Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
С

сашенко

Гостин
Најсигурен одговор и беше кој ја освои титулата во машка конкуренција годината кога она ја освоила првата титула таму :pos:(Роџер) а противниците слабо си ги памти

А

Анноун

Гостин
Смотаниот Цонга имаше две сет топки на 6-5 , ги посра , и после изгуби во тај брејк :tapp:
Баш ќе ми е мило да изгуби.

Е не е ова Давиденко . Карлович ,трева , сервис. Има да се испоти ако сака да помине Мареј.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.995
Поени од реакции
16.444
Во боксот на Карлович денеска се наоѓа и шампионот од 2001 на Вимблдон, Горан Иванишевич :)
Добро се држи Иво во четвртиот сет.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Да ти ја е*ам тревата, винер не се погодува :mad:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Енди М(а)реј... :))) Убав тенис, за денес. Ме разочара Жил Симон, тотално. Искрено, Вердаско не очекував дека ќе го помини Земља, и го имав пишано да киксни, но ме изненади. И то, позитивно. Долгополов аут. Марди Фиш, уште води битка. 5-5 во 4от сет, во кој има предност од 1-2 во сетови. Дел Потро изгуби глуп сет, али сеуште има предност од 2-1 во сетови. Цонга, сервира за да изнедначи на 1-1 во сетови. Надал, за некоја минута.

Кај жените, за чудо без поголемо изненадувње. Убавиците Ана и Серена одат понатаму. Скијавоне исто така. :D Петрова помина, се чека Квитова вечер. То е то.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Нека му ја дадат титулата на Надал уште сега, топките одскокнуваат како на земја да се игра, gg.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.995
Поени од реакции
16.444
Нека му ја дадат титулата на Надал уште сега, топките одскокнуваат како на земја да се игра, gg.
A само што започна турнирот, тек ќе се оштетува тревата :)
Ама убеден сум дека нема да ја земе тој титулата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
A само што започна турнирот, тек ќе се оштетува тревата :)
Ама убеден сум дека нема да ја земе тој титулата.
Oва е срамота за Wimbledon, волку споро никад не било, (а се вадат дека вака последно им било за одржување па затоа морало да биде споро) која логика еј :rolleyes:

На сервис да многу е подруго од земја, ама ако се развие поенот тогаш разликата со земјена подлога е едно 15% преку сила, спиновите идат во висина на рамо скоро.....нечуено за трева....ако лани беше спора подлогата, оваа година е уште поспора, и има поголем баунс.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom