Интересно...препорачувам да го прочитате ако не сте упознати со Ферми парадоксот
http://waitbutwhy.com/2014/05/fermi-paradox.html
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Интересно...препорачувам да го прочитате ако не сте упознати со Ферми парадоксот
Прочитав некаде некој прашал па и јас ќе прашам.
Како бе во супер услови со супер технологија не се најде некој со мобилен или камера да покаже и докаже дека постојат НЛО.
Документарците и сериите снимени во студио не ги сметам за веродостојни
Еве ти си видел и сликал па си ја покажал,пратил објавил на твитер,фејсбук.......сликатаНа кој начин да докаже? Според тебе ниедна фотографија/видео е легитимно? Кои ти се тебе стандардите? Што според тебе е веродостојно?
Еве ти си видел и сликал па си ја покажал,пратил објавил на твитер,фејсбук.......сликата
Имам гледано документарци и серии во кои одредени личности во случајов пензионирани американски асторнаути презентираат контраверзни сведоштва дополнети со монтажи дека виделе НЛО додека биле на мисија а го сметам неверодостоен бидејќи има и астронаути од други земји кои ни по пензионирење не давле контравезни изјави.Не, затоа што прво постојат луѓе кои во обичен облак гледаат вонземско летало, и такви кои очигледна абстрактна конструкција (акцент на конструкција) која лета на начин кој и пркоси на физиката е пак ништо посебно и некоја шарлатанска изведба. Поради тоа и да имам, не би постирал, би чувал такви слики за близок круг луѓе. И батали ме мене сега, тебе ти беше поставено прашање - Зошто ништо од досегашниот материјал не е според тебе веродостоен, и што е според тебе веродостојно?
Имам гледано документарци и серии во кои одредени личности во случајов пензионирани американски асторнаути презентираат контраверзни сведоштва дополнети со монтажи дека виделе НЛО додека биле на мисија а го сметам неверодостоен бидејќи има и астронаути од други земји кои ни по пензионирење не давле контравезни изјави.
Веродостојно според мене кога ќе видам лично со свои очи дури и тогаш ќе се сомневам дека е некој шпиунски објект
Далечната 96-97 плус минус 2-3 години над Скопје имам/имаат видено НЛО ама кога ќе почнеш тема за случката дури и со тие што виделе кажуваат со скептицизам и на крај разговотот завршува ти си будала,си сонувал и обратно
Бидејќи објектите обично не летаат на 10 метри оддалеченост од сведокот, па да може да направи кристално чиста слика. Најчесто сликите/видеата се зумирани по неколку пати, а со тоа се губи квалитет и се појавува тој "noise" ефект. И не секој носи со себе Nikon D7100.Не дека сум скептик, дека не верувам во НЛО, но не можам да сфатам како со оваа денешна технологија нема барем една совршено чиста слика или видео без "noise" ефект ?? Ај разбирам за ноќно снимање/сликање треба доста квалитетна камера и објектив, но гледам има и денски снимки/фотографии, во одлични временски услови, кои изгледаат еднакво лошо како ноќните.![]()
Добро да, не викам не, но секој втор има мобилен со 10 - 15 MP камера со оптичка стабилизација. Барем на 5% од сликите и видеата ќе се видеше нешто поконкретно. Едноставно нема логика.Бидејќи објектите обично не летаат на 10 метри оддалеченост од сведокот, па да може да направи кристално чиста слика. Најчесто сликите/видеата се зумирани по неколку пати, а со тоа се губи квалитет и се појавува тој "noise" ефект. И не секој носи со себе Nikon D7100.