Со тоа што ги негираш ебр се негираш и самиот себе или тоа не го сфаќаш како сакаш мене ми е сеедно што ти мислиш за ебр затоа што имам блиски што се таму сега во моментов и им ги знам можностите,а за вежбата изгледа не ме пратеше доволно на самиот старт на формирањето на лавовите инструктори им беа момци од тигрите кои продолжија понатаму во лавовите,и за боловањата мислам излишно е да се муабети кога регуларната полиција ја немаше нигде,па кој изиграваа позорникари по станиците,па резервистите господине или и тоа ќе го негираш,а да и малку ли беше што на местото на бранителите во полициските структури влегоа терористите или и ова не е точно а нашите останаа на улица само заради тоа што не беа терористи туку бранители па сеа стави го кантарот со почит
jas ne gi negiram niv, tuku tie samite si se negiraa so glupostite sto gi pravea. kako moze policajci da ne platat za benzin na benzinska, kako moze policajci da upadnat vo diskoteka i da go tepaat narodot tamu ama bas bez nikakov povod, a kolku gluposti imaat napraveno vo Prilep. sega vie mi velite jas gi negiram, greska ste ne gi negiram jas tuku tie izvrsija negacija na samite sebe. steta e sto i tamu ima dobri momci ama poradi glupostite sto gi pravi pogolemiot del i tie se staveni vo ist kos so niv.
pa lavovite ne se borea nigde, tie se pojavija odkoga zavrsi vojnata i bea rasporedeni vo Ratae i Zilce i toa posle nekolku dena pijancenje i pravenje gluposti istite bea povleceni. jas se soglasuvam deka na RM i e potrebna edinica od takov tip ama taa da bide edinica a ne kriminalna banda koja go krsi zakonot, vo taa edinica treba da ima cvrsta disciplina, kako oni ke nateraat nekoj da go pocituva zakonot ako tie samite go krsat. samo poslednite 8 meseci ne sum bas vo tek sto se slucuva tamu i ako ima promeni stvarno ke mi bide milo ama so toa sto slusnav deka go smenile deckoto sepak se somnevam.
inaku na site od lavovite koi nemaa izvrseno kriminalni dela im bese dadena moznost da se vrabotat vo policijata ili vo ARM, duri i tie sto bea so osnovno obrazovanie pa posle naknadno zavrsuvaa sredno, a nekoi nabavija falsifikat diplomi sto e kriminal, pa posle tropaa gluposti deka nekoj niv gi izbrkal od rabota.
toa sto vlegoa teroristi vo policijata e zatoa sto nie ja izgubivme vojnata, a zosto ja izgubivme vojnata zatoa sto na celo na klucnite mesta imavme predavnici( MVR- boskovski, MO- bucko, premier- ljubco) i oni ne ubeduvaa deka ete EU i NATO ne davale da se branime, nemozam da poveruvam kolku e naiven Makedonskiot narod pa im veruva, ostaj toa duri ovoj prviot go smetaat i za heroj, no sepak vistinata eden den ke se doznae, a inaku najgolemite teroristi vlegoa vo parlamentot.
neznam zosto mislis deka nasite ostanale na ulica, pa kade stoi deka rezervistite treba posle povikuvanje da bidat vraboteni vo policijata ili vo ARM, tie bea povikani da si ja otsluzat sojata obvrska koja ja imaat prema drzavata i za istoto bea isplateni.
so pocit