Wimax интернет?

ssseee

sangreBLANCAenMISvenas
Член од
25 јули 2008
Мислења
228
Поени од реакции
5
значи има или нема кабли?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.658
Поени од реакции
4.016
od antena do PS mora da ima kabel normalno i toa ako e wi-fi :) ohoo sto pravime skorzz kese ozracime :))):pos2::vozbud:

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Нека пише некој каков е wimax на Неотел кога ќе стави, од луѓе по фирми кој го имаат земено бизнис пакетот ми кажаа да не се мислам ни секунда за Неотел во однос на стабилност, подршка.. (ама тоа е бизнис)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Јас баш сега ќе правам проект за ова WiMax имам по мрежи ваква тема :)
Ова е иднината на ваерлесот , заедно со 802.11 стандардот кој нуди брзина од 300 мегабита во секунда :)

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Јас баш сега ќе правам проект за ова WiMax имам по мрежи ваква тема :)
Ова е иднината на ваерлесот , заедно со 802.11 стандардот кој нуди брзина од 300 мегабита во секунда :)
Не си баш јасен/на (ја барем не разбрав добро). Имаш WiMax или сега ќе правиш некаков проект, па ќе ставаш?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Не си баш јасен/на (ја барем не разбрав добро). Имаш WiMax или сега ќе правиш некаков проект, па ќе ставаш?
Ја колку што го разбрав, ќе прави проект на тема за бежични мрежи... најверојатно за во училиште

Sebastian

Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Ја колку што го разбрав, ќе прави проект на тема за бежични мрежи... најверојатно за во училиште
Па најдобро сам/а да си каже, да не нагаѓаме вака ние.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Не вака студирам јас Компјутерски мрежи и по предмет Локални мрежи имам таков проект, и сега овде Софија исто имало па треба да го пробаме да кажиме што како кој се предности се за мрежата :)

Lanna

Taller, Stronger, Better
Член од
30 септември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
165
Другар, го користиш WiMax-от директно, значи они ти ставаат антена (приемник) па со кабел до компјутер или преку кабелски (интернет, модем, така нешто спомна претходно)?

Зависи од антената што ке ти ја инсталираат. Има антени што преку мрежен идат директно до PC и такви со user-unit. Ама ти не купуваш ништо од опремата, они ти ја даваат на користење со договорот, така да, нема разлика :)

Sebastian

Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Потпишав договор денес, од понеделник треба да дојдат да наместат антена, па ќе видиме каков е нетот (брзина, стабилност...). Ќе ве информирам сите што сте заинтересирани. :helou:

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Потпишав договор денес, од понеделник треба да дојдат да наместат антена, па ќе видиме каков е нетот (брзина, стабилност...). Ќе ве информирам сите што сте заинтересирани. :helou:
Каде живееш?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.658
Поени од реакции
4.016
kazi kade zivees ?:helou: Pa koce namestis ke postiras sto / kako !~~ pozzz i GOOG luck :))

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.417
Lenovo, Toshiba, Acer најавија WiMAX лаптопи

Lenovo, Toshiba, Acer најавија своите први лаптопи со WiMAX поддршка.

http://laptoping.com/wimax-laptops-lenovo-toshiba-acer.html

-----------------------------------------------------------------------

Најпосле ќе си дојдат на своето, фирмите кои обезбедија WIMAX лиценци. За една година сите лаптопи ќе бидат со WiMax.

Kajgana Shop

На врв Bottom