Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.736 79,0%
  • Не

Гласови: 461 21,0%

• Вкупно гласачи
    2.197
Интересно...препорачувам да го прочитате ако не сте упознати со Ферми парадоксот

http://waitbutwhy.com/2014/05/fermi-paradox.html

Проблемот со Ферми е што е застарен концепт кој не може сериозно да се примени во пронаоѓање одговори на таа тема затоа што истите мораат да бидат произволни и се премногу субјективни. А науката мора да биде, нели, објективна? Слична приказна и со Дрејковава равенка, не знам зошто многумина се уште ја користат во обид да докажат нешто кога истата е пак само одраз на веќе оформени мислења и ставови пренесени низ призма на умствена вежба како алатка.

Прочитав некаде некој прашал па и јас ќе прашам.
Како бе во супер услови со супер технологија не се најде некој со мобилен или камера да покаже и докаже дека постојат НЛО.
Документарците и сериите снимени во студио не ги сметам за веродостојни

Прочитав некаде некој прашал па и јас ќе прашам.
Како бе во супер услови со супер технологија не се најде некој со мобилен или камера да покаже и докаже дека постојат НЛО.
Документарците и сериите снимени во студио не ги сметам за веродостојни

На кој начин да докаже? Според тебе ниедна фотографија/видео е легитимно? Кои ти се тебе стандардите? Што според тебе е веродостојно?

На кој начин да докаже? Според тебе ниедна фотографија/видео е легитимно? Кои ти се тебе стандардите? Што според тебе е веродостојно?
Еве ти си видел и сликал па си ја покажал,пратил објавил на твитер,фејсбук.......сликата

Kako bre ne postojat? Vo nisto ne veruvate .... Postojat! Jas licno vidov letalo so zelen blesok, dodeka patuvav nakaj Ohrid hahaah ( Ne se zezam ) Istoto go vidoa site sto bea so mene vo kola i pred nas. Toa bese negde pred 4 godini. Sakate veruvajte sakate ne... ne morate ja vi kazuvam sto vidov, se nadevam ke vidite i vie eden den :)
P.S Mnogu sum zainteresirana za vakvi misteriozni raboti. Se registrirav na forumov samo zaradi ovie temi.

Еве ти си видел и сликал па си ја покажал,пратил објавил на твитер,фејсбук.......сликата

Не, затоа што прво постојат луѓе кои во обичен облак гледаат вонземско летало, и такви кои очигледна абстрактна конструкција (акцент на конструкција) која лета на начин кој и пркоси на физиката е пак ништо посебно и некоја шарлатанска изведба. Поради тоа и да имам, не би постирал, би чувал такви слики за близок круг луѓе. И батали ме мене сега, тебе ти беше поставено прашање - Зошто ништо од досегашниот материјал не е според тебе веродостоен, и што е според тебе веродостојно?

Не, затоа што прво постојат луѓе кои во обичен облак гледаат вонземско летало, и такви кои очигледна абстрактна конструкција (акцент на конструкција) која лета на начин кој и пркоси на физиката е пак ништо посебно и некоја шарлатанска изведба. Поради тоа и да имам, не би постирал, би чувал такви слики за близок круг луѓе. И батали ме мене сега, тебе ти беше поставено прашање - Зошто ништо од досегашниот материјал не е според тебе веродостоен, и што е според тебе веродостојно?
Имам гледано документарци и серии во кои одредени личности во случајов пензионирани американски асторнаути презентираат контраверзни сведоштва дополнети со монтажи дека виделе НЛО додека биле на мисија а го сметам неверодостоен бидејќи има и астронаути од други земји кои ни по пензионирење не давле контравезни изјави.

Веродостојно според мене кога ќе видам лично со свои очи дури и тогаш ќе се сомневам дека е некој шпиунски објект

Далечната 96-97 плус минус 2-3 години над Скопје имам/имаат видено НЛО ама кога ќе почнеш тема за случката дури и со тие што виделе кажуваат со скептицизам и на крај разговотот завршува ти си будала,си сонувал и обратно

Имам гледано документарци и серии во кои одредени личности во случајов пензионирани американски асторнаути презентираат контраверзни сведоштва дополнети со монтажи дека виделе НЛО додека биле на мисија а го сметам неверодостоен бидејќи има и астронаути од други земји кои ни по пензионирење не давле контравезни изјави.

Веродостојно според мене кога ќе видам лично со свои очи дури и тогаш ќе се сомневам дека е некој шпиунски објект

Далечната 96-97 плус минус 2-3 години над Скопје имам/имаат видено НЛО ама кога ќе почнеш тема за случката дури и со тие што виделе кажуваат со скептицизам и на крај разговотот завршува ти си будала,си сонувал и обратно

Имаш и луѓе кои ја поминале втора светска војна живи, па сведочат различни работи, ретко нешто да има НЗС. Не значи дека втората светска војна не се случила, и сите други детали кои ги знаеме за неа. Затоа едно сведоштво паѓа во вода, друго се зема за валидно, трето не ни стигнува на виделина затоа што лицето не сака да сведочи.

Ова со астронаутите е слаб аргумент. Не значи дека ако само еден астронаут излегол со такво сведоштво, дека ја кажува вистината, но во исто време, тоа што не сите астронаути излегле да ја подржат истата приказна на првичниов астронаут, не значи дека нешто паранормално сепак не се случило. Ова зборам да е од чиста мира направено, ставено на страна дека пред официјалното испраќање на мисија потпишале договор за доверливост. А да не го ставам истото на страна, исто ко да имаш одговор на прашањето. Некои луѓе гледаат патриотски на тоа и не сакаат да говорат пред камера за нешто за кое тие потпишале дека нема да говорат јавно затоа што со тоа ја срамат (или ќе бидат направени дека ја срамат) земјата, знамето свое, или, во поедини случаеви, би ја ставиле земјата надвор од национална безбедност (термин кој ја има изгубено својата дефиниција но кој се уште има репутација како ултиматум за многу патриотски расположени луѓе, особено на запад).

Ако ти и на свои очи не си веруваш доколку нешто искусиш, и се тешиш дека е нешто сосема друго, тогаш нема што муабет да правиме, нити има потреба да прашуваш зошто некој не снимал ХД снимка од НЛО до сега, затоа што според горенаведениот болд, за тебе и тоа нема да биде доволнно веродостоен доказ. Не знам и зошто учествуваш во темата ако така се осеќаш за истата.

Ај пак за некои тука:
http://www.hrt.hr/enz/na-rubu-znanosti/
На темата зборуваат воени пилоти кои директно учествувале во инцидентите.
Порелевантни од вакви луѓе тешко ќе најдете. Овие се само капка во морето од вакви инциденти
на комерцијални и воени авиони, да не споменуваме инцидентите во воените бази низ светот.

'Earth-sized' UFO orbiting Sun reported: New photos captured by NASA shows image

Unidentified Flying Objects have been spotted throughout history around the world. Widely defined as any airborne object that cannot be identified, most associate appearances of UFOs with aliens. Is the truth really out there?
on.aol.com
A UFO the size of the Earth was observed entering or exiting the sun this weekend, which is seen in a series of pictures taken by NASA/SOHO states the latest report from UFO watchers. According to UFO Sights Daily on Oct. 25, the pictures of the sun are checked daily by the website’s monitor and what they saw in a picture on Friday is quite large.

11fbed2144762245462243534cf123e3.png

NASA.gov
The spaceship, which would be the size of the Earth when compared in size to the sun, is solid and it doesn’t give off any flames or heat exchanges. This heat and flame-like action is going on all around the image on the sun’s surface. According to the website, Russian scientists alerted the world to UFO’s that enter the Sun’s orbit about five years ago.

This isn’t the first time a space ship has been reported orbiting the sun, though this latest captured image is humongous in comparison to most of the other reports. Live Sciencereported what looked like a spaceship back in April of 2012. It was another NASA picture that captured this image. This is just one of many.

The spacecraft reports that came from the Russians were said to often make a hard right angle turn and then a quick change in speed. This latest report is believed to be one of those ships. There is something in that picture the shape of a shark’s fin and extremely large. If you put an image of Earth next to the sun and that so-called ship captured in the picture, the ship would be as large as the Earth. The time-lapse NASA/SOHO picturesappear here.

A spaceship the size of Earth is almost impossible to fathom, that means they have a ship that’s the size of this world that they travel with. This would be like having a self-contained world, would it not? One of the first things that comes to mind when this ship is seen landing or exiting the sun is how does it withstand the heat?

They would have to be an exceptionally advanced civilization to create a material strong enough to ward of heat and fire damage as well as keep any living thing inside such a craft safe from the excruciating hot temperatures.

According to Space.com the temperature on the Sun varies, but it can reach 27 million degrees Fahrenheit or 15 million degrees Celsius. That kind of heat would incinerate any known material from a far distance away. Not to mention the radiation the sun gives off.

The object appears on the NASA picture so there’s no doubt that something was on the sun the size of the Earth and it didn’t turn to vapor as one might expect from the extreme heat. Was it a camera glitch? If not what type of life could fly not only near the sun but actually fly into the sun and appear to land?
The UFO Sightings Daily reports that the picture was taken on Oct. 25 at 01:00 and 01:13 on the Earth’s Sun by NASA/SOHO. It was taken with NASA/ SOHO cameras EIT 171 and EIT 195.

You can see the fin-shaped massive object in the picture above, so is it a spacecraft? If not what could it be?

http://www.space.com/17137-how-hot-is-the-sun.html

Не дека сум скептик, дека не верувам во НЛО, но не можам да сфатам како со оваа денешна технологија нема барем една совршено чиста слика или видео без "noise" ефект ?? Ај разбирам за ноќно снимање/сликање треба доста квалитетна камера и објектив, но гледам има и денски снимки/фотографии, во одлични временски услови, кои изгледаат еднакво лошо како ноќните. :confused:

Не дека сум скептик, дека не верувам во НЛО, но не можам да сфатам како со оваа денешна технологија нема барем една совршено чиста слика или видео без "noise" ефект ?? Ај разбирам за ноќно снимање/сликање треба доста квалитетна камера и објектив, но гледам има и денски снимки/фотографии, во одлични временски услови, кои изгледаат еднакво лошо како ноќните. :confused:
Бидејќи објектите обично не летаат на 10 метри оддалеченост од сведокот, па да може да направи кристално чиста слика. Најчесто сликите/видеата се зумирани по неколку пати, а со тоа се губи квалитет и се појавува тој "noise" ефект. И не секој носи со себе Nikon D7100.

Бидејќи објектите обично не летаат на 10 метри оддалеченост од сведокот, па да може да направи кристално чиста слика. Најчесто сликите/видеата се зумирани по неколку пати, а со тоа се губи квалитет и се појавува тој "noise" ефект. И не секој носи со себе Nikon D7100.
Добро да, не викам не, но секој втор има мобилен со 10 - 15 MP камера со оптичка стабилизација. Барем на 5% од сликите и видеата ќе се видеше нешто поконкретно. Едноставно нема логика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom