Време е граѓаните да го разбудат Грујо

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
И што сега ако СДСМ биле полоши они ли треба да бидат репер...
Јас сепак мислам дека треба да се стремиме кон нешто добро а не помалку лошо...

Алтернатива нема, мегутоа има алтернатива за кадровско подобрување, и посериозен пристап кон грешките, а и малку повеке слух за народот нема да е на одмет...

не лепам етикета засто не ме занима дали си или не политизиран , али објасни како моЖе ваква инцијтаива да биде деполитизирана...

политичкото организирање за остварување одредени насоки има најголема моќ кај нас, всушност и така треба да биде...политички мегдан храна за нас сите

Значи според тебе друго чајре нема освен членски книшки...
Е не пријателе не се сите Македонци партиски потрчковци има и такви кои на поштен начин и со знаење сакат нешто да постигнат во животот. А државата треба да се потпира врз способност а не врз партиска заслужност и против тоа треба да се бориме сите особено ние младите... Зошто времето подобро да го трошиме за попаметни работи од лепење плакати...
И на крај неможе дрќавата САМО од политичари да ни опстане...
Погледни само во каков медијски мрак живееме ако тебе ти е убаво така мене не ми е... Впрочем зошто се боревме против ТУРЦИТЕ, зошто се боревме против едноумието, зошто се бориме против БРАНКО????

Како шо се ближат избориве се повеќе комуњарчиња се регистрираат на форумов ама џабе е секој човек знае да цени и гледа дека оваа влада се труди многу повеќе од онаа на сдс

Абе така и во 1998 година кога Доста Димовска беше кадровик на ВМРО - ДПМНЕ и кога за само 2 месеци, некои чесни вмровци кои не ја гледаат партијата како профитен центар му укажаа на ЉуБчо Георгиевски дека уште на локални изброи ќе изгубиме со овакви луѓе.
Е сега натаму оди и оваа работа.

Нема кој да го разбуди. Комуњарите изумреа како диносаурусите. Тие шо преживеаја од голема фрустрираност денес ќе протестираат за подршка на ГЕЈЛАДА. Така да темата е фијаско...

Значи според тебе друго чајре нема освен членски книшки...
Е не пријателе не се сите Македонци партиски потрчковци има и такви кои на поштен начин и со знаење сакат нешто да постигнат во животот. А државата треба да се потпира врз способност а не врз партиска заслужност и против тоа треба да се бориме сите особено ние младите... Зошто времето подобро да го трошиме за попаметни работи од лепење плакати...
И на крај неможе дрќавата САМО од политичари да ни опстане...
Погледни само во каков медијски мрак живееме ако тебе ти е убаво така мене не ми е... Впрочем зошто се боревме против ТУРЦИТЕ, зошто се боревме против едноумието, зошто се бориме против БРАНКО????

spored mene edna ideja za podobro utre se kanalizia politicki, samo taka moze da dobie na znacaj

Па тоа е проблемот во Македонија што партиски определените мислат дека нема неопределени.Значи ако не си за нас си против нас.Ама тоа е кога имаме такав народ што не гледа подалеку од носот и ова што го имаме сега ни е многу...:toe:

boldiranoto e izjavata koja ja dade Bush po napadite na kulite bliznacki vo New York, koga se obiduvas da formira svetska anti-teroristicka koalicija

so slicniot problem se soocuvam i jas, obicno izbegnuvam da razgovaram za politika so drugi lugje vo zivo, no nekogas nesto mi se ispustilo vo kontestot na muabetot sto sme go vodele, i vednas za nekoi od sogovornicite "politicki daltonisti" jas sum bil za ovaa ili za onaa partija

pogolem problem imam so onie koi svetot go gledaat ne crno-belo, tuku trobojno t.e. crno-belo-portokalovo, nekoi od niv pak samo portokalovo

Најновиот владин дебакл не е прв случај тимот на Груевски да доживее да му падне одлука на Уставен суд. Зошто - затоа што од самобендисаност или кој знае од каков друг мотив едноставно не сака да слуша добронамерни совети. Сите можни македонски правници, меѓународни институции, невладини организации, бизнисмени, па дури и една од коморите, која традиционално важи за поддржувач на оваа власт, на цел глас апелираа и просто ја молеа да се повлече од намерата за фискален патриотизам. Но, Владата е невозможно упорна и осилена и кога нешто ќе си зацрта, за неа не важат никакви сугестии. Таа ја туркаше својата идеја и по цена што измалтретира многу трговци, кои изгубија и пари и време и нерви за да ги задоволат нејзините желби. Не може да се владее само со штитење одредени структури во државата, а сите останати да страдаат.

Веќе поминува времето кога граѓаните и бизнисмените ќе го трпат ова своеволно владеење, кое не прифаќа критика и друго мислење. Тоа е раководење без скрупули, без чувство за реалност и без чувство за почитување закони. Ова досега е најсилната порака до Груевски дека со закани и страв не се владее. Или навреме ќе ја разбере или неговиот рејтинг ќе почне брзо да паѓа како што и брзо се ѕидаше.

Погорниот текст е превземен од Утрински

Поред критиките на Груевски, ја гледам и другата страна.
На големо сака да се прикаже дека Македонија живее во диктатура, што е далеку од тоа.
Следната слика е Македонија пред пропаста ако не влезе во ЕУ и НАТО.
Ене ви го примерот на Грција во земја членка на НАТО и ЕУ па преку ноќ дојде до бездната.

Прави грешки оваа влада, но никако неможе да се каже дека е диктаторска и библиско катаклизмична.

Знаете зошто се прават таквите слики, нели ?
За да дојде Месијата.

На големо сака да се прикаже дека Македонија живее во диктатура, што е далеку од тоа.
Ене ви го примерот на Грција во земја членка на НАТО и ЕУ па преку ноќ дојде до бездната.

Прави грешки оваа влада, но никако неможе да се каже дека е диктаторска и библиско катаклизмична.

За да дојде Месијата.

Најнова вест!!!!

Македонија ке ја удри метеор, комета, земјотрес, цунами и други елементарни непогоди ако потхитно не го смениме името и правец - НАТО и ЕУ

Извор:
"Експертите"

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Најновиот владин дебакл не е прв случај тимот на Груевски да доживее да му падне одлука на Уставен суд. Зошто - затоа што од самобендисаност или кој знае од каков друг мотив едноставно не сака да слуша добронамерни совети. Сите можни македонски правници, меѓународни институции, невладини организации, бизнисмени, па дури и една од коморите, која традиционално важи за поддржувач на оваа власт, на цел глас апелираа и просто ја молеа да се повлече од намерата за фискален патриотизам. Но, Владата е невозможно упорна и осилена и кога нешто ќе си зацрта, за неа не важат никакви сугестии. Таа ја туркаше својата идеја и по цена што измалтретира многу трговци, кои изгубија и пари и време и нерви за да ги задоволат нејзините желби. Не може да се владее само со штитење одредени структури во државата, а сите останати да страдаат.

Веќе поминува времето кога граѓаните и бизнисмените ќе го трпат ова своеволно владеење, кое не прифаќа критика и друго мислење. Тоа е раководење без скрупули, без чувство за реалност и без чувство за почитување закони. Ова досега е најсилната порака до Груевски дека со закани и страв не се владее. Или навреме ќе ја разбере или неговиот рејтинг ќе почне брзо да паѓа како што и брзо се ѕидаше.

Погорниот текст е превземен од Утрински

Но сепак Груевски има најголема поддршка од народот ?

И партија со највисок рејтинг до сега е ВМРО ДПМНЕ нели ?

И на крај анкетите кажуваат се ?

некои елементи се заситија од агресивноста на владеење последниве 2-3 година, претходните 15 и претходните 45 години тивката национална апатија за нив беше нормален стандард на владеење

За да дојде Месијата.

Далеку од тоа. Мислам дека Македонија расчисти со месијата и на пролет ке замине во историјата или во Идризово сеедно...
Туку баш поради тоа ја отворив темата, во ситуација кога Македонија нема опозиција , единствено на народот му преостанува на Груевски да го држи буден...Факт е дека тоа што владее без притоа да има било каква опасност по неговиот рејтинг , го прави препотентен и глув за сугестии што пак доведува до многу чести грешки , кои ние ги плаќаме...

Најнова вест!!!!

Македонија ке ја удри метеор, комета, земјотрес, цунами и други елементарни непогоди ако потхитно не го смениме името и правец - НАТО и ЕУ

Извор:
"Експертите"

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Makedonija ke ja udri meteor, kometa itn ... ako pothitno ne go smenime pravecot i se otkazeme od NATO i sojuzot od "damskiot kontinent" (koj misli deka ima exkluzivitet na pridavkata "evropska") so seuste nedijagnosticirana shizofrenija, iako veke gi pokazuva simptomite, a bolesta moze samo da se vlosi

znaci ako ne go smenime pravecot koj momentno vodi kon brisel, meteorot itn ... ke ne udri naskoro, a ako go smenime kon militarizam i shizofrenija, meteorot itn ... ke ne udri podocna, no so mnogu pogolema sila i ke ostavi mnogu pogolemi posledici

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom