Далеку е од "шит плеер" чим стигнал до финале на гренд слем(а не му е прво) ...можеби немат победнички менталитет(нешо налик Динара Сафина) али многу многу далеку од "шит плеер" е Енди . Тоа шо немојш ти(а ни јас ) да навивам за него е друга работа...Значи до сега, Федерер има 20 неизнудени грешки од форхенд. Ејјјј, 20, а вкупно 30. А води во мечот Роџер. Можете да замислите сеа колку шит плеер е овај Мареј. И зошто до сега глава не моеше да крени од Надал. И зошто до сега немал титула во Гренд Слем.
Ами во што е звер? да изигра 3 гема добри и еден брејк да направи? тоа ти е звер?Зверка е Мареј бе,али психички е премногу слаб![]()
Ама неможе да се каже и дека е шит играч.Види може не е класа како Роже,Надал Ноле итн....стално е на врвот но за нијанса е послаб од останатите,а таа нијанса одлучува на вакви натпревари.Можам а се кладам дека да се среди психички ќе освој грен слем...чист пример НолеАми во што е звер? да изигра 3 гема добри и еден брејк да направи? тоа ти е звер?
Не бе, нема врска. Мене не ми смета. Сите го прат класа тенисер, а гледај шо прај. Знајш колку неизнудени има Рожер ? А овај не знај да ги искористи. За мене, е шит плеер, слично како Содерлинг, Колшрајбер, Цонга и т.н, т.н...Далеку е од "шит плеер" чим стигнал до финале на гренд слем(а не му е прво) ...можеби немат победнички менталитет(нешо налик Динара Сафина) али многу многу далеку од "шит плеер" е Енди . Тоа шо немојш ти(а ни јас ) да навивам за него е друга работа...
Премногу го потценивте Мареј, исто како што јас го потценив Федерер против Ѓоковиќ кој играше лошо во полуфиналето. Затоа не би сакал да коментирам, за жал нема да можам да го гледам мечот, само резултатот ќе го пратам, а доколку има интересна завршница ќе ја проследам кога ќе имам времеМожно е да игра Федерер полошо од очекуваното, Мареј да блесне и ете ти сензација, па ништо чудно и 0-3 за Мареј.