Враќање на избришани податоци

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Го скенирав цел. А пробував со враќање 15 мин откако ги избришав, цел ден пробував со преку 20 програми и кај некои ми ги враќаше сликите и документите ама отварање со полициа :pos2:

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
Вчера ми се расипа HDD. На него имав многу важни податоци и сега ми треба некој начин да вратам барем дел од податоците од тој HDD. Знам дека може да се вратат некои податоци ама не знам како :toe:. Ако знае некои или ако имал слично искуство го молам да каже како да ги вратам податоците. Инаку се работи за Maxtor 160 GB sata II hard disk.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Вчера ми се расипа HDD. На него имав многу важни податоци и сега ми треба некој начин да вратам барем дел од податоците од тој HDD. Знам дека може да се вратат некои податоци ама не знам како :toe:. Ако знае некои или ако имал слично искуство го молам да каже како да ги вратам податоците. Инаку се работи за Maxtor 160 GB sata II hard disk.
Од кај знаеш дека е изгорен ?

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Би ти препорачал да го однесеш во некоја фирма.Некој што знае како да ти ги спаси податоците.Боље не го рчкај ти ќе го дозаебеш.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Ако е расипана електрониката треба да се смене електрониката од исправен диск и ќе биде работа. Ако се дисковите закрчени-тешко. У секој случај тоа може да се изведе во некоја фирма за компјутери.

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
некогаш го препознава а некогаш не го препознава компјутерот. бев во една фирма за компјутери ми рекоа демек не може а они не ни пробаа да вратат нешто. ке пробам во некоја друга фирма.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
ИнтекЛаб, 02/3090-276 Лабараторија за враќање податоци.

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
како може да се вратат избришани податоци
--- надополнето: Nov 20, 2011 6:50 PM ---
Молам за помош!
Пробав да вратам избришани работи од канта со програм restoration ги повратив но нешто отвора а некои не. Има ли некој програм и како се вика да со сигурност завршам работа?
поздрав
п.с. можеби имало тема со иста проблематика но да не пребарувам ако има некој кој знае нека ми пиши.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
како може да се вратат избришани податоци
--- надополнето: Nov 20, 2011 6:50 PM ---
Молам за помош!
Пробав да вратам избришани работи од канта со програм restoration ги повратив но нешто отвора а некои не. Има ли некој програм и како се вика да со сигурност завршам работа?
поздрав
п.с. можеби имало тема со иста проблематика но да не пребарувам ако има некој кој знае нека ми пиши.
Пробај со ова PC Inspector File Recovery

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Да не прелистувам наназад а и шо погледнав има повеќе програми дадено, па да прашам која е најефикасна за враќање на податоци од C по формат?

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
Да пишам дека пробав со рековери и р-студио 5.2 и двата работат но не целосно.
Нешто отвора а некои слики или табели не.
И уште нешто!
Ако од табела во ексел се избрисе колона има ли шанси да се врати податокот-се работи за период еден месец.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Еве некои и од мене:

1. DDRECUE
2. TESTDISC
3. SPINRITE
4. PHOTOREC
5. HDAT2