Времето денеска, 34 степени - дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.788
Поени од реакции
18.542
Денеска пред 20 минути излегов во двор и одлучив да измерам температурата, термометарот го ставив на дрво, и го оставив да седи 20 минути на сонце.

Температурата беше изменера во 18.40 кога сонцето е далеку послабо него околу 14.00/15.00 итн.

Е сега верувале или не се погоди во ист ден и некој друг да измери температура, и резултатите да ги постира на еден друг форум :icon_mrgr: па еве за малце посликовито да видите кај мене измери 1 степен помалце од кај него, еве го резултатот.

30v0thj.jpg

34 степени :pos:

абе кај нас ветер дуваше ни 34 немаше :D

Слушајте сеа, официјалната температура кај нас, без разлика за кое место станува, се мери надвор од градот под сенка.
Мерењето на температурата под сенка е стандардна пракса бидејќи за релеванта се зема температурата на воздухот. Доколку термометарот е изложен на сонце секогаш живата ќе покажува повисока температура и до овде е се ОК.
Првиот дел не е во ред и е манипулација. Сите ние работиме(и живееме) во градот, во урбаниот дел од истиот, а не надвор од него.
Ама пак ако покаже живата повеќе од 40 степени ќе треба да се прогласи природна катастрофа.
П.С.
Утре ќе биде потопло.

Сигурно, 34, ова сонцево радиоактивно да му се сневиди, поседи 5 минути на сонце и после тоа мозокот желе.

Вчера 38 во соба беше, денеска ми беше страв да измерам :)

Слушајте сеа, официјалната температура кај нас, без разлика за кое место станува, се мери надвор од градот под сенка.
Мерењето на температурата под сенка е стандардна пракса бидејќи за релеванта се зема температурата на воздухот. Доколку термометарот е изложен на сонце секогаш живата ќе покажува повисока температура и до овде е се ОК.
Првиот дел не е во ред и е манипулација. Сите ние работиме(и живееме) во градот, во урбаниот дел од истиот, а не надвор од него.
Ама пак ако покаже живата повеќе од 40 степени ќе треба да се прогласи природна катастрофа.
П.С.
Утре ќе биде потопло.

Се тоа е ок се согласувам, ама што ако си на семафор во кола која температура тогаш e релеватна? :D

Заклучок, температурата се мери според тоа каде си во моментот :pos:

Еве мене што ми покажа вчера на телефонот

snap20120706_154754.png

у двор под сенка пред пола саат 36 со нешто ми покажуваше

Back
На врв Bottom