WiFi Omni дали го засилуваат сигналот?

• Креатор на темата Креатор на темата leomeogeo
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka ke se povrzat 2 AP na 100m ama za optickata vidlivost neznam sto da ti kazam, moze da bide i problem, osobeno ako koristis linksys wap/wrt na koj snagata mu e 28mW i e malce (moze da se zgolemi do 84mW so promena na firwmerot ama taka se gubi garancijata)

еден е начинот за изработка на кантени, само најди калкулатор за да видиш на кое растојание да ја бушиш лименката

и пак ке ти кажам не се замарај со homemade антени, веке имаме и во скопје избор, ти дадов линк, ептен се џабе, само кабел и конектори да купиш се ѓаол и пол
ако не работи? често се дешава и тоа

Kade ima vo skopje, ako mislis za neotopija OK.Drugi neznam.
Ako imas nekoj link od internet kalkulator kazi

Dali TDK imaat WEB strana, da vidam sto izbor imaat
Me interesira dali imaat Yagi, canteni ili bilo kakvi do kaj 1000-1500 den

гоогле бе пеер :)
TDK
незнам колку си читал, ама вака за аматерска, па и про работа со вифи, гридот е мамата.....јаги и панелки се....уствари секоја си има своја намена

btw денес ја поставивме целокупната опрема за линкот Аеродром-к4, само што се симнав од кров, сеа не заебава некоја порта на АПто или кабелот, па оставивме за утре

еве документација од операцијата прееска на кров, се надеваме ке видиме резултат некаков за 2-3 дена :)

o

А од кабел што најчесто користите и која должина.Јас едно време начекав RG213 сега па го нема нигде

Slikata kako sto ja gledam zivees vo kula,cudo sto onnet ne stavile AP
:))) za toa sto obicno na kulite gledam panelki iznaobeseni

@oxygenne
да rg312 користиме, знам дека на времето имаше во логинг, мислам дека беше 120 денари метар, не ме фаќај за збор, немам купено одамна
на омнито горе имам 3м од кабелот, фабрички е купен со се N конектори, на тие 3м има, според спецификации, загуби од околу 1,37 децибели
@leomeogeo
па ок е ваљда јагито, тие се сите исти цртежи што се вртат по нет

поздрав

п.с. хехе, не им давам на оннет да ми стават горе, еве еден повик до нив, ако сакаат да стават нека понудат нешто, или кирија или неограничен 512 интернет :D

Imas svoja WiFi mreza :))) ?
Inace opnnet plakaat solidna kirija no za zal tie pari idat na ziro smetka na zgradata, znaci nisto

па за куќен совет нормално, не барам мене да ми плаќаат, на многу згради во скопјево имаат нелегално поставено 'базни станици'

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom