WiFi Omni дали го засилуваат сигналот?

• Креатор на темата Креатор на темата leomeogeo
  • Време на започнување Време на започнување
Dali biquad antena e dobra da se naprai bidejki e lesna za izrabotka?
PS: ako uspea testot kazi

neo-geo напиша:
п.с. хехе, не им давам на оннет да ми стават горе, еве еден повик до нив, ако сакаат да стават нека понудат нешто, или кирија или неограничен 512 интернет :D

За толку малку ќе се продадеш?

vardarce напиша:
За толку малку ќе се продадеш?

се зезам, на оннет не им давам па шо сака нека е

иначе го остваривме линкот од 7 километри и кусур, сега пред 10ина минути проработе, проаѓа пинг, од карпош4 до аеродром :pehar:
утре ке ги бараме екстремите т.е. крајните точки каде што паѓа драстично сигналот и да најдеме максималниот сигнал во која точка е
идеме пред зграда пиво да се частиме :je:

A sto antani koristevte i kolku dBi bea?
Kakvi AP i kolkava moknost poseduvaa?
Kolkav transver postignavte?

leomeogeo напиша:
Kade si te nema, uspea da naprais link na 7km pa sega se pravis vazen :)))

тука сум, остваривме околу 200килобајти, треба уште пеглање на линкот, ке биде боље се надеваме :)

200 Kbit/s za 7km e super sprema mene, Dali bi probal da vidis dali ke se fati na primer na 8 ili 10km

Ja napraviv ovaa antena http://images.cjb.net/61590.jpg
(ja slikav na pladne) mnogu e lesna za izrabotka, spored performansite e duplo pojaka od onie na AP linksys wap54g e sega kolku dB e neznam, ako nekoj znae kolku dBi se osnovnite anteni na AP Linksys WAP54G neka kaze?

leomeogeo напиша:
200 Kbit/s za 7km e super sprema mene, Dali bi probal da vidis dali ke se fati na primer na 8 ili 10km

Sto oprema koristis ? Inaku na toa rastojanie so 15-17dbi anteni bi trebalo da postignete realen transfer od okolu 700 KB/s. Vo koj mod vi rabotat uderite B/G ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom