Враќање на избришани податоци

• Креатор на темата Креатор на темата KoNtEjNeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го скенирав цел. А пробував со враќање 15 мин откако ги избришав, цел ден пробував со преку 20 програми и кај некои ми ги враќаше сликите и документите ама отварање со полициа :pos2:

Вчера ми се расипа HDD. На него имав многу важни податоци и сега ми треба некој начин да вратам барем дел од податоците од тој HDD. Знам дека може да се вратат некои податоци ама не знам како :toe:. Ако знае некои или ако имал слично искуство го молам да каже како да ги вратам податоците. Инаку се работи за Maxtor 160 GB sata II hard disk.

Вчера ми се расипа HDD. На него имав многу важни податоци и сега ми треба некој начин да вратам барем дел од податоците од тој HDD. Знам дека може да се вратат некои податоци ама не знам како :toe:. Ако знае некои или ако имал слично искуство го молам да каже како да ги вратам податоците. Инаку се работи за Maxtor 160 GB sata II hard disk.
Од кај знаеш дека е изгорен ?

Би ти препорачал да го однесеш во некоја фирма.Некој што знае како да ти ги спаси податоците.Боље не го рчкај ти ќе го дозаебеш.

Ако е расипана електрониката треба да се смене електрониката од исправен диск и ќе биде работа. Ако се дисковите закрчени-тешко. У секој случај тоа може да се изведе во некоја фирма за компјутери.

некогаш го препознава а некогаш не го препознава компјутерот. бев во една фирма за компјутери ми рекоа демек не може а они не ни пробаа да вратат нешто. ке пробам во некоја друга фирма.

ИнтекЛаб, 02/3090-276 Лабараторија за враќање податоци.

како може да се вратат избришани податоци
--- надополнето: Nov 20, 2011 6:50 PM ---
Молам за помош!
Пробав да вратам избришани работи од канта со програм restoration ги повратив но нешто отвора а некои не. Има ли некој програм и како се вика да со сигурност завршам работа?
поздрав
п.с. можеби имало тема со иста проблематика но да не пребарувам ако има некој кој знае нека ми пиши.

како може да се вратат избришани податоци
--- надополнето: Nov 20, 2011 6:50 PM ---
Молам за помош!
Пробав да вратам избришани работи од канта со програм restoration ги повратив но нешто отвора а некои не. Има ли некој програм и како се вика да со сигурност завршам работа?
поздрав
п.с. можеби имало тема со иста проблематика но да не пребарувам ако има некој кој знае нека ми пиши.

Пробај со ова PC Inspector File Recovery

Да не прелистувам наназад а и шо погледнав има повеќе програми дадено, па да прашам која е најефикасна за враќање на податоци од C по формат?

Да пишам дека пробав со рековери и р-студио 5.2 и двата работат но не целосно.
Нешто отвора а некои слики или табели не.
И уште нешто!
Ако од табела во ексел се избрисе колона има ли шанси да се врати податокот-се работи за период еден месец.

Еве некои и од мене:

1. DDRECUE
2. TESTDISC
3. SPINRITE
4. PHOTOREC
5. HDAT2
6. RECUVA
7. PARTED MAGIC
8. MINITOOL POWER DATA RECOVERY
9. PC INSPECTOR FILE RECOVERY
10. SMART RECOVERY 4.5
11. PHOTO RECOVERY