Возачка дозвола на 16 години?

• Креатор на темата Креатор на темата Nikolic
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ова пред избори ти е чудо што нема да им текне, ама ова е глупост на годината на дете волан да му дадеш и да го пратиш да се убие негде.

На 16 години плејстејшн и нека вози, а за кола ќе почека до 18 па уште 3 години да вози со поискусен шофер до него.

На 16 дозвола, а за да влезе у диско му треба 18, е ајде-де!

На 16 дозвола, а за да влезе у диско му треба 18, е ајде-де!

Што ќе ти диско, имаш кола тука ти е водно па курчење на паркинг ова она ти текнува. :pos:

Јас ги знам и знаците,и знам да возам ама немам право да полагам :tapp:.Дај боже да го направат на 16 години да се полага :)

Јас на дете што го сака Тони Монтана и има оружје во потпис не би му дал кола. :wink:

А ги има и полоши од тебе. Така да, не иде у обѕир да се вози пред 18.

Инаку, јас сум 15, возам од четврто, па не сакам да ја намалат возрасната граница. Ако јас (ќе бидам) одговорен шофер, другите нема.
Премногу ризик е тоа. Не е за оваа малограѓанштина.

Леле алал да им е што го предложиле законов!
Зошто да не може да се полага на 16 години? Во Америка е така, зошто и кај нас да не биде?

Пошто во Америка има полиција.

Овде не.

дајте бе. супер закон. во америка како е???
на 16 години да можи само денски да вози, и да треба постар шофер до него.
баш паметно од ЛДП

Ма каква возачка на 16!Ионака во државава имаме доста луѓе кои не знаат да возат па уште на дете да му се даде возачка!

Тешко нас ако пробвиме да ја имитираме Америка во се`...... :uvo:

Иначе за предлогов апсолутно не се согласувам, премлади се на таа возраст да возат, па ќе се прават мангупи, па на школо со кола..... абее, аман до кога ќе живејме во амерички филм ?!

Иначе за предлогов апсолутно не се согласувам, премлади се на таа возраст да возат, па ќе се прават мангупи, па на школо со кола..... абее, аман до кога ќе живејме во амерички филм ?!
Се дури гледаме амерички филмови и мислиме оти е стварно така како во филмовите!

Можеби некој го ставил, не читам веќе цели теми. Ограничен ми е нетот. :)

Јас на дете што го сака Тони Монтана и има оружје во потпис не би му дал кола. :wink:

А ги има и полоши од тебе. Така да, не иде у обѕир да се вози пред 18.

Инаку, јас сум 15, возам од четврто, па не сакам да ја намалат возрасната граница. Ако јас (ќе бидам) одговорен шофер, другите нема.
Премногу ризик е тоа. Не е за оваа малограѓанштина.
Лол што има веза потписот и никот со возењето кола? Јас сум ЗА да ја намалат границата :)

Абе ова пред избори ти е чудо што нема да им текне, ама ова е глупост на годината на дете волан да му дадеш и да го пратиш да се убие негде.
човек искрено мене ми е гајле тој што вози дали ќе се отепа туку за жал умираат невините (некој случаен минувач или сообраќајка со друга кола која што ја предизвикал 16 годишниот).Барем знаеме дека децата највеке лудиваат тие години така да многу лошо ќе биде

Извини а тебе ти смета доколку некој дојде на школо со кола? Јас имам мотор за лето ми врши работа ама кога врне дожд а треба да одеш до некаде или кога е ладно...треба такси да викаш :)

дајте бе. супер закон. во америка како е???
на 16 години да можи само денски да вози, и да треба постар шофер до него.
баш паметно од ЛДП
Дај податок дека денски не се случуваат сообрајќаки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom