Aceto18 напиша:
A tie sto se izjasnile deka bi bile so drugar na bivsiot sto se spored tebe, spored mene tie devojki ne znaat sto se cuvstva. Ne znaat da razmislat kako ke mu e na nejziniot bivsi koga ke ja gleda so negoviot drugar. Aj neka kazat kako bi se cuvstvuvale tie koga nivnite bivsi bi otisle so nivni drugarki........
Еве да речеме, врската им завршила одамна и сега двајцата не чувствуваат ништо еден кон друг, значи сите чувства исчезнале. Ако кај тебе чувствата ги снема за некоја девојка, ќе ти биде гајле ако таа биде во врска со твој другар? Зошто би ти било тешко ако ти немаш чувства кон нејзе повеќе? Ако си имаш девојка која ја сакаш, зошто да ти е тешко ако ја гледаш со друг (другар во случајов)?
Има девојки кои можат и не ги осудувам, секој одлучува сам за себе што ќе прави. Секој може да ја оцени ситуацијата дали е правилно да се постапи вака или онака.
И јас би сакала да се изјасни некоја како би и било ако нејзин бивши оди со нејзина другарка, во ситуација да е тазе врската раскината и уште да има чувства и во ситуација да раскинале одамна и да нема веќе чувства.
-----------------------------------------------------------------------------
Би сакала на некои девојки кои се изјаснаа на темава да им поставам неколку прашања.
JeCILaDy напиша:
Па...Зависи од
1. Колку време сум одела со бившиот.
2. Од тоа како завршила нашата врска
3. Од близината меѓу бившиот дечко и неговиот другар.
1. Ако си одела да речеме кратко време (иако за секој различно значи „кратко време”)? А што ако си била во врска на пример една година? Која е разликата?
2. Ако дечко ти ти раскинал на лош начин, со вреѓање завршила врската би била со другар му? Ако сте раскинале мирно, би била со другар му?
3. Што ако се најдобри другари? Што ако се другари, но ете не се толку блиски за да се нарекуваат најдобри другари?
CuCeNcE напиша:
Ако многу ми се свиѓа тој другарот и ако знам дека и он чуствува нешто за мене зашо да не.
Значи тој другарот ако ти се допаѓа, ти се допаѓал и додека си била со дечко ти, така? Не може одеднаш од нигде-никаде откако ќе раскинеш со дечко ти, да ти се засвиѓа другарот. Тука имаш неискреност и нефер би било доколку останеш со дечко ти и да ти се допаѓа истовремено и другарот. Јас таков заклучок донесов од твојот муабет.
И друго. Од кај ќе знаеш ти дека му се допаѓаш на другарот ако не ти давал некои знаци дека му се допаѓаш? Ниту ти си го сакала дечкото, ниту тој му бил другар на истиот. Мој заклучок.
marga_k напиша:
zavisi od mnogu raboti ama ako nikogo ne povreduvas, i ako ima hemija zoso pa da ne?
Кои се тие многу работи? Баш ме интересира. Дали би било убаво да повредуваш некого, а не знаеш дека таа личност ја повредуваш? Што ако никогаш не дознаеш дека бившиот е повреден од постапката?
PSYtisfaction напиша:
Јас би идела со другар на мојот бивш, под услов да е расчистено меѓу нас двајца. А за чувствата на бившиот- на тоа нека мисли другарот, не јас! Јас сум била со него, се случило што се случило, сме раскинале- end of story. Сме расчистиле со чувствата, секој иде даље. Е сега неговиот другар треба да си размисли дали на мојот бивш би му сметало ако сме заедно, дали ќе се налути итн, зошто они си се другари, нели.
Како да мисли за тоа другарот? И ти си била со тој човек, не е баш така сеедно како што кажуваш. Во ред, крај на приказната, расчистено е со чувства и се`. Ама ако веќе ти почнуваш нешто со негов другар, тој негов другар е веќе твој партнер и не е баш убаво да раскараш двајца другари така? Ќе речеш ми е гајле, што сакаат нека прават, ама не е баш така интересно тоа. Кога би била со негов другар, секако дека некогаш ќе бидете во исто друштво и толку пријатно и релаксирано ќе ти биде како што пишуваш релаксирано?
PSYtisfaction напиша:
А од друга страна, можда малку би ми пречело ако моја другарка се фати со мојот бивш... Епа што да правам, сакам да го правам тоа а не сакам другите да ми го прават истото на мене
А би ти пречело пиле а?

Себично е да правиш нешто, а не сакаш да ти го прават тоа тебе. Ако веќе правиш ти нешто и толку да ти е сеедно за тоа, треба да ми ти биде сеедно и кога ќе ти го направи тоа твоја другарка, нели? Бараш некој да е фер кон тебе, а другите кон кои ти не си фер треба да се рамнодушни? Себично е тоа
Ух се изморив. Доста беше. Очекувам одговори на постов. Овие девојки на темава се изјаснија дека можат да бидат под некои услови со другар на бившиот. Сакам да ми одговорат и како би им било нивна другарка да почне врска со нивни бивш.