Вонредна временска прогноза: Силно невреме ноќеска ќе ја тресе Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Бура не видов, ама знам дека сабајлево сонце пукаше и беше многу топло

Може си го преспал :) Ама стварно јако беше, немав видено одамна такво врнење.

Не, напротив бев на дождот на отворено неколку часа додека врнеше не беше нешто посебно, можеби доаѓа неочекувано за овој период, шо и не мора да значи...

абе и без чадор бев, па не накиснав многу :)

Не, напротив бев на дождот на отворено неколку часа додека врнеше не беше нешто посебно, можеби доаѓа неочекувано за овој период, шо и не мора да значи...

абе и без чадор бев, па не накиснав многу :)
Силината беше некаде околу 11 или 12, тука некаде...

Силината беше некаде околу 11 или 12, тука некаде...

Да да, баш во тој период бев надвор, и тоа без чадор, мој комшија и пријател имаше сообракајна несрека близу портокалот и паркчето, па бев да му помогнам и околу два часа дремевме на дождот :)

некаде од 11 до кај еден....

Не знам дали некој од вас се сеќава на градот кој паѓаше пред 20тина години. Тоа беше невреме. Се кршеа антени, паѓаа дрва, коли настрадаа, на фасадите од зградите имаше „отисоци“ од градот во големина на тупаница. Ова беше само пороен дожд. Да врнеше и денес со ист интензитет како синојка и како сабајлево, тогаш можеби ќе можеше да се нарече невреме. Така да не паничете. ;)

Така да не паничете. ;)

Замисли у декември снег да падне :vozbud: :pos: Некаде во светот би било нормална појава, ама не и на Балканот. Штом заврне дожд или падне снег почнуваат сите прблемии, а најголемиот проблем е што секогаш сме изненадени и неспремни :toe:

Замисли у декември снег да падне :vozbud: :pos: Некаде во светот би било нормална појава, ама не и на Балканот. Штом заврне дожд или падне снег почнуваат сите прблемии, а најголемиот проблем е што секогаш сме изненадени и неспремни :toe:

Ние сме секогаш на се спремни, освен на тоа што навистина треба. Македонија - земја на иронијата. ;)

Ќути тоа снегот у јануари кога ќе не затече неспремни, немаме што да праиме. :D:D

Крај на темата. Клуч!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom