja igras ti ebava mater, nema poenta da nastapuvas.

Baska rezultatski denes bese u igra, ne deka ne se vrakal od vakva situacija, plus so pacient negov igrase.

Со УС опен немаше врска со ова, вчера не глеав. Братот едноставно забегал скроз, нема победнички менталитет, нема инает, кои и онака не му беа најсилна страна. Сеа ако види дека противникот е во многу подобра форма, скроз се откажува, буквално...

Дупла круна за британците. Дури и по глава се маваше човекот, а убаво реков дека ако јас отидам да играм ќе го победам еленот британски.

Со УС опен немаше врска со ова, вчера не глеав. Братот едноставно забегал скроз, нема победнички менталитет, нема инает, кои и онака не му беа најсилна страна. Сеа ако види дека противникот е во многу подобра форма, скроз се откажува, буквално...
Ах бе,убаво е кога ќе уклучиш резултати и гледаш 1-0 за противникот предал тој другиот,заклучок:гарант видел дека ќе губи и за кур не го бива па предал.Значи не губи 3-0 него губи 1-0,мн пати свртел утакмица дури и од 2-0,ете Рафа за малце од 2-0 ќе ја свртеше.Значи Новак си има проблем со лактот,а и со десното рамо уште од поодамна,ги изгуби тие негови моќни сервиси кога газеше,ете сега има солиден но кога има проблеми со лактот и рамото не му штима.Новак сеуште нема направено ниедна операција за билокаква повреда,дали има среќа или па се пази,секогаш правел паузи но без никакви операции.Сега кажа дека до крајот на сезонава ќе го пропушти со цел да направи разговори со голем број лекари,за да успее да го среди тоа проблематично рамо и лакт.Така да он да нејкеше да си го поврати тој победнички менталитет,немаше да учествува на 250ка турнирче кажано,и да игра со сета сила да го освои.Се примети уште од Манарино дека има болки Џокович со рамото и со лактот.

Последно уредено:
Nema veze toa so povredata denes, ne mozes da povlekuvas poradi ova takvi paraleli, trgni i inat i sve na strana, koga nemas forhend, servis, koga te maci lakt na raka so koja igras, nit pobednicki mentalitet nit nisto ne moze da te izvadi od tie gomna, makar si igral i protiv nekoj amater.
Tocno e deka e padnat sezonava mnogu ama ima progres periodov, naednas ne moze da gi svrti rabotite baska denes imase konecno asalna precka i ne vidovme kako ke se odnesuva na teren, ednostavno bese onevozmozen i toa e toa, jebiga.

Соработката на Џокович со Агаси воопшто не е туку-така колку да се каже дека се обидува. Очекувам враќање на голема врата од наредната сезона , уште најмалце 4 слема Ноле ќе освои до крај кариера како ништо , се гледа дека има желба и кај него. Федерер чекаше цели 4ипол години на 18ката , па еве го сега игра како да нема утре. Ноле е без слем од РГ лани , нормално е да има ваков пад. Ако успее да санира повредата ништо чудно да изненади и во САД , има месец ипол време до почетокот.

Nema veze toa so povredata denes, ne mozes da povlekuvas poradi ova takvi paraleli, trgni i inat i sve na strana, koga nemas forhend, servis, koga te maci lakt na raka so koja igras, nit pobednicki mentalitet nit nisto ne moze da te izvadi od tie gomna, makar si igral i protiv nekoj amater.
Tocno e deka e padnat sezonava mnogu ama ima progres periodov, naednas ne moze da gi svrti rabotite baska denes imase konecno asalna precka i ne vidovme kako ke se odnesuva na teren, ednostavno bese onevozmozen i toa e toa, jebiga.

Ако е така најдобра ќе му биде тактиката на Надал, да се сконцентрира на турнирите каде што ќе биде 100% спремен и целосно да откажува, не да почне, да види до кај може и откажи ако не иде...

Ако е така најдобра ќе му биде тактиката на Надал, да се сконцентрира на турнирите каде што ќе биде 100% спремен и целосно да откажува, не да почне, да види до кај може и откажи ако не иде...
Mnogu os teniserite ne predavaat pred pocetokot,mislejki deka ke im pomine so tek na mecot.Popederski e taka da se predade otkolku vaka so 1 set zdrava borba so protivnikot,a ne protivnikot da izgubi eden mec za dzabe i da izgubi ritam.

Го слушам Вишко во живо од Лондон, вика скоро сигурно Новак ќе ги пропуштел мастерсиве пред УС, а веројатно и УС, па со оглед на тоа дека немало да има доволно поени за мастерс купот, не била исклучена пауза до крај на сезона.
Ако е точна информацијава, штета.

Го слушам Вишко во живо од Лондон, вика скоро сигурно Новак ќе ги пропуштел мастерсиве пред УС, а веројатно и УС, па со оглед на тоа дека немало да има доволно поени за мастерс купот, не била исклучена пауза до крај на сезона.
Ако е точна информацијава, штета.
Изгледа е точна,и вчера најави пропуштање на второто полугодие со цел да ја санира повредата..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom