еве ти ја од лично искуство ќе ти кажам, имав термометар кој имаше скала до 53 степени.Ништо, утре ќе мерам у 2 саат, ако не прсне термометарот, ќе ви пишам резултат
П.С. Ако има некој со дигитален термометар, мислам дека не би било лошо и он да се обиде, мислам дека тие идат над 50 степени?
Икономистми прска главата денес, проклет пазар
Термометаров е точен до 0,1 степен, а јас мерев во 15.00 часот (Кисела Вода - Расадник) . Ако сакаш утре во исто време да мериме и да ставиме колку ќе биде температурата. Мерев и за колку време ќе ја качи од домашната до оваа што ја покажува: помалку од 6 минути...Денеска пред 20 минути излегов во двор и одлучив да измерам температурата, термометарот го ставив на дрво, и го оставив да седи 20 минути на сонце.
Температурата беше изменера во 18.40 кога сонцето е далеку послабо него околу 14.00/15.00 итн.
Е сега верувале или не се погоди во ист ден и некој друг да измери температура, и резултатите да ги постира на еден друг форум па еве за малце посликовито да видите кај мене измери 1 степен помалце од кај него, еве го резултатот.
34 степени
Три пати мери.... еднаш сестра и.Денеска пред 20 минути излегов во двор и одлучив да измерам.....
абе за икономист, икономист сум ама во случајов нема врска... климата е пуштена цел ден и на пазар не одам за поефтино, туку затоа што има поголем избор и поубави ствари отколку во алберто -_-Икономист
А колку пари е?Термометаров е точен до 0,1 степен, а јас мерев во 15.00 часот (Кисела Вода - Расадник) . Ако сакаш утре во исто време да мериме и да ставиме колку ќе биде температурата. Мерев и за колку време ќе ја качи од домашната до оваа што ја покажува: помалку од 6 минути...
Tи ли постираше на It.com.mk?Термометаров е точен до 0,1 степен, а јас мерев во 15.00 часот (Кисела Вода - Расадник) . Ако сакаш утре во исто време да мериме и да ставиме колку ќе биде температурата. Мерев и за колку време ќе ја качи од домашната до оваа што ја покажува: помалку од 6 минути...
абе за икономист, икономист сум ама во случајов нема врска... климата е пуштена цел ден и на пазар не одам за поефтино, туку затоа што има поголем избор и поубави ствари отколку во алберто -_-
Ова некако поточно ми изгледа.Еве мене што ми покажа вчера на телефонот
Aјдееее,почнаа conspiracy theorists да се појавуваатОва некако поточно ми изгледа.
Ок јасно е тоа....прочитај ги мислењата на страна 1.Како прво температра не се мери на сонце туку се мери под сенка...