ВОЈНАТА ВО 2001

• Креатор на темата Креатор на темата AnDoN
  • Време на започнување Време на започнување
Citam i se cudam..go napadnavte deckoto sto otvoril takva tema..
Pa ajde sega da kutime cel zivot 2001 da ne ja spomnuvame za spomeni da ne se budat..
epa treba da se budat za da znaeme sto ni odzemale, a ne da ideme spored novite kriteriumi "zaboravi se sto bilo mora sozivot so Albancite"..apsurd!
Cest za site lavovi i site onie koi se borea 2001 iako ima mala vistina deka kradea ama ako toa go pravele poedinci ne znaci deka site pravele..a bogami ako kradele ne znaci deka ubivale civili i ne kidnapiraa avtobusi kako sto pravea "sograganite"

lavovite si ja napravija sami svojata reputacija, jas nisto ne izmisluvam tuku toa im e poznato na mnogu luge vo RM. a toa kako oni se odnesuvaa vo 2001 godina sozdava mnogu mesto za somnez dali oni imaat rakovoden kadar koj e strucen i dostoen za da izvrsuva takva rabota.
sega da ne se pravime ludi bozem ne znaeme sto pravea.
p.s. ima luge na koi im mnogu dobro poznata situacijata od 2001 i samo prasanje na vreme e koga ke se doznae se.
p.s.s. vie da ne se navredivte od toa sto jas go spomnav, inaku moeto mislenje za ovaa policiska edinica e deka ne gi biva i iskreno se nadevam deka konecno ke sfatat kaj e nivniot problem i ke zalicat na toa sto treba da bidat.
Е сега прво не сум се навредил,второ кога ги формираа лавовите водечките структури им беа од ТИГРИТЕ и трето лавовите кои ги оспорувате не дека немаше меѓу нив и криминалци кои им беа наметнати,знаци правите доколку те интересира на вежба во Бугарија ги победија и САС И ФОКИТЕ Амерички,друга работа е што на крајот ја заебаа оваа полициска формација,и само за потсетување колку беа спремни и им имаа стравопочит другите единици е инцидентот кога ги распуштија или на ова не се сеќавате пошто така му прднало на курот на али шизофренија и за крај кои и да биле во воените и полициски формации ја лично ги почитувам за храброста што ја имаа а другите кои избегаа и се сокрија ко пички ама ич не ги ни рачунам за живи а сите добро знаеме кои се тие кои зимаа боловање во сред војна

А ДА УШТЕ ОВА ШТОМ НЕ ГИ ПОЧИТУВАШ ЕБР САМО ПОМИСЛИ КОЈ Е ГОРЕ СЕГА НА ГРАНИЦА И КОЈ ТИ ГО ЧУВА СОНОТ САМО ТОЛКУ

Е сега прво не сум се навредил,второ кога ги формираа лавовите водечките структури им беа од ТИГРИТЕ и трето лавовите кои ги оспорувате не дека немаше меѓу нив и криминалци кои им беа наметнати,знаци правите доколку те интересира на вежба во Бугарија ги победија и САС И ФОКИТЕ Амерички,друга работа е што на крајот ја заебаа оваа полициска формација,и само за потсетување колку беа спремни и им имаа стравопочит другите единици е инцидентот кога ги распуштија или на ова не се сеќавате пошто така му прднало на курот на али шизофренија и за крај кои и да биле во воените и полициски формации ја лично ги почитувам за храброста што ја имаа а другите кои избегаа и се сокрија ко пички ама ич не ги ни рачунам за живи а сите добро знаеме кои се тие кои зимаа боловање во сред војна
vaka gospodine jas neznam so sto se zanimavate vie ama jas celiot moj zivot go imam posveteno na bezbednosta, i imam golemo poznavanje za sposobnosta na lavovite. a ako nekoj se natprevaruval vo Bugarija toa se tigrite, koi se stvarno profesinalci vo svojata rabota.
ve molam samo da ne mi zboruvate za hrabrosta na lavovite oti jas imam rakovodeno so luge od 20 do 50 godini vozrast od koi 10 bea od lavovite i bukvalno bea "picki" da se izrazam so vojnicki termin( gi molam zenite da ne se navreduvaat oti toa e vojnicki termin za kukavici), sramota nevidena. a za edinacata EBR koja ja spomnuvate imam nekolku poznanici tamu od koi eden e stvarno dobar a drugite ne gi biva i istite bea na rakovodni mesta, i zamisli lugeto koi vie gi narekuvate specijalci pisuvaat peticii za da se smeni covekot koj stvarno gi rzbira rabotite, i istiot bese smenet. pa ovaa smena mene mi ukazuva na nivnata profesinalnost.
za bolovanjata sto zborite, od moite luge samo lavovite zemaa boleduvanje i toa eden ne se pojavi celi 9 meseci( pa zena da bese ke rodese i ke dojdese). izgleda nivnata najgolema hrabrost bese vo "proces".
a za incidentot koga gi raspustaa, ako tie se toa sto vikate vie "specijalci" jas ne razbiram zosto se glupiraa togas, oti pravite vojnici izvrsuvaat naredbi a ne toa sto niv im e po kefot.
od 10 sto gi imav samo eden vredese a sega ti presmetaj go procentot.
pa tie gospodine moj go unistija rejtingot na policijata.
eve jas sum covek so nesakam da go zalazuvam Makedonskiot narod i dolznost mi da kazam deka poznatiot "brat ljube" e predavnik na Makedonskiot narod i ako ne veruvas istoto moze i da ti go dokazam.
so pocit

Со тоа што ги негираш ебр се негираш и самиот себе или тоа не го сфаќаш како сакаш мене ми е сеедно што ти мислиш за ебр затоа што имам блиски што се таму сега во моментов и им ги знам можностите,а за вежбата изгледа не ме пратеше доволно на самиот старт на формирањето на лавовите инструктори им беа момци од тигрите кои продолжија понатаму во лавовите,и за боловањата мислам излишно е да се муабети кога регуларната полиција ја немаше нигде,па кој изиграваа позорникари по станиците,па резервистите господине или и тоа ќе го негираш,а да и малку ли беше што на местото на бранителите во полициските структури влегоа терористите или и ова не е точно а нашите останаа на улица само заради тоа што не беа терористи туку бранители па сеа стави го кантарот со почит

Со тоа што ги негираш ебр се негираш и самиот себе или тоа не го сфаќаш како сакаш мене ми е сеедно што ти мислиш за ебр затоа што имам блиски што се таму сега во моментов и им ги знам можностите,а за вежбата изгледа не ме пратеше доволно на самиот старт на формирањето на лавовите инструктори им беа момци од тигрите кои продолжија понатаму во лавовите,и за боловањата мислам излишно е да се муабети кога регуларната полиција ја немаше нигде,па кој изиграваа позорникари по станиците,па резервистите господине или и тоа ќе го негираш,а да и малку ли беше што на местото на бранителите во полициските структури влегоа терористите или и ова не е точно а нашите останаа на улица само заради тоа што не беа терористи туку бранители па сеа стави го кантарот со почит
jas ne gi negiram niv, tuku tie samite si se negiraa so glupostite sto gi pravea. kako moze policajci da ne platat za benzin na benzinska, kako moze policajci da upadnat vo diskoteka i da go tepaat narodot tamu ama bas bez nikakov povod, a kolku gluposti imaat napraveno vo Prilep. sega vie mi velite jas gi negiram, greska ste ne gi negiram jas tuku tie izvrsija negacija na samite sebe. steta e sto i tamu ima dobri momci ama poradi glupostite sto gi pravi pogolemiot del i tie se staveni vo ist kos so niv.
pa lavovite ne se borea nigde, tie se pojavija odkoga zavrsi vojnata i bea rasporedeni vo Ratae i Zilce i toa posle nekolku dena pijancenje i pravenje gluposti istite bea povleceni. jas se soglasuvam deka na RM i e potrebna edinica od takov tip ama taa da bide edinica a ne kriminalna banda koja go krsi zakonot, vo taa edinica treba da ima cvrsta disciplina, kako oni ke nateraat nekoj da go pocituva zakonot ako tie samite go krsat. samo poslednite 8 meseci ne sum bas vo tek sto se slucuva tamu i ako ima promeni stvarno ke mi bide milo ama so toa sto slusnav deka go smenile deckoto sepak se somnevam.
inaku na site od lavovite koi nemaa izvrseno kriminalni dela im bese dadena moznost da se vrabotat vo policijata ili vo ARM, duri i tie sto bea so osnovno obrazovanie pa posle naknadno zavrsuvaa sredno, a nekoi nabavija falsifikat diplomi sto e kriminal, pa posle tropaa gluposti deka nekoj niv gi izbrkal od rabota.
toa sto vlegoa teroristi vo policijata e zatoa sto nie ja izgubivme vojnata, a zosto ja izgubivme vojnata zatoa sto na celo na klucnite mesta imavme predavnici( MVR- boskovski, MO- bucko, premier- ljubco) i oni ne ubeduvaa deka ete EU i NATO ne davale da se branime, nemozam da poveruvam kolku e naiven Makedonskiot narod pa im veruva, ostaj toa duri ovoj prviot go smetaat i za heroj, no sepak vistinata eden den ke se doznae, a inaku najgolemite teroristi vlegoa vo parlamentot.
neznam zosto mislis deka nasite ostanale na ulica, pa kade stoi deka rezervistite treba posle povikuvanje da bidat vraboteni vo policijata ili vo ARM, tie bea povikani da si ja otsluzat sojata obvrska koja ja imaat prema drzavata i za istoto bea isplateni.
so pocit

И ШТО ДОКАЖА СО ОВА???????????????????????????

nema sto da dokazam tuku se klipcinja za vreme na vojnata...
mislam ako se diskutira tuka za 2001 treba da bidat prifatlivi i dvete strani i da kazat i da postuvaat za toa sto bese 2001...

Па кај најде само од нив немаше ли и од нашите или ????????????????

abe nomoj da gi pravdate lavovite i da gi uvelicate kako makedonski braniteli. tie bea licna vojska na lupco i krdeaa kade sto stsaa. vistinskite braniteli bea onie koi zastanaa vo odbrana na makedonija uste vo pocetokot na krizata a ne od ko vidoa kolkavi plati se zemaat. lavovite bea bivsi kriminalci barem povejceto od niv. dodeka go imaa oruzjeto kaj niv se pukase po gradovite sekoja vecer

Da tocno e deka polovina od niv bea narkomani i eks kriminalci, no da ne se lazeme vo vojnata ne odat intelektualcite.Sepak tie vojuvaa za Makedonija i samite se Makedonci i zatoa treba da gi pocituvame.Zatoa ne gi navreduvajte svoite.

Fala za dokumentarecot. Podobar ne bi mozel ni eden od 'nashite' da postira.:smir:
Hehe dobar ili los toa ti e .. sakas nejkes covekt e zakon poveke od 30 miljoni $ svercuval oruzje i plus legalno a? pazi treba da bides mnogu pameten za takvi nesta :) ne zaboravaj albanskoto loby e edna od naj silnite vo svetot...

Vasite se nasoceni na eden pravec za da ja sfatis vistinata treba da gi vides dvete strani zosto ne izgleda sve taka belo kako sto mislite :) i obratno..

КАКО МОЖЕ ТАКА ДА ПИШИШ ТИЕ КРАДЕА АМА САМО албански КУЌИ А АКО ТИ СИ ТОЛКУ ХТАБАР КАДЕ БЕСЕ КОГА СЕ ПУКАШЕ (СИГУРНО ДОМА)

Ако те интересира за време на војната татко ми бесе мејѓу првите кои беа повикани од страна на армијата како резервен состав и тие први отидоа на терен. после кога видоа сто се слуцува нив ги избркаа а ги пуштија лавовите од кои околу 80% беа бивси затвореници и локални мафијаси. А дали краделе само од албански куќи или не тоа не знам на телевизија имасе и македонци кои беа ограбени

abe nomoj da gi pravdate lavovite i da gi uvelicate kako makedonski braniteli. tie bea licna vojska na lupco i krdeaa kade sto stsaa. vistinskite braniteli bea onie koi zastanaa vo odbrana na makedonija uste vo pocetokot na krizata a ne od ko vidoa kolkavi plati se zemaat. lavovite bea bivsi kriminalci barem povejceto od niv. dodeka go imaa oruzjeto kaj niv se pukase po gradovite sekoja vecer

Bloody остај ги бе,овие сами се вреѓаат...ц ц ц ц не ми се верува што прочитав...и тоа напишано од македонец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom