Времето лета, го живееме ли секој момент?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Па се трудам колку што можам , ама тешко ми оди ...се надевам дека ке се подобри ситуацијава :pipi:

Се тече се изминува , и да сакаме тоа не можеме да го допреме да уживаме во убавите моменти зашто стварно животот е прекраток ...

Се што работам, го дишам и го живеам.Секој момент ми е буквално изживеан и затоа никогаш нема да ми биде жал дали нешто сум пропуштила или не, затоа што знам дека до сега, се што ми се пружи како можност за искуство, забава, задоволство, лекција, се искористив.
За потоа да седнам смирено на столчето и да се напијам топло капучино и да се релаксирам со цигара.
Аххх ... :pipi:

Би сакала повеќе да уживам во овие години и поспоро да ми помине времето, затоа што пребрзо иде и не можам да се свестам за некои работи.

Не да лета, пичи со 600 на саат : )

Им завидувам на флегматичните типови. Ептен. Нив се им е успорено, со 3 фрејма во секунда им минува времето. Така се живее до сто и една.

Абе им завидуваш ама ај биди како нив. Може им е убаво, ама кога в еќе ќе се научиш да живееш со 100 на саат после се што е поразлично од тоа нема да ти одговара.

Да сакаш да го живееш секој момент и да истовремено да живееш со сто на саат е тешка работа зошто моментот помина брзо незабележително едноставено не чувствуваш како поминува моментот.

А од друга страна ако си флегма и живееш споро исто така е тешко.

Се трудам да го живеам секој момент од животот. Премногу е краток истиот за да размислуваме 10 пати па да реагираме, возот ќе си замине. Секој дел од животот си има свои убавини. Некој сака тоа прерано да го изживее, некој се препушта на ситуацијата. Не дозволувам животот да помине покрај мене, тогаш тој ме живее мене, не јас него. Размислувам, се борам, донесувам одлуки кои на некого на моја возраст се страни. Се борам со самата себе, да видам до каде можам да одам, колку сум споспобна да напредувам во овој период во кој што сум сега. Секогаш стојам цврсто на земја, дури понекогаш и лошо е тоа кај мене, зашто незнам да се радувам на нештата, страв ми е дека се тоа ќе се сруши. Неможе никој да ги искористи сите можности кои животот му ги пружа, може да искористи само некои од понудените, со правилно размислување, обично се искористувааат оние подобрите. Сакам да искористам се, сакам да живеам активно со полна пареа, незнам за доста, незнам за не.

Живеам онака како што мислам дека треба. Онака како што јас сакам, без да се грижам и да обрнувам внимание на другите.
Ако нешто сфатив оваа година тоа е дека животот навистина е краток за да оставам да ми помине така флегматично и неизживеано. Она жто требало да биде ќе биде.

Навистина сумњам дека некој човек го живее секој момент, а ако е така тие се мнооооогу ретки. Ретки се луѓето кои знаат да го искористат секој момент од животот.

На лична основа ми се одговориве за мојот живот не во генерала.

Дали го живееме секој момент?
- Да

Дали ја користиме секоја секунда? -
Да
Дали знаеме да го искористиме секој еден дел од животот? - Да

Или работите се случуваат така брзо, заслепени од нивната
фуриозност дозволуваме животот едноставно да помине покрај нас? -
Не

Успеваме ли да останеме свесни и приземјени да кажеме стоп и полека да ја искористуваме секој можност која ни се пружа или секој шанса која ни се дава? - Да

Знам да го искористам, живеам, уживам и да се соочам скоро со секој момент, ама не летам превисоко :)
Всушност и го живеам, не можам да знам дали е тој што треба да го очекувам (моментот) или пак сосем нешто друго..како и да е без разлика дали е позитивен или негативен :toe:

Premnogu e brzo i sekoj den e vo premiera,utre nema repriza...se trudam da kolku mozam da nemam zaludno izgubeni denovi ,sakam produktivni raboti od zivotot,ne dengubenje i da bidam pregazena od vremeto.

Jas uzivam vo sekoja sekunda od zivotot. Se obiduvam od nego da go izvlecam maximumot i donekade mi uspeva. Ja iskoristuvam sekoja prilika i ne dozvoluvam zaludno da gubam vreme.

Ако размислувам дали го живеам достојно,оп,ете ти изгубен момент.
Ова беше ептен философски.:)

јас не...и понекогаш жалам за тоа...иако се сметам за човек кој живее во сегашноста, некогаш заборавам да се опуштам и да живеам во моментот....

Паа, се трудам барем да го живеам секој момент од животот. Најчесто, кога ќе седнам на мира да размислувам за изминативе години, сфаќам дека има доста моменти кои сум ги иживеала, и доста кои не сум. Али животот е пред мене, има време...:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom