Вооружени Грци нападнале Македонец!

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Еј брат немаш поима само колку се сложувам со тебе...само проблемот е што не секој размислува вака.Јас само мислев на тоа дека не треба да ги поистоветуваме мороните кои идат у Гејска на одмор и камионџиите..сепак возачите не се до толку без достоинство као овие првите.
Далеку од тоа дека можеш да ги споредиш камионџиите и бизнисмените Македонци во грција со летувалците..Еве да земеме пример мои сограѓани..Жената со две деца, се пакува..На прашањето каде на одмор? „Па еве ќе одам грција, на неколку дена..Извадов виза, и ќе одмориме со децата...“..Ами зошто не одиш во Албанија,Хрватска, Охрид, не се плашиш да одиш грчка, не слушаш по вестите дека метат нашите по граници, малтретирани се пред полиција, а полицијата шах играше?..„Епа грција ми е најубаво..Ако не се чепкаш, не те чепкаат...“ Тоа ти е, мазохизам..Добро бе што треба да се случи за да престанат да одат во грчка?Недај Боже да се случи убиство??Што?

99% од Македонскиот увоз се остварува преку Солунското пристаниште единствено преку таму имаме добра патна и железничка инфраструктура преку Црна Гора и Албанија не може нема никаква инфраструктура
Затоа не зоборете за патриотизам кога некој си ја врши работата.
Или треба ние ембарго да и дадеме на Грција да одиме со нивниот мозок и да се блокира Македонија се сеќавате ли на километарските колони пред бензинските.Ако се прекинат врските со Грција тоа е крах на економијата бидејки цел увоз и извоз е преку Солунското пристаниште.Да не одиме со глава во ѕид.
Да, ама карактерот на стоката е таков што се носи со железница....
Ова камионџиите не е никаков извоз, тоа чист увоз со кој само ги полниме грциштата. Последниов случај, инцидентов, ..носел угостителска опрема...зар нема овде изработувачи на чаршави, маси, шанкови...???

Далеку од тоа дека можеш да ги споредиш камионџиите и бизнисмените Македонци во грција со летувалците..Еве да земеме пример мои сограѓани..Жената со две деца, се пакува..На прашањето каде на одмор? „Па еве ќе одам грција, на неколку дена..Извадов виза, и ќе одмориме со децата...“..Ами зошто не одиш во Албанија,Хрватска, Охрид, не се плашиш да одиш грчка, не слушаш по вестите дека метат нашите по граници, малтретирани се пред полиција, а полицијата шах играше?..„Епа грција ми е најубаво..Ако не се чепкаш, не те чепкаат...“ Тоа ти е, мазохизам..Добро бе што треба да се случи за да престанат да одат во грчка?Недај Боже да се случи убиство??Што?
Тоа ти се ситни души,абе што мајка бара бе таму..ќе ќутел немало да го чепкаат...ама тоа ти е убаво му било..па знаш на плажа па сонце..па две педерчиња се лигават пред тебе..абе рај Гејска убавина

Не навлегувам дали шоферот требало да оди во грција или не. Ама многу ми смешно следново:

ЗОШТО ТОЈ ШОФЕР НЕ ПРИЈАВИЛ ВО ГРЧКА ПОЛИЦИЈА ДЕКА ГО МАЛТРЕТИРАЛЕ???????
Па да си побарал некаква потврда или слично, дека пријавил малтретирање на странски државјанин.

А вака? Еве:

Случај на малтретирање македонски државјанин во Грција немало и Скопје треба да престане да ја искривува вистината, соопшти синоќа официјална Атина.
Оваа реакција на грчката Влада што до медиумите ја испрати Канцеларијата за врски во Скопје, уследи по барањето на македонската Влада до властите и надлежните институции во Атина да го осудат најновиот случај на малтретирање македонски државјанин и да ги откријат и санкционираат сторителите.
Македонски државјанин, возач на камион, во средата во околината на Солун бил запрен и нападнат со ножеви од тројца Грци..
Како што пренесува Макфакс, според соопштението на официјална Атина, „грчките власти не примиле каков и да е извештај за таков инцидент, ниту пак постојат какви и да е индикации дека таков инцидент се случил“.
„Од тие причини, нема ништо што Владата на Грција би го осудила. Крајно време е искривување на вистината да престане“, се наведува во реакцијата на грчката влада.
Според податоците на македонското Министерство за внатрешни работи, од почетокот на оваа година во Грција имало седум инциденти во кои биле малтретирани македонски државјани, главно возачи на камиони.
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=95637

Тој шофер глуп ли е? Пријавил во македонска полиција на граница. И што ако пријавил? Грциве викаат: „АБЕ КАЈ НАС НИКОЈ НЕ ПРИЈАВИЛ ТАКОВ СЛУЧАЈ, ПРЕСТАНЕТЕ ВИЕ НАС ДА НЕ ПРОВОЦИРАТЕ“.

истото се случуваше и со претходните случаи на малтретирање. Пријавуваат кога ќе влезат во Македонија. Па ако те ограбат на пр. во Германија, ти што ќе направиш? Ќе седнеш во авион и правец на ајродром „Александар Велики“ во полиција да пријавиш дека те ограбиле во Германија? Или не?

a nie pak odime tamu na odmor, pak pazaruvame vo vero, pak zemame krediti od stopanska, pak zemame benzin od okta :(

a nie pak odime tamu na odmor, pak pazaruvame vo vero, pak zemame krediti od stopanska, pak zemame benzin od okta :(
Ке јадеме леб од Жито Лукс?Кој ни е крив кога поише од пола инфраструктура ја продадовме на циганиве?

Ergenekon, вековно е турско-грчкото „пријателството„ и затоа не ми е чудно што така остро реагираш... Само дали се запраша чии граѓани работат во Окта, Веро, Стопанска Банка итн ?:kesa:
Можеби треба бензин да купуваме во British Petrol ? Важи, ама кај нас ги нема.
Можеби треба да пазаруваме во ALDI, LIDL ? ОК, ама и тие ги нема кај нас.
Или можеби да земеме кредит од Raiffheisen Bank ? Е и таа ја нема тука.
Значи ? Немаме голем избор...

Јас во Грција не одам на одмор, пазарувам во Тинекс, (ќе) земам кредити од Тутунска, бензин земам од Лукоил.

Освен бензинот, за кој ми кажаа дека сеедно оди преку Окта, за сите други работи има решение. Ете ги.

И нема ние одиме. Јас не одам. Јас сум Македонец и ја поддржувам Македонија со секој здив. И работам и дишам за неа.

Малодушноста не се прифаќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom