Возачите ќе смеат да имаат најмногу 0,1 промил алкохол

Какви се овие закони бе шо е финтата не ми е јасно, алкохолот го забранија да се продава после 19 ч, сега па и тоа со 0,1 промили... да помирисаш коњак ќе имаш повеќе убаво спомна некој погоре, забранија кога ќе положиш да неможеш да ја возиш колата на татко ти ако е над 1200 кубика(И шо треба специјално нова да купувам до 1200 кубика и не ти знам колку коњски сили само за мене??), а казните се шо да ти кажам ако те фатат навечер како се возиш со колата, па и ако имаш 0,1 промили алкохол во крвта и немаш некој искусен до тебе баш сакам да знам колкава ќе е казната 5.000 евра ако ја платиш за 5 дена 2.500 на лице место :pos: :pos:
Стај 2 ипол сома во џеб и вози

Секој што е зад волан е повеќе пијан во мозокот и отсутен од реалноста од секојдневните грижи кои го мачат во овие времиња, отколку што може да го опијанат 0,5 промили алкохол.

Секој што е зад волан е повеќе пијан во мозокот и отсутен од реалноста од секојдневните грижи кои го мачат во овие времиња, отколку што може да го опијанат 0,5 промили алкохол.

Али не можат да те казнат зашто треба да исплаќаш кредити, или на работа си имаш маки...па еве најдоа начин како да те казнат сега. :)

Како што тргнало и за непрани коли ќе казнуваат :tapp:

се надевам само дека не им дадов идеја :icon_roll

Хехе... него Мистичен е во право за деконцентрираноста на возачите. Немора да си пијан за да си отсутен со мозокот и да направиш незгода.

А за казнување, јебига... почнаа многу да фршкаат казни во последно, до каде ќе стигне работата појма немам. Ќе треба салам да се пази кој и во каква состојба вози....

Патем, има некој од е.у. да кажи таму како им се законите? И дали има нешто слично на ова?

Накај Св. Петар? Или не си информиран колкаво е содејството на алкохол во крвта изразено во промили?
Ај ај... да не ја носиме темата во погрешен правец. Сите треба да знаат дека над 4 промили алкохол во крвта може да предизвика смрт, а притоа дотичниот 99% од случаите е во несвесна состојба и неможе да стои на нозе.

За тие што не знаат, да си прочитаат.

Како што тргнало и за непрани коли ќе казнуваат
Идејата веќе е видена во Србија... 100% сум сигурен дека казна за возење немиено возило е 600 динари. Но, дали сеуште се спроведува тој закон или не е прашање.

Башка малку глупо доаѓа, бидејќи да тргнеш од Битола до Скопје по дождливо време и чистите патишта возилото ќе се направи лом. И што треба, наместо на саканата дестинација да одам, прво да одам на перална да ја чистам колата? А во најголем дел од случаите кога сум на релација Битола-Скопје, истиот ден и се враќам назад. Така ми доаѓа 3 пати да ја мијам колата. Еднаш пред тргнување, еднаш во Скопје и еднаш кога ќе се вратам.

Mnogu strogo. Sakame evropski ama ne bez evropski plati, kaznite se nenormalni

Хехе... него Мистичен е во право за деконцентрираноста на возачите. Немора да си пијан за да си отсутен со мозокот и да направиш незгода.

А за казнување, јебига... почнаа многу да фршкаат казни во последно, до каде ќе стигне работата појма немам. Ќе треба салам да се пази кој и во каква состојба вози....

Патем, има некој од е.у. да кажи таму како им се законите? И дали има нешто слично на ова?

Море овакво нема нема во Тунгузија не па во некоја држава од унијава:toe:

Ај ај... да не ја носиме темата во погрешен правец. Сите треба да знаат дека над 4 промили алкохол во крвта може да предизвика смрт, а притоа дотичниот 99% од случаите е во несвесна состојба и неможе да стои на нозе.

За тие што не знаат, да си прочитаат.

Идејата веќе е видена во Србија... 100% сум сигурен дека казна за возење немиено возило е 600 динари. Но, дали сеуште се спроведува тој закон или не е прашање.

Башка малку глупо доаѓа, бидејќи да тргнеш од Битола до Скопје по дождливо време и чистите патишта возилото ќе се направи лом. И што треба, наместо на саканата дестинација да одам, прво да одам на перална да ја чистам колата? А во најголем дел од случаите кога сум на релација Битола-Скопје, истиот ден и се враќам назад. Така ми доаѓа 3 пати да ја мијам колата. Еднаш пред тргнување, еднаш во Скопје и еднаш кога ќе се вратам.

Кај и да е ке воведат и кај нас чим ја има на друго место нема потреба да се грижиме за тоа.. Не знам до каде планираат да ја тераат работава, ама човек да нема желба веќе од нив да седне пред волан, стварно се идиоти... :nesvest:

Накај Св. Петар? Или не си информиран колкаво е содејството на алкохол во крвта изразено во промили?
Абре кога дувал толку покажало....па сега колку било незнам,важно толку покажало
И полсе му беше одземана возачката на мн долго време

Иначе знам дека толку не е...ама толку покажало:toe:

Како бе кој, па ако ти се плаќаат 500 евра казна оди со кола :smee:

Дали си информиран дека при консумација на неколку вида овошје и зеленчук, може да покажат присуство на алкохол во крвта, поради ферментација?

Што ќе се случи ако немам капка алкохол ставено во крвта, туку сум изел неколку бомбони Гриоти, и покаже на алкотест?

Како да му објаснам на глупиот џандар дека сум јадел грозје за ужина?

М?

М?

Ќе му се издригаш во фаца за да се увери:helou:

Шала на страна ептен е глуп законов, се надевам ќе падне на уставен

Дали си информиран дека при консумација на неколку вида овошје и зеленчук, може да покажат присуство на алкохол во крвта, поради ферментација?

Што ќе се случи ако немам капка алкохол ставено во крвта, туку сум изел неколку бомбони Гриоти, и покаже на алкотест?

М?
Aбе кажав погоре...ќе одиш во кафич,ќе пинеш една кока-кола и кафе.Ќе те сопре полиција и ќе ти пише казна поради поголемо количесто на алкохол од 0.1
Колку е глуп законот човече:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom