Време е граѓаните да го разбудат Грујо

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Мој роднина се обидува веке 3 години да ја афирмира фирмата се бори за Европски пазари, а од државата добива само сопки...
Многу убави се прикаските за Европските фондови, многу убави се прикаските за едношалтерски систем, многу убави се прикаските за намалени даноци, мегутоа што од тоа функционира... Сосема спротивно од ветувањата, Македонија се гуши во бирократија, за секој документ ви требаат по 5 печати, кои секако ги добивате кај Нотар, а Нотари колку скаш на секое коше, зошто???

a koga Grujo zaspal?

a koga se razbudil?

dobro toj se budi no ne na vreme, zatoa na sekoja press konferencija kasni po barem saat vreme, pa go prakja postdimplomecot od US, poranesen sef na kabinetot na vicepremierot (nekoi go smetaat toj vicepremier i za oligarh, t.e. za eden od 12-tinata velicenstveni koi ja privatiziraa makedonija) na vladata na bucko, na koj karierata vrtoglavo mu rastese od internet blogger preku ostanatite instanci (eden znacaen cekor vo negovata kariera bese verojatno ucestvoto vo emisijata jadam burek ili taka nesto slicno, ne mozam da se setam tocno, bidejki ne mi bila vazna) do vice-prime minister.

P.S. inaku nova relevantna informacija koja stotuku ja doznav liceto N.G. ili takozvaniot prime-minister ke gostuva vecerva kaj covekot so brada koj vo petok navecer ne si legnuva pred polnokj (nepotrebno e da kazam deka nema sogovornici, toa i se podrazbira, tuku ke bide sam, bidejki nemu verojatno poimot "duel" koj e kategorija na demokratski vrednnosti vo site demokratski zemji kon koi nie deklarativno se stremime e conditio sine qua non)

nego razmilsuvam i jas da si platam nekoj takov da mi napravi intervju kaj sto mozam da gi kazam site moi stavovi i da gi napagam moite neistomislenici bez nivna moznost da odgovaraat argumentirano na moite napadi, i da ispadnam jas najpameten vo drzavata (na momenti bi glumel cesnost i otcetnost i bi grcel ramenja)
na pamet mi doagja lapash, no toj e mnogu skap i tolku pari nemam

Eve neshto od koe shto Grujo treba da uchi :

Србија ја укина казната за клевета на политичари

Навредливите, вознемирувачки и шокантни изјави и информации за политичарите и за други познати личности повеќе нема да бидат предмет на кривична постапка, одлучи Врховниот суд на Србија, пишува српскиот весник „Политика“. Клеветата и навредата ќе останат само на хартија и повеќе нема да бидат дел на судската практика по најновата одлука на Врховниот суд за таканаречено правно толкување, кое има сила на закон.
„Границите на прифатлива критика се многу поголеми кога се во прашање јавните личности. Во однос на обичните граѓани, јавните личности и политичарите се неизбежно и свесно изложени на детална анализа на секој изречен збор и дела, и од новинарите и воопшто од целокупната јавност, затоа мора да покажат повисок степен толеранција“, гласи текстот на правното толкување кое Врховниот суд го усвои на 25 ноември. Во заклучокот на овој документ е наведено дека „слободата на изразување на поединци не важи само за информации или идеи што се сметаат навредливи туку и за она што навредува, шокира или вознемирува, бидејќи тоа се однесува на прашањето од јавниот интерес, а не на приватниот живот на јавните личности“.
Оној што имал храброст да биде јавна личност мора да биде подготвен на секакви удари. Ваквата одлука, всушност, се однесува на јавните личности за да не се одлучуваат толку лесно да поднесуваат тужби“, ги пренесува весникот „Политика“ коментарите на Врховниот суд на Србија.

Пример:
Дивоградба Градски плоштад.
-Ниеден градски плоштад неможе да се гради на црно.Бидејќи е под државна сопственост.Нема црно - бело , се е легално.Репарирање на стариот и во секој случај нов плоштад.
Заклучок:Секако е добро за градот,нема никаква загуба

Криминал купено земјиште за 25 евра, чао Бране.
-Никој не ти продава земјиште за 25 евра,тоа нема во ниедна земја во светот.Шпекулациите го распарчуваат светот,па така и Македонија.

Пратеник осуден за злостор, зима плата од Собрание.
-Пресуда си е пресуда.Плада си е плата.Таква си е работата,останува да зема плата како и сите други што земаа од минатата влада.
Да се надеваме дека и сегашните затвореници ќе земаат плата од владата,иако се во затвор.

Бранители оставени на улица.
-Од мобилизирани резервисти , до полицајци со виша школа и факултет има голема разлика.Добро е што и доволно од бранителите добија работа.А тие што останаа невработени,сигурно ја добиле платата за периодот што служеле.

Змиско око пропадна, зошто ако се одеше со случајот ќе стигневме до врвот во кои имаше видни членову на вмро-дпмне.
-Незнам дали го гледаше последното show каде што гостуваше Никола Груевски,каде што кажа дека од прилика 130 притворени работници од патарините , само 3ца или 4ца се пуштени за НЕДОВОЛЕН број на докази.Против останатите се води судска постапка.
Криминалот нема да не однесе во унијата.

Пуштени инспектори како кучиња, од една страна ти бара наводници во документот за да те казни а од друга страна во одредени региони на државата не ти даваат ниту сметкопотврда за купената роба.
-Инспекторите само ја вршат својата работа , никогаш не затвориле локал без никаква потреба , пошо и самите знаете колку се уредени локалите во Македонија,и колку имаат шанси да работаат по сите прописи.
Ќе кажете дека работи колку што има ?
Подобро е ич да не го отвара бизнисот , одколку да плаќа казни поголеми одколку што му вреди локалот + ентериерот.

Реформи во здравство, за 5 години, еднаш не сум земал лек на рецепт.
-Повторно ваша грешка.
Приватните доктори се помалце работаат со рецепти,а може и не се обраќате во државните аптеки.
Пробајте кај државен доктор и државна аптека,нема да бидете одбиени.

И стварно мислам дека е доста со претераните и нереални критики како предизборна контракампања на ВМРО Дпмне.

Останете тоа што сте , и кажувајте го тоа што е.
Народот не е слеп , знае што треба да одбере

With RispekaT ... Bogdanche :**

Eve neshto od koe shto Grujo treba da uchi :

Србија ја укина казната за клевета на политичари

Навредливите, вознемирувачки и шокантни изјави и информации за политичарите и за други познати личности повеќе нема да бидат предмет на кривична постапка, одлучи Врховниот суд на Србија, пишува српскиот весник „Политика“. Клеветата и навредата ќе останат само на хартија и повеќе нема да бидат дел на судската практика по најновата одлука на Врховниот суд за таканаречено правно толкување, кое има сила на закон.
„Границите на прифатлива критика се многу поголеми кога се во прашање јавните личности. Во однос на обичните граѓани, јавните личности и политичарите се неизбежно и свесно изложени на детална анализа на секој изречен збор и дела, и од новинарите и воопшто од целокупната јавност, затоа мора да покажат повисок степен толеранција“, гласи текстот на правното толкување кое Врховниот суд го усвои на 25 ноември. Во заклучокот на овој документ е наведено дека „слободата на изразување на поединци не важи само за информации или идеи што се сметаат навредливи туку и за она што навредува, шокира или вознемирува, бидејќи тоа се однесува на прашањето од јавниот интерес, а не на приватниот живот на јавните личности“.
Оној што имал храброст да биде јавна личност мора да биде подготвен на секакви удари. Ваквата одлука, всушност, се однесува на јавните личности за да не се одлучуваат толку лесно да поднесуваат тужби“, ги пренесува весникот „Политика“ коментарите на Врховниот суд на Србија.

И сега ова по твое Суисајд е добар потег?
Глупост сега му текнува на Латас седеле пред кооперација со другарите после фудбал и си вика ај ќе му опнам една афера на Бранко за заебанција дека мавнал 20 миљони евра од Окта секако закон не ме фаќа па можи и на тепка да погодам нешто.

Овде може да се види колку ни е гнила младината, им ги перат мозоците подмладоците на партиите и немаат свое мислење, туку го повторуваат само она што го слушаат од нивните "Лидери".

Да не навлегувам која влада е подобра, која полоша, сметам дека секоја влада треба да прифаќа критики и да се корегира кога ќе згреши.

Патриотските сметки се грешка (можеа да се консултираат со стручни лица дали тоа може или не пред да ги спроведат, ги измачија луѓето, а сега кој ќе плаќа за да се изнаредат за нова промена на касите?), купишта пари за некакви реклами по медиумите (се зборува за суми поголеми од 500.000 евра, ако не е точна оваа информација би сакал да ги знам вистинските бројки, бидејќи тоа се наши пари) кои може да се потрошат попаметно. Продажбите на Телекомот, ОКТА, ЕСМ,... бескрајна листа на грешки.

Треба некој да се освести (од власта, секако) и да почне да работи транспарентно, или може да се случи на некои од следните избори да излезат само членовите на партиите, а ние без членска книшка ќе протестираме на ваквите глупости со апстиненција од гласање.

Овде може да се види колку ни е гнила младината, им ги перат мозоците подмладоците на партиите и немаат свое мислење, туку го повторуваат само она што го слушаат од нивните "Лидери".

Да не навлегувам која влада е подобра, која полоша, сметам дека секоја влада треба да прифаќа критики и да се корегира кога ќе згреши.

Патриотските сметки се грешка (можеа да се консултираат со стручни лица дали тоа може или не пред да ги спроведат, ги измачија луѓето, а сега кој ќе плаќа за да се изнаредат за нова промена на касите?), купишта пари за некакви реклами по медиумите (се зборува за суми поголеми од 500.000 евра, ако не е точна оваа информација би сакал да ги знам вистинските бројки, бидејќи тоа се наши пари) кои може да се потрошат попаметно. Продажбите на Телекомот, ОКТА, ЕСМ,... бескрајна листа на грешки.

Треба некој да се освести (од власта, секако) и да почне да работи транспарентно, или може да се случи на некои од следните избори да излезат само членовите на партиите, а ние без членска книшка ќе протестираме на ваквите глупости со апстиненција од гласање.

Тоа негласање воопшто нема да го освести Гвујо од власта,само ќе го поттикне на подлабок сон.Само ако,мислам дека е време оваа држава да се срози и морално и етички и финансијски и на било кој друг начин за да може конечно да тргне на вистинскиот пат.Вака само ја преживуваме агонијата која не спопадна изминативе 17-18 години.:toe:

Grujo e srcka , da zivee Grujo nikad ne se ziveelo bolje u Makedonija nego sega :back:

So ima da se zbori protiv Grujo koa on si e car:back::smir:

Grujo e srcka , da zivee Grujo nikad ne se ziveelo bolje u Makedonija nego sega :back:

So ima da se zbori protiv Grujo koa on si e car:back::smir:

Се гледа колку се делотворни пресудиве на “независното“ судство.:pos2:

Kako be da go budat Grujo u sred nok u 1.30 nema smisla glupa tema :nenene:

Da zivee Grujo:smir:

Koj e protiv Grujo da mu fati zenata svaljer:tv:

Kako be da go budat Grujo u sred nok u 1.30 nema smisla glupa tema :nenene:

Da zivee Grujo:smir:

Koj e protiv Grujo da mu fati zenata svaljer:tv:

Нема бе што да го будат,му работи нему “фабриката“ во три смени.:smir:

Pa raboti ami kako :tv:

Koj e protiv Grujo e antimakedonec i ke gorit vo pekolot :kesa:

Ne go budete Grujo toj si e aren , glej so koli se vozat po Makedonijava da ne bese poarno porano moze ???

Site kukaat site imaat ne e Grujo kriv ajd na spienje:tv:

abe lugje, neli znaete deka grujo ne e ni legnat sega
sega so svojot sovetnicki i PR tim go analizira intervjuto na brane kaj robert
i osmisluvaat sledni cekori kako da mu go spustat

Грујо си е супер, не е цвеќе али какви идиоти владееа со Македонија пред него,он е за нив наполеон Бонапарта :pos2:
смрт за комунизмот!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom