Врска со другар на бившиот?

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување
Bolno e ova , odi od edna pregratka vo druga vo isti krug na luge .. Povreduvas bivshiot , sebe a i segasniot decko posto nivnoto drugarstvo i ako se raboti samo za "picka" nema nikogash da e isto .Izgubvas samopocit i gubisg ugled kaj mnogu luge e se ova vredi samo ako nesto sveto , nesto najiskreno , nesto naj najcustvitelno na cel svet sto vo toj i site drugi momenti da si sigurna deka nema da go dobiesh od druga nikoja osoba , i ne dali toj mozi bez tebe , nego dali sama mozish bez nego , samo togas i togash vredi to . Muvanje kratka avantura za to ima miljardi maski po svetov .
Znaci bez serioznost i sugurnost vo custva bi rekla NIKOGASH , a da e osoba bez koja ne mozam da si go zamislam zivotot , e togas uvo ic ne culo , moj zivot i moja skreka e vo prasanje a bivshiot ako me sakal i go postal drugarmu i ako ke mu e cudno ke prifati i ke ni posaka se najubavo vo vrskata nasha...

I jas se soglasuvam so drugite deka sepak zavisi i od toa kolku vreme sme idele,kako sme se razdvoile,kolku se bliski so drugarkata.Ama mislam deka bi idel i ne bi mi bilo problem osven ako uste me saka bivsata ili obratno.

Iskraeno ne mi se dopaga ideata da se pletkam so drugar na bifshi moj dechko. Iako mi se sluchi ednash, no doznav deka se drugari (da ne recham poznanici) tek otposle. Sepak, ne bi sakala da se sluchi povtorno. Istoto vazhi za toa drugarka moja da odi so moj poreneshen dechko. Nekako mi e bolno (izvretno) da go gledam toa shto mi se sluchuvalo mene so nekoj tip da i se sluchuva na druga lichnost koja mi e bliska. Iako najverojatno ne bi krshela film, ne bi se gledala so niv.:toe:

ragazza напиша:
Bolno e ova , odi od edna pregratka vo druga vo isti krug na luge .. Povreduvas bivshiot , sebe a i segasniot decko posto nivnoto drugarstvo i ako se raboti samo za "picka" nema nikogash da e isto .Izgubvas samopocit i gubisg ugled kaj mnogu luge e se ova vredi samo ako nesto sveto , nesto najiskreno , nesto naj najcustvitelno na cel svet sto vo toj i site drugi momenti da si sigurna deka nema da go dobiesh od druga nikoja osoba , i ne dali toj mozi bez tebe , nego dali sama mozish bez nego , samo togas i togash vredi to . Muvanje kratka avantura za to ima miljardi maski po svetov .
Znaci bez serioznost i sugurnost vo custva bi rekla NIKOGASH , a da e osoba bez koja ne mozam da si go zamislam zivotot , e togas uvo ic ne culo , moj zivot i moja skreka e vo prasanje a bivshiot ako me sakal i go postal drugarmu i ako ke mu e cudno ke prifati i ke ni posaka se najubavo vo vrskata nasha...

Ok, svaka vi chast na vas lugjeto na koj shto ich uvo ne vi slusha... Za razlika od vas, postojat i lugje kako mene, so neshto povekje emocii i dobrina, koi takvo neshto ne bi napravile... (aftorot na postov e lichno zasegnat od toa sho ne i slushashe uvo na citiranava)

Сум бил во врска со другар на бившиот. Ништо посебно.

Dolphin напиша:
Ok, svaka vi chast na vas lugjeto na koj shto ich uvo ne vi slusha... Za razlika od vas, postojat i lugje kako mene, so neshto povekje emocii i dobrina, koi takvo neshto ne bi napravile... (aftorot na postov e lichno zasegnat od toa sho ne i slushashe uvo na citiranava)
Ne e topicot za da se falis , ti dobriot , emotiviniiot i iskreniot:) Mizi asan da ti jam slatkite , dozvolimi da se nasmeam ...
Zasegnat? Ic ne kur da te ne boli kako si go ziveam zivotot . Citiranata ima eden sovet za tebe : do not EVER care what i do ....

Јас би идела со другар на мојот бивш, под услов да е расчистено меѓу нас двајца. А за чувствата на бившиот- на тоа нека мисли другарот, не јас! Јас сум била со него, се случило што се случило, сме раскинале- end of story. Сме расчистиле со чувствата, секој иде даље. Е сега неговиот другар треба да си размисли дали на мојот бивш би му сметало ако сме заедно, дали ќе се налути итн, зошто они си се другари, нели.
А од друга страна, можда малку би ми пречело ако моја другарка се фати со мојот бивш... Епа што да правам, сакам да го правам тоа а не сакам другите да ми го прават истото на мене :toe::icon_lol:

Macedalien напиша:
Сум бил во врска со другар на бившиот. Ништо посебно.

Нешто неможам да го сфатам постот најдобро :toe: :raz: , ке ме упати некој повеќе на ова....погоре

iceto напиша:
Нешто неможам да го сфатам постот најдобро :toe: :raz: , ке ме упати некој повеќе на ова....погоре
Е добро де, што не ти е јасно, дечкото имал врска со другар на бившиот и смета дека не е ништо посебно. Многу јасно е кажано, што има тука нејасно? :toe:

јас бившата на другарот(не другарка на бившата) ја одбив пошо беше к*рва сакаше да не скара...дроља мамата
А за другарка на бивша може ако немаат проблем меџу нив :)

Nikako,zasto sekako deka i nego bi morala da go gledam.Ne e vazno kolku traela vrskata,sepak postoela,so ili bez ljubov,glupavo bi se osekala,sto znam neso kao da si delat tie dvajca u slucajov jas.Od princip moj nikako!

Go biram najdobriot, pa taka da drugarite negovi mi bile sekogas samo drugari. Mozebi i da sum zgresila vo procenkata koj e najdobar, no slucajno ili ne, nikogas ne sum bila vo situacija da go proveram toa.

So deckovcite na drugarkite, ne si imam rabota. Premnogu respekt imam za niv- a i nemame isti kriteriumi. Tie biraat ponormalni momci od mene:)

JASMIN напиша:
Go biram najdobriot, pa taka da drugarite negovi mi bile sekogas samo drugari. Mozebi i da sum zgresila vo procenkata koj e najdobar, no slucajno ili ne, nikogas ne sum bila vo situacija da go proveram toa.

So deckovcite na drugarkite, ne si imam rabota. Premnogu respekt imam za niv- a i nemame isti kriteriumi. Tie biraat ponormalni momci od mene:)

Може не си се нашла во таква ситуација, ама едно запамти љувбов не се бира туку се лсучува спонтано, па некогаш е забранета, чудна неостварлива и дрндрн

Затоа не викај никогаш никогаш

asterix_m напиша:
Може не си се нашла во таква ситуација, ама едно запамти љувбов не се бира туку се лсучува спонтано, па некогаш е забранета, чудна неостварлива и дрндрн

Затоа не викај никогаш никогаш

Odluka e vo sekoj slucaj- a ne mislam na racio. A zabranetoto...toa da, ima bajagi hemija tuka. Ama ne na zabraneto vo smisla na tugo-deckovcite na drugarkite. Ne me privlekuvaat ednostavno.

A ako me zaintersira nekoj, drugarite negovi ne mi se vazni.Na pocetokot, so niv moze da poflertuvam malku kolku da ispitam teren...i tolku ponatamu.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom