Врска со другар на бившиот?

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување
...
Imash li predstava shto e drugar, a shto ljubov?
Да видиме нови мислења во врска со тоа дали знаеме што е другар, а што љубов.

Повеќето случаи за кои што јас знам и се дешавале во мој круг на пријатели секогаш биле од терање инает еден на друг или правење љубоморен а воедно и расипување на другарство кое што траело со години а било прекинато заради нечија одмазда,што тоа ич не ми се допаѓа и никогаш не би направил такво нешто бидејќи знам колку ми е важно мене другарството,вистински пријател се сретнува ретко а девојка може да ти биде секоја втора :helou:
Дали секогаш ситуациите се слични на оваа? Вашите или тие на другите?
Дали мислите дека вреди врска со другар/ка на бившиот/ата само за да се направи тој љубоморен или да му се осветиме за нешто?
:pusi:

Дали мислите дека вреди врска со другар/ка на бившиот/ата само за да се направи тој љубоморен или да му се осветиме за нешто?

У принцип не би требао да вреди, али еве одма контра-пример :)

Ми се има случено, одамна, младост-лудост, ситуација да повредам еден дечко со кој што тајно се мувавме и тој веднаш потоа да се фати со моја многу блиска другарка. А бе не да ми беше тешко, полудев, мислев дека е со неа само за да ме повреди мене. Ама.. не било така. Мене ми помина како на кутре, а они денес се уште заедно, у брак, имаат две прекрасни деца, задутре роденден на помалото. (Шо се купуе за двегодишно, хелп).

Да видиме нови мислења во врска со тоа дали знаеме што е другар, а што љубов.
vlatkolik напиша:
Повеќето случаи за кои што јас знам и се дешавале во мој круг на пријатели секогаш биле од терање инает еден на друг или правење љубоморен а воедно и расипување на другарство кое што траело со години а било прекинато заради нечија одмазда,што тоа ич не ми се допаѓа и никогаш не би направил такво нешто бидејќи знам колку ми е важно мене другарството,вистински пријател се сретнува ретко а девојка може да ти биде секоја втора :helou:

Не би говорел многу околу тоа што е љубов, а што другар... Дискутабилно е дали постојат и двете работи.

Сведок сум бил на девојки кои биле спремни да се изебат и со коњ, само за да биде тоа пред бившиот. Нормално, и магарињата не се исклучок, само доколку на некој начин биле „блиски“ со бившиот на девојката. Тоа што најверојатно не го сфаќаат „заљубените двојки“ (па и тројки) е дека предизвикуваат само потсмев во очите на публиката и создаваат контраефект. Контраефект во смисла - направена е услуга на бившиот, со тоа што сфатил со какво дрољиче уствари си имал работа, а така, љубомората исчезнува и почнува да функционира свеста. Девојката пак, се трансформира во модел С.Б :pos:

Обично по прекинувањето на една врска, симптоматично е тоа што едниот од (екс) партнерите го менува своето однесување за 360 степени. Почнуваат нови дружби, познанства, пријателства. Луѓето кои претходно биле омилена тема за оговарање (без разлика дали е тоа за мрсната коса, волуменот на влакна по телото, дебелината, промискуитетниот живот[и коментарите од типот: "лее, како можел така еј, идиот! свашта има на светов") одеднаш се забораваат и стануваат "привлечни".

Премногу има да се говори на оваа тема. Психата на овој тип на луѓе е предмет на вечна и неисцрпна дискусија. Нејсе, има еден фин цитат од друга тема кој би го постирал во прилог на темава:

"Промискуитет. Морал. Пријателство. Лицемерие. Курви.

Многу ме интересира психолошката дефиниција на зборот КУРВА. Јас сум млад и зелен, сакам некој повозрасен или поискусен да ми каже за што тоа пее Жељко Самарџиќ, Далека Обала и многу други...
Што им е во психата? Како рамислуваат? Што, ама ШТО т.е КОЈ КУР им е целта? Каде им е крајот?

Лесно е денес, кога живееме на границата на разумот и нормалното, да правиме работи од двете страни на тенката црвена линија и да си најдеме оправдување за сопствената слабост во релативноста на луѓето, настаните, времето... ама незнам сериозно, каде е црвената линија за курвите? КАДЕ се мадињата бре луѓе, малата ДОЗА на човечност, онај грам кој не дели, разделува од животните?

Сум грешел и самиот. Сум бил курвар. Сум повредил блиски, сум зажалил... Ама секогаш сум имал грам муда да признаам, во очи да погледнам и да кажам дека знам дека сум говнар. ТОА е мојата црвена линија, која сум ја прешол и ми било жал - многу од нас ја прешле... Ама после преоѓањето, секогаш сум одел како шо зборам! А сум зборел дека сум научил што е вредно, а што не.

КАДЕ е црвената линија на курвите? Колку курови во мозок им се доволни за да си го истераат сопствениот филм? Кој кур им е потребен за да запрат, и да пронајдат некоја поинаква реалност? Кое оправдување ги води пред вратите на сами себе, чисти и мирни, подготвени да продолжат понатаму? До кога ќе сакаат да си докажат дека вредат? До кога под превезот на лажната невиност и "заштитени" од шмизлианскиот грип, ќе се самоебаваат - мислејќи, борејќи се за некои сопствени високи цели / или кур во пичка?"

"Промискуитет. Морал. Пријателство. Лицемерие. Курви."

Која е целта на горниот пост? Треба сите да го прочитаме, а одредени личности да се пронајдат? Пошто, почнува на темата и забегува каде што си бил ти во моментот, во Стрес и Фрустрација.

Како администратор на форумов, кур ти е - двор ти е, можеш да пишуваш шо сакаш и каде сакаш и најверојатно никој ништо не ти може. Само, и сам знаеш дека даваш лош пример.

Зар има подобри примери од тие во кои и ти си бил дел? Или подобро би било да раскажувам за тоа што ми го кажал комшијата, за нивниот другар, кој чул дека неговата пријателка... Nah, може ти, не јас.

Обично на форумов пишувам за лични искуства и свои ставови, a не за тоа што ми го соопштил некој, сум го чул од друг, или некој пробал да ми направи психолошка офанзива. Али ако ти тоа го толкуваш како: "админ сум - кур ми е, двор ми е", тогаш ти спаѓаш во таа група на луѓе :(

Сведок сум бил на девојки кои биле спремни да се изебат и со коњ, само за да биде тоа пред бившиот. Нормално, и магарињата не се исклучок, само доколку на некој начин биле „блиски“ со бившиот на девојката. Тоа што најверојатно не го сфаќаат „заљубените двојки“ (па и тројки) е дека предизвикуваат само потсмев во очите на публиката и создаваат контраефект. Контраефект во смисла - направена е услуга на бившиот, со тоа што сфатил со какво дрољиче уствари си имал работа, а така, љубомората исчезнува и почнува да функционира свеста. Девојката пак, се трансформира во модел С.Б :pos:

Кажа се Acid, а јас ќе додадам дека познавав една шмизла која сметајќи дека е најаката рибетина во универзумот си ја уништи прекрасната и врска за да си докаже себеси дека на ист начин ќе биде ценета и сакана од неговиот другар....
На крајот, остана како "ошљакана кокошка", ja изгуби не само љубовта од двајцата ами и морално падна и се удави во својата ароганција, илузии и фантазии за "најпосакувана девојка":wink:

Зар има подобри примери од тие во кои и ти си бил дел? Или подобро би било да раскажувам за тоа што ми го кажал комшијата, за нивниот другар, кој чул дека неговата пријателка... Nah, може ти, не јас.

Обично на форумов пишувам за лични искуства и свои ставови, a не за тоа што ми го соопштил некој, сум го чул од друг, или некој пробал да ми направи психолошка офанзива. Али ако ти тоа го толкуваш како: "админ сум - кур ми е, двор ми е", тогаш ти спаѓаш во таа група на луѓе :(

Ацид, јас го препрочитувам твојот пост по 3-ти пат веќе, и неможам да најдам ниту едно твое лично искуство, само ставови преполни со емотивен набој, и многу прашања на кои и самиот знаеш дека не постои единствен одговор. (Пр. Психолошка дефиниција на зборот курва).

А во која тоа група луѓе јас тоа спаѓам? Темата е "Врска со другар на бившиот", а јас будалче мислев дека тука сме да дискутираме, а не да лепиме етикети.

Ацид, јас го препрочитувам твојот пост по 3-ти пат веќе, и неможам да најдам ниту едно твое лично искуство, само ставови преполни со емотивен набој, и многу прашања на кои и самиот знаеш дека не постои единствен одговор. (Пр. Психолошка дефиниција на зборот курва).
Не знаев дека сум имал биографичар кој ги знае моите лични искуства.
Ниту пак некогаш сум имал психолот и сум бил во таква состојба да заборавам на него/неа. И баш поради тие причини (читај подолу)...
А и во која тоа група луѓе јас спаѓам? Темата е "Врска со другар на бившиот", а јас будалче мислев дека тука сме да дискутираме, а не да лепиме етикети.
... Спаѓаш во типот на луѓе кои пишуваат на форумов за:
тоа што ми го соопштил некој, го чуле од друг, или некој пробал да ми направи психолошка офанзива
А целиот пост не е мој, да не се сфатиме погрешно.
Делот кој започнува со: "Промискуитет. Морал. Пријателство. Лицемерие. Курви." беше пренесен од друга тема, тоа веќе го имам наведено во постот.

Лично никогаш не сум ни помислила да почнам врска со другар на мој бивш.Имам искуство да бидам изиграната страна(ако може така да кажам).Моја најдобра другарка почна врска со мој бивш.И најискрено не ме болеше за бившиот туку за другарката.Се чувствував изиграна и предадена.Секогаш е најважно другарството.Зашто денес ти е дечко/девојка утре не ти е,а другарството треба да се почитува и да остане.

Мислам дека би можела да преминам преку тоа дека тој е другар на мојот бивш ако толку многу ми се свиѓа и ако мислам дека би можело да се случи нешто посериозно,зошто сепак животот продолжува понатаму не се вртам назад и не гледам кој збори и што збори за мене,не го земам тоа во предвид зошто битно ми е оние кои се околу мене да ме ценат,разбираат и сакаат!

Врска со бивш/а на другар/ка?

Инспирација ми даде темата на Пикасо за Секс со партнер/ка на другар/ка..
Дали би прифатиле врска со бивш/а на другар/ка или и понатака тој/таа е забрането овошје за вас?
Колку јак мотив би бил во прашање за да стапите во таква врска? Љубов или можеби доволна е и симпатија за почеток?
Дали можеби сте го направиле до сега тоа? - Искуства?
Или можеби ви го направиле истото?

Нема шанси за такво нешто...макар што тоа некад било и поминало. :nenene:

ауу никако... како ке ја погледнам после другарка ми? ма но веј таква врска не е врска.Нема шанси некогаш тоа да го напраам..

Зависи од тоа колку сме оделе и колку се они блиски. Сепак не, али другар му е уфф! :P :D

Да би,али би се само играла со другар му (заведување залажување ФЛЕРТ) не би отишла во врска или мување.. за да му платам на бившиот да ПУКНЕ Од МУКА и НЕРВОЗИ и така да бидеме фифти-фифти:icon_lol::icon_mrgr: обожаавам да гледам дека се поти кога глеа дека може да ме има друг и тоа најбољи другар :D ауу милина хехехе:D
----ова се однесува на дечки кои ви згрешиле нешто(а сите се такви:P)
а не на фините дечки;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom