Wimbledon, 13.06 - 03.07.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мислите дека ќе го освои Вимболдон, оваа година, во машка конкуренција ?

• Рафаел Надал

Гласови: 20 32,3%
  • Новак Џокович

Гласови: 17 27,4%
  • Роџер Федерер

Гласови: 22 35,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 0 0,0%
  • Робин Содерлинг

• Давид Ферер

• Енди Родик

Гласови: 3 4,8%

• Вкупно гласачи
    62
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тресите глупости сеа.
Треба Новак да го чека Надал за да влези во форма, па да го исплеска...7ми месец е од годината, до кога Новак ќе го чека Надал за да влези во форма?
5-0 е во дуелите оваа година, дали бил или не бил во форма Надал, тоа Новак, а и неговите фанови не ги интересира.
Ако не бил во форма немаше ни да игра во финале Надал. ;)
WTF???? А мора тенисер да игра најјако за да влезе во финале??? Другар немаш појма од тенис ти или па сакаш со оваа реценица да испаднеш мангуп ли, или да докажеш дека Ноле е измислен во секоја смисла за Надал кој станал дрво итн?!!! Браво браво

WTF???? А мора тенисер да игра најјако за да влезе во финале??? Другар немаш појма од тенис ти или па сакаш со оваа реценица да испаднеш мангуп ли, или да докажеш дека Ноле е измислен во секоја смисла за Надал кој станал дрво итн?!!! Браво браво
Па незнам кој испадна мангуп, со самото тоа што рече дека Надал не е во форма ;)
Тоа што Новак го игра најдобриот тенис моментално, не значи дека Надал е вон форма, малце размислите пред нешто да накуцате на тастатура.
Ајт .
--- надополнето: Jul 3, 2011 4:23 PM ---
Кога веќе почнавте колку се во дуели оваа година, а колку се во дуели севкупно а? ;)
Муабетот ми беше за формата на Надал, ако е така и јас ќе речам дека Новак кога губел од Надал не бил во форма, ама не е тоа муабетот сеа. ;)

Не знам кој префрлаше мрежа само во прв,трет и четврти сет ако напаѓаше.Црната дупка набила комплекси изглеа...

Нема што, блескава сезона за Ноле .... Заслужено си победи и заслужено изби на првата позиција на Атп листата...

Инаку една година е постар Надал од Ноле а има +8 титули во Гренд-Слен турнирите.... Па можеби моментално Ноле е бр 1, но во никоја смисла не можете да го споредувате со Рафа... Кога ќе се израмни со титулите тогаш можете да водите дискусија на таа тема....
ПОвеќето е гранд-слемовите ги освоил против Федерер во финале, а сите знаеме дека Надал го врти Федерер за мал прст.

Вамос брат Надал е во добра форма неможеме тоа да го оспориме но Џокович најде против игра едноставно.Надал може моментално да победи секого ама прови Новак прави премногу грешки.Не е тоа дека не е во форма едноставно винерите против другите тенисери не проаѓаат кај Џокович а згора на тоа начинот на кој Новак се движи и спинот во неговите удари кој е феноменален годинава го враќа надал многу назад и едноставно ја губи позицијата на завршување на поенот која ја има градено до тогаш.Тоа го вади од позиција а воедно и од такт Надал и тука многу греши.Знае како да му игра и одлично го прави тоа и ова нема врска со формата на Надал...

Па незнам кој испадна мангуп, со самото тоа што рече дека Надал не е во форма ;)
Тоа што Новак го игра најдобриот тенис моментално, не значи дека Надал е вон форма, малце размислите пред нешто да накуцате на тастатура.
Ајт .
--- надополнето: Jul 3, 2011 4:23 PM ---

Муабетот ми беше за формата на Надал, ако е така и јас ќе речам дека Новак кога губел од Надал не бил во форма, ама не е тоа муабетот сеа. ;)
Епа Новак до сеа никогаш не ни бил во форма:ROFLMAO: а за Надал знаеме какви мечеви знаел да изигра со Федерер иако не бил фаворит во тој меч и имал ден пауза помалку од него. Ова е тенис не е фудбал па да играат 11 играчи значи многу значи замор итн, а тоа Надал го има докажано многу пати.

Абе факт е дека Џокович оваа сезона го игра најдоброт тенис,и неможете сеа да кажувате Надал не е во форма затоа губел ! На Џокович многу му е гајле дали не е во форма или не,пет утакмици по ред го пегла и нема тука што да се дискутира!

Абе факт е дека Џокович оваа сезона го игра најдоброт тенис,и неможете сеа да кажувате Надал не е во форма затоа губел ! На Џокович многу му е гајле дали не е во форма или не,пет утакмици по ред го пегла и нема тука што да се дискутира!
Еј ти коа ќе ми дојдеш ќе ти кажам на тебе, па сеа мисли колку сакаш те боли кур итн:mad:

ПОвеќето е гранд-слемовите ги освоил против Федерер во финале, а сите знаеме дека Надал го врти Федерер за мал прст.
Епа да забраниме да игра против Федерер? И Ноле претежно се што освојувал, освоил против Надал....

не бе, ти свесен си што збориш !?

значи требало да ги освои против Магдинчев а не против најдобиот у историјата а !?

ти набила црната дупка тебе комплекси...

Епа да забраниме да игра против Федерер? И Ноле претежно се што освојувал, освоил против Надал....
Па тоа и го потенцирам цело време. Не е се во формата кога се работи за тенисот, психолошката предност е клучна. Ноле му влезе во глава на Надал исто како што Надал тоа му го направи на Федерер. И тоа ми беше аргументот зошто Ноле ќе продолжи и понатаму да доминира против Надал.
Цонга да изгубеше во полу-финалето, Надал ќе го освоеше Вимблдон против Федерер.

Види ја разликата во игра на Надал против Мареј и сега против Ноле. Надал нема одговор против Ноле, ќе биде интересно да видиме дали ќе пронајде лек.
--- надополнето: Jul 3, 2011 4:35 PM ---
не бе, ти свесен си што збориш !?

значи требало да ги освои против Магдинчев а не против најдобиот у историјата а !?

ти набила црната дупка тебе комплекси...

Се натпреварувате кој поглуп одговор ќе ми пише?

Ниеден од вас досега не сфати што сакам да кажам.

Еј ти коа ќе ми дојдеш ќе ти кажам на тебе, па сеа мисли колку сакаш те боли кур итн:mad:
Па не си во право бе брат,Џокович оваа година избуши све а ти викаш Надал паднал од форма! Не е битно дали паднал Надал или не,гледај ја играта на Џокович и ке видиш дека заслужено све си освои!

Уште не бил во форма а?
Значи кога освојува титули е во неверојатно форма, партали прави, анстапбл е, а сега кога го плескаат како мало детенце уште не е влезен во форма, повреди, ова она.
Страшни сте значи на моменти

Па тоа и го потенцирам цело време. Не е се во формата кога се работи за тенисот, психолошката предност е клучна. Ноле му влезе во глава на Надал исто како што Надал тоа му го направи на Федерер. И тоа ми беше аргументот зошто Ноле ќе продолжи и понатаму да доминира против Надал.
Цонга да изгубеше во полу-финалето, Надал ќе го освоеше Вимблдон против Федерер.

Види ја разликата во игра на Надал против Мареј и сега против Ноле. Надал нема одговор против Ноле, ќе биде интересно да видиме дали ќе пронајде лек.
--- надополнето: Jul 3, 2011 4:35 PM ---

Се натпреварувате кој поглуп одговор ќе ми пише?

Ниеден од вас досега не сфати што сакам да кажам.

Епа истото тоа го пишав у темата за Надал. Надал губи против Новак најмногу заради тоа што кога игра против него има страшен притисок. За да го победи Новак, треба прво сам себеси да се победи. Е сеа, кога ќе го скрши притисокот и дали ќе го скрши ќе видиме...

Како што ти викаш дека Надал му е слаба точка на Федерер, според тоа и Ноле му е слаба точка на Надал... Но, тоа не е факт да му ја оспориш титулата...

Пријатељу не ме разбра на што алудирам. Имаш многу добра перцепција на натпреварите и знаеш многу реално да ги оцениш според прикажаното. Мислев да пишеш збор два за тоа што се прикажа ова финале, не ни ми падна на памет Фејсбук спаминг на збеснати жени..:)

Ах извинување тогаш, не сме се разбрале , фала на убавите зборови :)

Мое мислење е дека Надал е генерално сеуште посилен тенисер од Џокович, но едноставно неможе да се снајде со одбраната на Џокович, т.е. игра со голем психолошки притисок, и својата игра неможе да ја одржи на високо ниво во целиот натпревар него тоа се само повремени блесоци. Многу е тешко кога ќе налеташ на тенисер којшто успева да врати све, а претходно не си сретнал ниту еден таков во твоите дуели во минатото, да Федерер е страшно добар тенисер но неговата сила лежи во агресивноста и нападот, но не толку во одбраната, дел каде што е многу силен Џокович. Друго, Џокович игра дворачен бекхенд, за разлика од Федерер кој игра еднорачен кој е доста потежок, поготово кога се работи за одбрана, така што оние познати топки со висок спин на бекхендот на Џокович не работат, долгите - длабоки топки исто така немаат толку голем импакт, заради истиот бекхенд...така што Надал останува со само две опции, да напаѓа силно на Форхенд страната на Џокович, и тоа да го прави безгрешно. Е сега, проблем е што и Форхенд страната на Џокович е силна, поготово му е силен и оној форхенд во трк, Џокович е исто така многу брз тенисер, мора да признаеме, што го прави нападот на Надал многу ограничен, на екстремно силни удари во аголот на теренот, кои се тешки за погоудување кога играш против тенисер и тактика, кој не ти лежи.

Знаејќи го сето тоа Надал е приморан константно да напаѓа со ризични удари за да дојде до поен, сите добро знаеме дека ваквата агресивна игра доведува до повеќе неизнудени грешки најчесто. Ова му доаѓа слично како Федерер vs Надал, едноставно преоголем психолошки притисок, и игра која не ти одговара, да се разбереме со ова не сакам да кажам дека Надал незаслужено го победува Федерер но нивото на игра е далку од константно кај Надал кога игра vs Џокович, исто како кај Федерер кога против себе го има Надал. Се на се се работи за еден склоп на тактика - начина на игра од страна на Џокович која не му одговара на Надал....Надал неможе да го извлече Ноле, т.е. да го притисне за да добие шасна за длабок поен, нити пак по долго рели да добие поен освен ако не ризикува многу, на такви поени Џокович игра повеќе ритрн игра, и го чека Надал на грешка кој скоро сите долги поени ги губи при таквата разврска на гемот, т.е. долга размена на удари, при што во следниот поен се одлучува на избрзана завршница на поените која потоа излегува погубна, тоа е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom