- Член од
- 4 јануари 2013
- Мислења
- 162
- Поени од реакции
- 89
Секогаш на WASD + маус.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти како на флиперите порано,на нив им беа така подредени дугмињата во еден редQWER![]()
Кога сум на тастатура обавезно играм на стрелките, а на лаптопот на WASD, не се игра на стрелки, нема шанси
Како може на стрелки да играш, ко прво раката ти е искривена, ко второ како ќе мењаш оружја, како ќе скокаш, како ќе трчаш на страна (strafe)?? Дали на лап топ, дали на десктоп, се знае како се игра, освен ако не играш некои флиперски игрици![]()
Грдо е на лаптоп, агол треба да одржаваш и слично, едноставно не е наменето каква и да е конфигурацијата, и на медиум ефекти на десктоп на 22' може х10 подобар доживљај да се добие од све на ултра на лаптоп.
Друго дали на лаптопот играш на стрелки? Грдо, грдо..
Како раката е искривена ако тастатурата ти е на лево?
Оружја мењам на маус, а страфе е лево и десно, не разбирам кое е тоа друго лево и десно освен страфе?
И како тоа се игра молим те објасни ми, ако сакам ќе играм на 4,6,8 и 2 на keypad...
A? медиум ефекти на десктоп на 22' може х10 подобар доживљај да се добие од све на ултра на лаптоп???
А од кај знаеш ти дека јас немам јака графичка на лаптопот, па се тоа фино се поврзува на телевизор. Оваа споредба погоре ти е нубови.
П.С И да сакаш да играш на стрелки на лаптоп не можеш
Koј магии бе, од кај знаеш ја што игри играм алооооо
И од кај знаеш ја колку копчиња имам на маусот, наметнувате туѓи стилови кои НЕ се најдобри, па и правилно.
Што е правилно во гејмерскиот свет бе, секој си праве што сака, не трескајте глупости, магии ова она
Другото, да може да се влече споредба и да има смисла муабетов, иста конфигурација на декстоп и лаптоп да речеме, на 15 инчи ќе иде макс играта на деск медиум на 22.
Десктоп искуството > лаптоп искуството.