Wimbledon, 13.06 - 03.07.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мислите дека ќе го освои Вимболдон, оваа година, во машка конкуренција ?

• Рафаел Надал

Гласови: 20 32,3%
  • Новак Џокович

Гласови: 17 27,4%
  • Роџер Федерер

Гласови: 22 35,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 0 0,0%
  • Робин Содерлинг

• Давид Ферер

• Енди Родик

Гласови: 3 4,8%

• Вкупно гласачи
    62
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Лискицки денес сама себе се победи. На 0-3 во прв сет, каде Шарапова не знаеше каде е излезот од теренот по само 7 минути, не смееше да си дозволи да утне зицер за брејк и за резултат од 0-4 по само 10 мин. После тоа нормално, психички падна и неискусна е, сепак има само 21 година, за разлика од русинкава која е постабилна психички и појака. Како и да е, многу ми се допадна германчево како изигра цел турнир, верувам дека ќе биде од неа голема тенисерка. Башка убавка е.

Sabine+Lisicki+Championships+Wimbledon+2011+lF-EBvt-m_il.jpg

Нели? :))

А за Ноле утре очекувам да биде ѕвер и на психички и на физички план и нормално победа и пласман во финале. Па здравје боже во недела 5 или 6-то плескање по ред над Надал у рок од 3-4 недели (не знам ни јас кое плескање по ред ќе биде, многу победи ми се собраа на Нолето) :))

^ Месеци де. Многу кус период ми се виде, па на недели ми дојде некако. :))))))

Шарапова мене не ми се бендиса денес(како изигра, иначе е топ), и мислам дека може подобро.. Предност е за неа и што нема кокнкуреција, јака, бидејќи во топ 10 се наоѓаат тенисерки, кои можат да победат секој и да бидат победен од секоја... Шарапова е голем фаворит за освојување на Вимболдон и мислам дека ќе го освои...

Ух повторно самобендисаните фанови, на самобендисаниот Новак Џокович, кој мисли дека тенисот го измислил.Calm down :)

Денес има супер интересен тенис, првиот меч е оној на Цонга-Џоковиќ, а вториот Надал-Мареј. Очекувам победа на Вилфред и Надал.

^^ Море море какви навијачки има Томич

Малце офтопик, ама во која кладилница има да типуваш точен резултат ? Во АС имаше, ама баш за овие две утакмици нема.
Инаку Ноле-Рафа очекувам финале.

Nole 1 1,45
Nadal 1 1,45
Уффф ама добри коеф али ризични ми се некако денес...
Надал зошто ми делуваше слабо со Дел Потро и Фиш, а Ноле не на ниво како кога редеше победи ама ипак е добар али мене ми зависи од Цонга да не се здиви и изненади:)

Ако Ноле драстично не си ја подобри формата за да може да му парира на Надал во финалето, тогаш не ни сакам да игра во финале и со пораз да се качи до првото место на АТП.

Nole 1 1,45
Nadal 1 1,45
Уффф ама добри коеф али ризични ми се некако денес...
Надал зошто ми делуваше слабо со Дел Потро и Фиш, а Ноле не на ниво како кога редеше победи ама ипак е добар али мене ми зависи од Цонга да не се здиви и изненади:)

Надал +41.5
Џокович 1

така бар јас ги изиграв мислам дека треба да бидат и двата кеца но Мареј ми изгледа некако многу мотивирано..

еве нешто за жените на тенисерите :)

http://gol.hr/clanak/rubrika/u_zale...e-ljepotice-najboljih-svjetskih-tenisaca.html

Шо сакам да го скичмат после Ноле на брза рака..... иако и ова до сега на Цонгава за мене е сосема задоволително :rolleyes: !!!
Сепак, мислам дека на крај Рафа ќе освои, ама ај да не преудицирам предвреме... Чуда се случуваат - видовме едно некни.
Инаку, до кое место на АТП ќе се искачи Цонга во понеделеник, ме мрзи да рачунам?!

Колкава еуфорија се ствара сега во Лондон и пошироко за Мареј хааха,што ли ќе биде ако изгуби:D или уштеполошо скичмен со 3:0:LOL:

Надал +41.5
Џокович 1

така бар јас ги изиграв мислам дека треба да бидат и двата кеца но Мареј ми изгледа некако многу мотивирано..

еве нешто за жените на тенисерите :)

http://gol.hr/clanak/rubrika/u_zale...e-ljepotice-najboljih-svjetskih-tenisaca.html
Баш дека е потежок Мареј го играв да губи, а Ноле не го ни чепнав.:)

П.С. Најдобра е на Марди Фиш дефинитивно:cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom