Војната во Косово

• Креатор на темата Креатор на темата праведен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
usce.jpg

NATO bombing of Serbia

Ова мора да е најосветлениот град во светот , да не е Београд?

замисли ја Цеца скриена во подрум :). :)

Цеца цеца.. ама чичко Аркан герданчиња си правеше од прстиња

Па што седиш тука бе суртук, пасошот и правац Косова ако таму е подобро. А за правдина не треба да станува збор кога Албанците уште не се цивилизирани прво иде општеството после законите на општеството. Србија беше напдната од 21 земја, а косово може да биде срамнато во секој миг, секунда, минута, а албанците нишо нема да можат да направат околу тоа. Ве прееба милошевиќ, ве преебавме и ние 2001 и таман кога ќе треба да дојде голема албанија ќе дојде до знак прашање дали останал некој албанец жив.

Милошевиќ не прееба. Ни го даде Косово.
Вие не преебавте, ни го дадовте Рамковниот.
Дај мољим, еби ме пак, дај ми ја цела западна.

Е не, ти си, еве ти линк прочитај си, а може би и ова те интересира.

Сакаш да кажеш дека македонците се светци ? :) Дали најискрено сакаш сега да почнам да постувам линкови од црна хроника? :) Па човече вие водите 5:1 по тоа прашање :):)

Сакаш да кажеш дека македонците се светци ? :) Дали најискрено сакаш сега да почнам да постувам линкови од црна хроника? :) Па човече вие водите 5:1 по тоа прашање :):)
Разбирам да има лудаци, самоубици, убици и тн и тн, но 50% ( и повеќе ) од нацијата да се луди.... тоа мора да е од дрогата.

Разбирам да има лудаци, самоубици, убици и тн и тн, но 50% ( и повеќе ) од нацијата да се луди.... тоа мора да е од дрогата.

Се сложувам, тие 500кг што ги донесе Чочоровска многу штетни се. Албанците никогаш 500кг немале. Ситни риби се во Македонија. :) до 50кг, повеќе не.

Се сложувам, тие 500кг што ги донесе Чочоровска многу штетни се. Албанците никогаш 500кг немале. Ситни риби се во Македонија. :) до 50кг, повеќе не.
Остај сега Бобо, Чочоровска и млекарот, сите тие купувале од од пограшна земја ( Колумбија ) или сами си садат, се работи за Авганистанска воденица која меле многу и треба ЕУ да ја снадби, дрога која е многу потешка од те бројки што ги наведе.
И да не биде сњмек тоа било мое размислување или од ракав вадено, погледни неколку документарци ( странски, да речеме независни ).

Остај сега Бобо, Чочоровска и млекарот, сите тие купувале од од пограшна земја ( Колумбија ) или сами си садат, се работи за Авганистанска воденица која меле многу и треба ЕУ да ја снадби, дрога која е многу потешка од те бројки што ги наведе.
И да не биде сњмек тоа било мое размислување или од ракав вадено, погледни неколку документарци ( странски, да речеме независни ).

Јас и ти сме во моментов форумски тролови. Можеш да ми кажеш за тоа што е докажано. На Косово никогаш не се фатени 500кг дрога. Во Македонија пак... :S Така да, остај ги другите, зачисти си го дворот свој прво.

Јас и ти сме во моментов форумски тролови. Можеш да ми кажеш за тоа што е докажано. На Косово никогаш не се фатени 500кг дрога. Во Македонија пак... :S Така да, остај ги другите, зачисти си го дворот свој прво.

И нема да бидат фатени , таму нема контрола!!!

Јас и ти сме во моментов форумски тролови.
Не бе ,не сме тролови, само што ја разглабаме суштината на војната во Косово, ако не си знаел секоја војна си има мотив и повод, е сега ние праиме муабет за поводот.
Можеш да ми кажеш за тоа што е докажано. На Косово никогаш не се фатени 500кг дрога. Во Македонија пак... :S Така да, остај ги другите, зачисти си го дворот свој прво.
Значи... јас не ги имам снимено документарците, Италјанец беше ако се сеќавам, документарецот беше и тука под наслов бесконечна војна или така нешто. Што мислиш на оската Авганистан виа Косово? И што мислиш дека секоја војна е безпари? Тие пари се вложуваат после треба да се вратат.

Косово беше албанизирано со цел да претставува “мост“ за присоединување на Албанија кон Југословенската федерација, тоа беше замислата на политичките “архитекти“ која се покажа како контрапродуктивна како и многу други “инженерски“ потфати во бивша Југославија.

Меѓутоа истиот принцип се користи и сега во Македонија, за создавање на македонско-албанска федерација во која целосно би се припоиле Албанија+Косово+Македонија.

Косово беше албанизирано со цел да претставува “мост“ за присоединување на Албанија кон Југословенската федерација, тоа беше замислата на политичките “архитекти“ која се покажа како контрапродуктивна како и многу други “инженерски“ потфати во бивша Југославија.
интересна теза, може малце подетално да се разглоби, мада , ако имало таков план... ми се чини дека тој план паднал во вода некаде 50-тите.
Меѓутоа истиот принцип се користи и сега во Македонија, за создавање на македонско-албанска федерација во која целосно би се припоиле Албанија+Косово+Македонија.
Ова што денес се случува во Македонија од страна Албанците е "културно" асимилирање и бркање од домовите. Јас имама сосема доволно докази за ова, што пишани што видео материјали... Најтрагичното е тоа што сите гледаат и никој ништо не превзема.

Не е теза, барем не моја, може да се прочитаат таквите намери доколку се прочепка по историските архиви, одредени политичари активни во минатиот век сега слободно можат да се изјаснуваат.

Очигледно е дека планот некаде “скршнал“ и сосема очекувано е Албанците да ја искористат идејата.

Ова што денес се случува во Македонија од страна Албанците е "културно" асимилирање и бркање од домовите. Јас имама сосема доволно докази за ова, што пишани што видео материјали... Најтрагичното е тоа што сите гледаат и никој ништо не превзема.

Најбитно е првин повеќето Македонци да го согледаат тоа, да излезат со главите од песокот.
Потоа можат некои работи да се преземат, работи кои не бараат прекршување на законите, кои не бараат никаков посебен ангажман, но доколку повеќето од Македонците не го согледаат тоа што си го пишал и сеуште живеат во некаков мазохистички свет на илузии, ништо не правиме. Освен можеби активности на личен план.

Не е теза, барем не моја, може да се прочитаат таквите намери доколку се прочепка по историските архиви, одредени политичари активни во минатиот век сега слободно можат да се изјаснуваат.

Очигледно е дека планот некаде “скршнал“ и сосема очекувано е Албанците да ја искористат идејата.
Планот е доста интересен, во 45' имаше сличен план и за Македонија, али ова му доаѓа со свој камен по глава знаејки улогата на балистите во WWII, ке прочепкам околу ова малце но ако имаш некои линкови интервјуа или слично пушти слободно.

--- надополнето ---

Најбитно е првин повеќето Македонци да го согледаат тоа, да излезат со главите од песокот.
Потоа можат некои работи да се преземат, работи кои не бараат прекршување на законите, кои не бараат никаков посебен ангажман, но доколку повеќето од Македонците не го согледаат тоа што си го пишал и сеуште живеат во некаков мазохистички свет на илузии, ништо не правиме. Освен можеби активности на личен план.
Го гледаат Македонците тоа, али... одговорот им е тоа не е можно, гале ми е јас сум во Карпош, Аеродром, Капиштец... али за две - три години те населби ќе бидат ако не 20% албански ( Карпош веќе станува ), околијата на велес исто така а и градот полека ама сигурно ќе стане, Кале е веќе Албанско - на кале имаше едно убаво кафанче се викаше ( пази сега ) Македонска куќа, знаете сега што е??? - Албанска Абасада, после ќе биде кој ние е крив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom