17 децибела се јагито за цена ќе треба да прашаш во Логин. Инаку во Велес имаме направено линк со две такви од некој си 5-6 километри.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Логинг Електроникс, не логин системи, збунПобарај во Логин Системи
vazi cekam vo nedela d mi kazes, Nesto razbrav deka ima nekade vo gradov Grit 24 dB za 2000 Denari, dali imas informacija kade moze da se najdat
Има не се баш 2000 денари ама се ефтини инаку се охридски и не се лоши.
Jaс не реков да прави кантена, туку на еден сајт имам видено ставаат USB WiFi адаптер во фокусот на една чинија и фактички сигналот на антената на адаптерот ко усмеруваат и затоа добиваат поголем домет, но во еден правец се разбира. И за тоа не ти треба од овој скапиот антенски кабел со маа загуба туку ќе си земеш USB 5м продужен кабел и готово. Иначе оние антените се стварно ефтини па така да не знам колку вреди да се заебаваш.vardarce напиша:П
Не ти препорачувам да правиш кантена оти ќе си ја чукаш главата како на аватарот на круша, поарно купи си и yagi има исто така охридски, ефтини а добри.
Одлично, а кажи ми дали можам на одалеченост од околу 100 метри преку две куќи (значи има ѕидови) да се поврзам со овичен WiFi адаптер или ке морам да земам AP или надворешна антена?neo-geo напиша:Ништо од тестирањето сега за сега, слаба видливост имаше и не можевме да нишаниме со антените, а за беља и гугл рт не работеше....
Деновиве ке пробаме сигурно само што чекаме убав ден.
круша за 18ката, уште ја немам , ке земам ваљда периодов и таква, имам 24децибелни и со такви пробуваме линк к4-аеродром, околу 7км е
krusha03 напиша:Одлично, а кажи ми дали можам на одалеченост од околу 100 метри преку две куќи (значи има ѕидови) да се поврзам со овичен WiFi адаптер или ке морам да земам AP или надворешна антена?