Acid
Frontman
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 35.493
- Поени од реакции
- 35.448
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Се е тоа во ред и се согласувам. Ама, државни професии? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што те чуди постојат цели факултети како Филозофски кои се врзани исклучиво со државна работа. Ако нема потреба државата од таков кадар нека ги стави во мирување и решен проблем.Се е тоа во ред и се согласувам. Ама, државни професии?![]()
Јесте да, ама тогаш можеби треба со време да почнат да размислуваат да ја сменат струката... Кој вика дека струката е вечна и дека формалното образование мора да ни го обликува животниот пат? Не знам за тебе, ама јас ако мака мачам да најдам работа по струка ќе си речам „тибам струката и тибам глупиот избор што го направив“ и одма барам друга работа. Тоа ти е исто како со девојка. Ако цело време ти мава корпи, има ли поента да продолжиш да ја бркаш? А тоа дали некој се „изживува“ со волонтерите или не е индивидуална проценка. Некој може да го протолкува и како добра работа - им даваат по некој денар за тие што не успеале да се вработат.
Апсолутно не, меѓутоа, ако некој веќе 8 години зема плата од 4.000 денари, нели е подобро да поврзува кабли за 10.000?Е сега, според тебе, не треба никој ниту да помисли да се запиши на медицина, или пак тие што се запишале едноставно да речат ајде сега не оди медицината ќе одиме ќе поврзуваме кабли за 10000?
Ouuuu yeah!!!Дали некој ги принудува на нешто?
Не? Епа, случајот е затворен.
Имај на ум дека ако почнеш со нешто од типот „тешки времиња“, „мора леб да се јаде“ и тн. - Всушност и ти ја поддржуваш оваа беда и нивната пропаст. Секој може да најде друга работа за факинг 10 илјади денари (што е далеку повеќе од 4к). А не па „асистенти“ на факултет.
Ouuuu yeah!!!
10.000 денари !
Тоа е суштината. А не дали и зашто работат за 4к.
Суштината е што може да бираат помеѓу 10к и 4к.
Но, за среќа има и друг избор. Повеќе за него во темата: Aуфидерзен...
..хммм останува нејасно зошто неможе да има волонтери во мали фирми??? ..не мора волонтери , нека се викаат чираци. Или има таква можностВо ова наше мало место што никој не знае што е, а е далеку од држава се е можно.....
А јас да примам 10 волонтери во фирмава да ми работат за 4к ќе ме затворат инспекториве за еден ден
Ако се воведе тоа после треба да вработат и 1000 инспектори да проверат дали тие чираци се навистина чираци или.....хммм останува нејасно зошто неможе да има волонтери во мали фирми??? ..не мора волонтери , нека се викаат чираци. Или има таква можност![]()