WiFi Omni дали го засилуваат сигналот?

• Креатор на темата Креатор на темата leomeogeo
  • Време на започнување Време на започнување
17 децибела се јагито за цена ќе треба да прашаш во Логин. Инаку во Велес имаме направено линк со две такви од некој си 5-6 километри.

RP-SMA нема во логин имаат некоја опција која сепак ке ми заврши работа,баш да видам што ке испадне од мојта нова антена.Иначе еве една одлична антена ако некој се реши да ја направи:
http://vbm.lan23.ru/wifi/fa20en.html

5-6 Km cool,ama toa zavisi i od toa sto AP ste koristeli i koja snaga ja imal vo mW i kolkav transver ste postignale?

Луѓе не правете антени, џабе ви се маката и парите, па само за кабел и конектори ке ви отидат 500 денари

Побарај во Логин Системи
Логинг Електроникс, не логин системи, збун

vazi cekam vo nedela d mi kazes, Nesto razbrav deka ima nekade vo gradov Grit 24 dB za 2000 Denari, dali imas informacija kade moze da se najdat

Има не се баш 2000 денари ама се ефтини инаку се охридски и не се лоши.

антени
ѕирнете го сајтов, тој е тој грид што си чул дека е 2000 и толку е, имаш и за 1300, тајвански се овие
за охридските имам чуено, не сме тестирале таков, а и во логин системи дечкото што беше одговорен за продажба таму рече дека не чинат, јагито охридско било бољи, али грид со јаги тешко се споредува
да резимираме, не изработувајте антени сега кога веке се наоѓаат по Скопјево, гридовиве од ценовникот горе ги тестиравме и одлични се покажа, а па за тие пари да не праиме муабет
затоа ти реков стрпи се до утре, ке ти кажам дали е можна бројка од 7км баш со овие антени
Поздрав

logo.gif

Vidi sto mi e fintata sakam da delam internet so grugi luge, onoj na onnet
od 990 denari. Pa ke mi treba AP-client i WLAN Ruter za opsluzuvanje na
korisnicite
i omni antena od 6-9dBi planiram (omni na vrv na zgrada)
Spored tebe kakov Ap da zemam d-link apb900+ ili linksys wrt-wap za koi
znam deka odat i do 84mW.
Dali vaka mozeme kako klienti da se zakacime od 500m ako koristime linksys ili d-link (koj e podobar)

Ili po prosto pristapna tocka: AP linksys 84mW i omni od 6-9dBi
a klientite da imaat linksys AP i da se zakacat so osnovnite anteni na 500m
pri opticka
vidvivost i dobri vremenski uslovi i da ima transver od 1Mbit/s najmalce
Dali e mozno ova?

vardarce напиша:
П
Не ти препорачувам да правиш кантена оти ќе си ја чукаш главата како на аватарот на круша, поарно купи си и yagi има исто така охридски, ефтини а добри.
Jaс не реков да прави кантена, туку на еден сајт имам видено ставаат USB WiFi адаптер во фокусот на една чинија и фактички сигналот на антената на адаптерот ко усмеруваат и затоа добиваат поголем домет, но во еден правец се разбира. И за тоа не ти треба од овој скапиот антенски кабел со маа загуба туку ќе си земеш USB 5м продужен кабел и готово. Иначе оние антените се стварно ефтини па така да не знам колку вреди да се заебаваш.

Neo-geo со таа антената 18 децибели на колку домет имаш воспоставено линк?

OK no neznam koj e dobar USB adapter poveketo se samo 20mW i se sra**e a sto USB imas ti ?

Dali nekoj moze da mi kaze kakva antena (od nasocenite) e najdobra,dava najdobri performansi

Ништо од тестирањето сега за сега, слаба видливост имаше и не можевме да нишаниме со антените, а за беља и гугл рт не работеше....
Деновиве ке пробаме сигурно само што чекаме убав ден.
круша за 18ката, уште ја немам , ке земам ваљда периодов и таква, имам 24децибелни и со такви пробуваме линк к4-аеродром, околу 7км е

Zdravje druk pat,a stvarno ima tolku mnogu vrsti na nasoceni anteni ima li nekoja sto e najdobra (sto strci) nad drugite ili site nasoceni ant. se isti

neo-geo напиша:
Ништо од тестирањето сега за сега, слаба видливост имаше и не можевме да нишаниме со антените, а за беља и гугл рт не работеше....
Деновиве ке пробаме сигурно само што чекаме убав ден.
круша за 18ката, уште ја немам , ке земам ваљда периодов и таква, имам 24децибелни и со такви пробуваме линк к4-аеродром, околу 7км е
Одлично, а кажи ми дали можам на одалеченост од околу 100 метри преку две куќи (значи има ѕидови) да се поврзам со овичен WiFi адаптер или ке морам да земам AP или надворешна антена?

krusha03 напиша:
Одлично, а кажи ми дали можам на одалеченост од околу 100 метри преку две куќи (значи има ѕидови) да се поврзам со овичен WiFi адаптер или ке морам да земам AP или надворешна антена?

хммм...
нема правила во ова пеер, може да успее, а може и не
најубаво е 2 АПа на кров, во водоотпорни кутии, мислам дека на 100м и фабричките антени ке завршат работа, мора да се проба нема неорија у оваа работа
има, али у пракса не се покажува секогаш така
поздрав, ако имате прашања тука сум :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom