Возачки испит ќе се полага електронски

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
testovite gi imas na mvr.gov.mk mozes da resavas demo a moze da gi pobaras od instruktorot sto te obucuval moj sovet e da si ja kupis knigata i od nea da ucis posto testovite neti vrsat rabota mnogu vo knigata imas mnogu poveke znaci za razlika od flaerot sto go davaat avto skolite
vikas vo aftoshkolata da go ima toa nesto?

testovite gi imas na mvr.gov.mk mozes da resavas demo a moze da gi pobaras od instruktorot sto te obucuval moj sovet e da si ja kupis knigata i od nea da ucis posto testovite neti vrsat rabota mnogu vo knigata imas mnogu poveke znaci za razlika od flaerot sto go davaat avto skolite
knigata se vika priracnik za vozaci keja baras najnovata sto izleze so zelena korica e 500 denari e ja ima po dobro opremenite knizari ako ja nema vo knizarite pobaraja po avtoskolite sto se kajtebe vo gradot
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 16:54 ---
knigata se vika priracnik za vozaci keja baras najnovata sto izleze so zelena korica e 500 denari e ja ima po dobro opremenite knizari ako ja nema vo knizarite pobaraja po avtoskolite sto se kajtebe vo gradot
vikas vo aftoshkolata da go ima toa nesto?[/quote
jas sum od resen kajnas go nemase priracnikot vo knizarite i avtoskolite mi rekoa deka go ima vo ohrid avtoskola roleks i od tamu go zemav
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 16:57 ---
od kade si

216. Намалена видливост постои ако возачот не може јасно да ги воочи другите учесници во сообраќајот на пат во населено место на оддалеченост од најмалку:
a. 100м.
б. 150м.
в. 200м.

217. Намалена видливост постои ако возачот не може јасно да ги воочи другите учесници во сообраќајот на пат надвор од населено место на оддалеченост од најмалку:
а. 200м.
б. 250м.
в. 300м.

263. Прекршочна санкција забрана за управување со моторно возило од три до 12 месеци, ќе му се изрече на возачот кој во населено место се движи со брзина над дозволената, поголема од: (впиши брзина во км/ч)

264. Прекршочна санкција забрана за управување со моторно возило од три до 12 месеци, ќе му се изрече на возачот кој надвор од населено место се движи со брзина над дозволената, поголема од: (впиши брзина во км/ч)

Помош ако може :)

Едит: Прочитав во претходните страни дека имаше некоја избуна околу ситуациите ... одговорот на демото е точен затоа што ако возилото врти десно тој има првична предност а другите членови на сообраќајот се придржуваат кон правилата за поминување.

216. Намалена видливост постои ако возачот не може јасно да ги воочи другите учесници во сообраќајот на пат во населено место на оддалеченост од најмалку:
a. 100м.
б. 150м.
в. 200м.

217. Намалена видливост постои ако возачот не може јасно да ги воочи другите учесници во сообраќајот на пат надвор од населено место на оддалеченост од најмалку:
а. 200м.
б. 250м.
в. 300м.

263. Прекршочна санкција забрана за управување со моторно возило од три до 12 месеци, ќе му се изрече на возачот кој во населено место се движи со брзина над дозволената, поголема од: (впиши брзина во км/ч)

264. Прекршочна санкција забрана за управување со моторно возило од три до 12 месеци, ќе му се изрече на возачот кој надвор од населено место се движи со брзина над дозволената, поголема од: (впиши брзина во км/ч)

Помош ако може :)

Едит: Прочитав во претходните страни дека имаше некоја избуна околу ситуациите ... одговорот на демото е точен затоа што ако возилото врти десно тој има првична предност а другите членови на сообраќајот се придржуваат кон правилата за поминување.

216 - A
217 - A
263 - 30
264 - 50

бркоњата од мвр си избаци уште 200 прашања што значи дека сега се 636 за Б категорија! и ги нема у старите прирачници и треба да се фрлаат пари за нови! и се да ви умре! утре ставете уште 500 нека има, пичка ви материна ваша таман ги научив,

http://www.mvr.gov.mk/vozacka-testo...2506 30f624f5-49e9-4667-a4b5-8dd1f8ab522e.jpg Според ситуацијата прикажана на сликата, возачот на патничкото возило не смее да го превезува детето помало од 12 години на предното седиште и:
може да го превезува животното, бидејки е сместено на задното седиште
смее да го превезува животното, бидејки е под надзор на сопственикот
не смее да го превезува животното без заштитна кутија АЛОООООООООООООООООООООООО

Неможам да сфатам овие што носат во глава пошто мозок нема шанси да имаат. На што личи ова? Нека додаваат секоја недела ако не, нема проблем...

бркоњата од мвр си избаци уште 200 прашања што значи дека сега се 636 за Б категорија! и ги нема у старите прирачници и треба да се фрлаат пари за нови! и се да ви умре! утре ставете уште 500 нека има, пичка ви материна ваша таман ги научив,

http://www.mvr.gov.mk/vozacka-testovi/mkd/prasanja_MK_files/21112012 132506 30f624f5-49e9-4667-a4b5-8dd1f8ab522e.jpg Според ситуацијата прикажана на сликата, возачот на патничкото возило не смее да го превезува детето помало од 12 години на предното седиште и:
може да го превезува животното, бидејки е сместено на задното седиште
смее да го превезува животното, бидејки е под надзор на сопственикот
не смее да го превезува животното без заштитна кутија АЛОООООООООООООООООООООООО
a ova prasanje ti padna so kuceto i koe e tocniot odgovor na ova prasanje sve e ova samo za pari brat mene 2 pati me padnaa mamu im ebam nivna

a ova prasanje ti padna so kuceto i koe e tocniot odgovor na ova prasanje sve e ova samo za pari brat mene 2 pati me padnaa mamu im ebam nivna

Одговорот е "не смее да го превезува животното без заштитна кутија" :)

И ако знае некој како да ги најдам тие додадените прашања нека кажува?

Доколку ли не отварате фајлови? Новите прашања се веќе ставени на страната, да не речам ги update-тирале.

Доколку ли не отварате фајлови? Новите прашања се веќе ставени на страната, да не речам ги update-тирале.
stom gi postavile novite prasanja racunaj deka imaat spremano novi sto kegi postavuvaat koga ke odis da polagas testovi taka da ovie prasanja sto sega gi imaat postaveno se novi za nas a za niv se stari posto do pred nekoe vreme bea postaveni 346 prasanja za b kategorija a novite sto se postaveni ne bea postaveni posto niv planiraa dagi davaat na testovite taka da ako gi ucime niv koga ke odime da polagame ke ni vmetnat novi taka da najdobro e da se uci od kniga

Ако некој ги најде решени прашањава да ги симнам само нека кажува пошто тие 300 и нешто што беа пред тоа ги најдов решени и поубаво се учи така. А и некој што полагал откако ги воведоа електронските тестови нека кажува искуства од што учел како

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom