Времето денеска, 34 степени - дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо, утре ќе мерам у 2 саат, ако не прсне термометарот, ќе ви пишам резултат :D

П.С. Ако има некој со дигитален термометар, мислам дека не би било лошо и он да се обиде, мислам дека тие идат над 50 степени?

Под сенка е онаа која ја кажуваат на метеото и прогнозите. Инаку ако го ставиш термометарот на сонце, кога прогнозата за температурата (под сенка нели) е 40, ќе отиде живата у неповрат! :)

Ништо, утре ќе мерам у 2 саат, ако не прсне термометарот, ќе ви пишам резултат :D

П.С. Ако има некој со дигитален термометар, мислам дека не би било лошо и он да се обиде, мислам дека тие идат над 50 степени?

еве ти ја од лично искуство ќе ти кажам, имав термометар кој имаше скала до 53 степени.

И како помал, нормално радознал си за се, па плус сеа начекуваш термометар кој може да покаже поголема температура, го ставам на сонце, и тоа у шпицот на пеколот, 2-3 саат, за 5 минути живата рипна до 50ка, и го собрав термометарот ми беше страв да не прсне!

А прогнозата за тогаш чинам беше некаде 38-39 степени.

Значи секогаш имајте во предвид дека темепературата на сонце, во летни денови е за најмалку 5-6 степени повисока! Значи најмалку за толку, а во овие „портокаловите“ денови, нормално дека цепа и до 50ка. :)

гори, вода, чичко се запаливме

ми прска главата денес, проклет пазар

Денеска пред 20 минути излегов во двор и одлучив да измерам температурата, термометарот го ставив на дрво, и го оставив да седи 20 минути на сонце.

Температурата беше изменера во 18.40 кога сонцето е далеку послабо него околу 14.00/15.00 итн.

Е сега верувале или не се погоди во ист ден и некој друг да измери температура, и резултатите да ги постира на еден друг форум :icon_mrgr: па еве за малце посликовито да видите кај мене измери 1 степен помалце од кај него, еве го резултатот.

30v0thj.jpg

34 степени :pos:
Термометаров е точен до 0,1 степен, а јас мерев во 15.00 часот (Кисела Вода - Расадник) . Ако сакаш утре во исто време да мериме и да ставиме колку ќе биде температурата. :) Мерев и за колку време ќе ја качи од домашната до оваа што ја покажува: помалку од 6 минути...

абе за икономист, икономист сум ама во случајов нема врска... климата е пуштена цел ден и на пазар не одам за поефтино, туку затоа што има поголем избор и поубави ствари отколку во алберто -_-

Термометаров е точен до 0,1 степен, а јас мерев во 15.00 часот (Кисела Вода - Расадник) . Ако сакаш утре во исто време да мериме и да ставиме колку ќе биде температурата. :) Мерев и за колку време ќе ја качи од домашната до оваа што ја покажува: помалку од 6 минути...
А колку пари е?

Tи ли постираше на It.com.mk? :D

абе за икономист, икономист сум ама во случајов нема врска... климата е пуштена цел ден и на пазар не одам за поефтино, туку затоа што има поголем избор и поубави ствари отколку во алберто -_-

Остај ти тоа, сигурно некој денар поефтино било на пазар, друг да лажеш :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Не мери температура на сонце бре

Пред некој ден некој ми рече мереле крај асфалт температура над 60 степени излегло :icon_lol:

Како прво температра не се мери на сонце туку се мери под сенка... ;)

Back
На врв Bottom