Врска со другар на бившиот?

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто па да не, што ако и е другарка на некоја моја бивша кога и онака не била моја другарка. Така да доколку испадне такво нешто без размислување би прифатил. Да е некоја бивша на мој другар незнам ќе видам, најверојатно би се договорил со другарот дали може со нејзе јас да се мувам ако рече нема проблем тогаш одиме кон следната фаза, ако рече не тогаш одиме кон следната женска на менито.

Ziveev u studenski, poradi kvadrat si zaminav doma, krevetot mu go ostaviv na ilegalecot (cimer). U isto vreme raskinuvam so devojkata i nea ja ostavam. Potoa tie dvajca se smuvale, se ordilo neshto megu niv, i pred dve leta idat u Negotino, venchani :) So cimerot si napravivme muabet no so nea ne :0 i beshe premnogu sram, a mene mi beshe se isto, nikogash ne sum zalal :)

Dejan] напиша:
Ziveev u studenski, poradi kvadrat si zaminav doma, krevetot mu go ostaviv na ilegalecot (cimer). U isto vreme raskinuvam so devojkata i nea ja ostavam. Potoa tie dvajca se smuvale, se ordilo neshto megu niv, i pred dve leta idat u Negotino, venchani :) So cimerot si napravivme muabet no so nea ne :0 i beshe premnogu sram, a mene mi beshe se isto, nikogash ne sum zalal :)

Абе брат ги има такви знаеш колку.... многу не е една. Сега не го знам твојот случај до детаљ, ама таа што од ке истрча кај мене од рацете на мојот другар ке ја искористам и ке ја фрлам, да и дојде паметот и друг пат да знае да сака и да ги почитува чувствата на другите и да не и текне да направи уште еднаш такво нешто. Иначе тие што прават така очигледно е дека се ку.ви

Aceto18 напиша:
Абе брат ги има такви знаеш колку.... многу не е една. Сега не го знам твојот случај до детаљ, ама таа што од ке истрча кај мене од рацете на мојот другар ке ја искористам и ке ја фрлам, да и дојде паметот и друг пат да знае да сака и да ги почитува чувствата на другите и да не и текне да направи уште еднаш такво нешто. Иначе тие што прават така очигледно е дека се ку.ви

Што има да ја искористуваш и фрлаш кога она веќе расчистила со тебе?:lud:

Aceto18 напиша:
Значи сите на форумов кои се изјаснале дека би биле со другар на бившиот се курви?:pop:

Па ако истрча некоја кај тебе, тоа би го направила затоа што ти си и` раширил раце така? А што ако се заљубиш во бившата на другар ти? Ете несвесно дојде до тоа. И?

ili dechkite ne se drugari ili devojkata e kalashtura

gOJDO напиша:

Кратко и јасно. Него, тоа е ... што да се прави кога се изместени сите вредности во денешно време. Никому за ништо не му е гајле, па не им е важно кого можат да повредат, доколку е тоа добро за нив. Уште нешто морам да искоментирам ... се ежам од постовите кои се рамнодушни кон ова прашање т.е. кои не гледаат проблем во една таква ситуација ...

Сега видов дека не сум се изјаснала на темава, се` само прашувам нешто.
Никогаш не сум била со другар на бивши, ниту ќе бидам. Другарите на бившиот можат само да ми бидат познаници со кои би разменала едно „Здраво“ кога ќе се разминеме на улица. Не би ми било пријатно да ме гледа бившиот со негов другар (ако може да се нарече другар), не ни можам да се замислам да засакам другар на дечко па дури ни бивши.

Секој со своето, нели? Ете, можеби се водат од тоа дека врската им завршила па демек одат понатаму, a можеби сакаат да го направат љубоморен бившиот. Кој ги знае.
Има многу примери на раскарани другари/другарки поради девојка/дечко баш од овие причини. Ретки се случаите кога понатаму се` оди како што било (барем приближно).

Исплеткав се`, ама се надевам ме разбравте.

gOJDO напиша:

Ем се дечките другари,ем девојката не е калаштура.Љубовта не знае за граници.Се случува.Ако е доволно силна,истовремена и взаемна,не е важно минатото,ниту другарите.Важна е среќата на тие што се сакаат.Ако ја пропуштат љубовта заради пријателствата и стереотипите од погорниот тип,ќе бидат несреќни, незадоволни, неисполнети и полни со предрасуди,како нас.

Fortune напиша:
Значи сите на форумов кои се изјаснале дека би биле со другар на бившиот се курви?:pop:

Па ако истрча некоја кај тебе, тоа би го направила затоа што ти си и` раширил раце така? А што ако се заљубиш во бившата на другар ти? Ете несвесно дојде до тоа. И?

Epa se zavisi od vremeto koe pominalo odkoga taa posleden pat bila so drugarot i ako mojot drugar, ima ozbilna vrska so negovata devojka, jas nema da imam prilika da se zaljubam vo nea. A ako dojde do toa, sto ne veruvam prvo ke ja razgledam polozbata vo koja se naogam dali ke bide vo red da bidam vo vrska so nea ili ne. Sepak na krajot na kraevite nema da e posledna na svetot valjda. Ima i drugi vo koj mozam da se zaljubam.
A tie sto se izjasnile deka bi bile so drugar na bivsiot sto se spored tebe, spored mene tie devojki ne znaat sto se cuvstva. Ne znaat da razmislat kako ke mu e na nejziniot bivsi koga ke ja gleda so negoviot drugar. Aj neka kazat kako bi se cuvstvuvale tie koga nivnite bivsi bi otisle so nivni drugarki........ :toe:

bibika напиша:
Ем се дечките другари,ем девојката не е калаштура.Љубовта не знае за граници.Се случува.Ако е доволно силна,истовремена и взаемна,не е важно минатото,ниту другарите.Важна е среќата на тие што се сакаат.Ако ја пропуштат љубовта заради пријателствата и стереотипите од погорниот тип,ќе бидат несреќни, незадоволни, неисполнети и полни со предрасуди,како нас.

Ne si vo pravo.
Vo red e da ima pominato dolgo vreme od koga drugarot bil so devojkata, treba navistina da ima pominato poveke vreme. Vo sprotivno tie togas bi bile polni so predrasudi i nema da ja imaat taa udobnost vo vrskata.

Aceto18 напиша:
A tie sto se izjasnile deka bi bile so drugar na bivsiot sto se spored tebe, spored mene tie devojki ne znaat sto se cuvstva. Ne znaat da razmislat kako ke mu e na nejziniot bivsi koga ke ja gleda so negoviot drugar. Aj neka kazat kako bi se cuvstvuvale tie koga nivnite bivsi bi otisle so nivni drugarki........ :toe:
Еве да речеме, врската им завршила одамна и сега двајцата не чувствуваат ништо еден кон друг, значи сите чувства исчезнале. Ако кај тебе чувствата ги снема за некоја девојка, ќе ти биде гајле ако таа биде во врска со твој другар? Зошто би ти било тешко ако ти немаш чувства кон нејзе повеќе? Ако си имаш девојка која ја сакаш, зошто да ти е тешко ако ја гледаш со друг (другар во случајов)?

Има девојки кои можат и не ги осудувам, секој одлучува сам за себе што ќе прави. Секој може да ја оцени ситуацијата дали е правилно да се постапи вака или онака.

И јас би сакала да се изјасни некоја како би и било ако нејзин бивши оди со нејзина другарка, во ситуација да е тазе врската раскината и уште да има чувства и во ситуација да раскинале одамна и да нема веќе чувства.

-----------------------------------------------------------------------------

Би сакала на некои девојки кои се изјаснаа на темава да им поставам неколку прашања.

JeCILaDy напиша:
Па...Зависи од
1. Колку време сум одела со бившиот.
2. Од тоа како завршила нашата врска
3. Од близината меѓу бившиот дечко и неговиот другар.
1. Ако си одела да речеме кратко време (иако за секој различно значи „кратко време”)? А што ако си била во врска на пример една година? Која е разликата?
2. Ако дечко ти ти раскинал на лош начин, со вреѓање завршила врската би била со другар му? Ако сте раскинале мирно, би била со другар му?
3. Што ако се најдобри другари? Што ако се другари, но ете не се толку блиски за да се нарекуваат најдобри другари?

CuCeNcE напиша:
Ако многу ми се свиѓа тој другарот и ако знам дека и он чуствува нешто за мене зашо да не.
Значи тој другарот ако ти се допаѓа, ти се допаѓал и додека си била со дечко ти, така? Не може одеднаш од нигде-никаде откако ќе раскинеш со дечко ти, да ти се засвиѓа другарот. Тука имаш неискреност и нефер би било доколку останеш со дечко ти и да ти се допаѓа истовремено и другарот. Јас таков заклучок донесов од твојот муабет.
И друго. Од кај ќе знаеш ти дека му се допаѓаш на другарот ако не ти давал некои знаци дека му се допаѓаш? Ниту ти си го сакала дечкото, ниту тој му бил другар на истиот. Мој заклучок.

marga_k напиша:
zavisi od mnogu raboti ama ako nikogo ne povreduvas, i ako ima hemija zoso pa da ne?
Кои се тие многу работи? Баш ме интересира. Дали би било убаво да повредуваш некого, а не знаеш дека таа личност ја повредуваш? Што ако никогаш не дознаеш дека бившиот е повреден од постапката?

PSYtisfaction напиша:
Јас би идела со другар на мојот бивш, под услов да е расчистено меѓу нас двајца. А за чувствата на бившиот- на тоа нека мисли другарот, не јас! Јас сум била со него, се случило што се случило, сме раскинале- end of story. Сме расчистиле со чувствата, секој иде даље. Е сега неговиот другар треба да си размисли дали на мојот бивш би му сметало ако сме заедно, дали ќе се налути итн, зошто они си се другари, нели.
Како да мисли за тоа другарот? И ти си била со тој човек, не е баш така сеедно како што кажуваш. Во ред, крај на приказната, расчистено е со чувства и се`. Ама ако веќе ти почнуваш нешто со негов другар, тој негов другар е веќе твој партнер и не е баш убаво да раскараш двајца другари така? Ќе речеш ми е гајле, што сакаат нека прават, ама не е баш така интересно тоа. Кога би била со негов другар, секако дека некогаш ќе бидете во исто друштво и толку пријатно и релаксирано ќе ти биде како што пишуваш релаксирано?
PSYtisfaction напиша:
А од друга страна, можда малку би ми пречело ако моја другарка се фати со мојот бивш... Епа што да правам, сакам да го правам тоа а не сакам другите да ми го прават истото на мене
А би ти пречело пиле а?:) Себично е да правиш нешто, а не сакаш да ти го прават тоа тебе. Ако веќе правиш ти нешто и толку да ти е сеедно за тоа, треба да ми ти биде сеедно и кога ќе ти го направи тоа твоја другарка, нели? Бараш некој да е фер кон тебе, а другите кон кои ти не си фер треба да се рамнодушни? Себично е тоа:(

Ух се изморив. Доста беше. Очекувам одговори на постов. Овие девојки на темава се изјаснија дека можат да бидат под некои услови со другар на бившиот. Сакам да ми одговорат и како би им било нивна другарка да почне врска со нивни бивш.

Паааааа.....врска со другарка на бившата...Секако дека би прифатил-ако сакам да ги скарам нив двете:duel: Џаст Кидинг:pos2: Никогаш не би направил такво нешто доколку навистина ја сакам нејзината другарка-како прво за да ја поштедам од прекин на другарство со другарка и, и како второ за да не ми се врати и на мене т.е.да се поштедам и јас да не се најдам во ситуација кога мојата бивша ќе оди со мојот другар...доколку би одел со другарка и-можеби бившата ќе се налути и за одмазда ќе оди со мојот другар-тоа вистина би било непријатно,затоа ја практикувам поговорката која не ја знам правилно но со мои зборови кажано:Со тоа што си удрил-со тоа ќе ти вратат

Bravo Forune potpolno sum zadovolen od tvoite prasanja i bas bi sakal da gi vidam odgovorite..... I sakam da i dadam edno znaenje na ovaa poslednata PSYtisfaction - Ne go pravi na drug toa sto ne sakas da ti go pravat tebe zasto se se vraka.

bibika напиша:
Muabetov ti nema vrska nema. So godinite koi gi imash me razochara bibka. Imash li predstava shto e drugar, a shto ljubov?

gOJDO напиша:
Muabetov ti nema vrska nema. So godinite koi gi imash me razochara bibka. Imash li predstava shto e drugar, a shto ljubov?

Имам.А ти? Жалам што се разочара во мене,но тоа е мојот став и мислење.Поважна ми е љубовта од другарките.Што да правам,таква сум.
Колку што те разбрав, тебе ти се поважни другарите.Со среќа нека ти е, во љубовта! :)

За потсетување на темата,прашањето гласи:
Значи дали би започнале врска со другар-ка на вашиот екс дечко-девојка со кој веќе си имате расчистено?
Дали би го послушале срцето и почнете врска со личноста која ја свиѓате или тоа за вас ќе остане само невозможна љубов? Стравот од етикета,озборувања,некоја си почит спрема бившиот-а?!?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom