ВОЈНАТА ВО 2001

• Креатор на темата Креатор на темата AnDoN
  • Време на започнување Време на започнување
Bloody остај ги бе,овие сами се вреѓаат...ц ц ц ц не ми се верува што прочитав...и тоа напишано од македонец.
Cudno mi e kako otvaraat temi za diskusija a ustvari nikoj ne znae da diskutira osven da vrega.. epa znam jas gi sfakam nemozat da se pomirat so vistinata zatoa ke patat uste mnogu tie sto se vakvi.. :)

pa vistinata e deka ona ne gi plati svoite vojnici, tuku nekako parite isceznaa a posle nekoj gi lazel da ne se sekiraat oti oni ke im obezbedat penzii (ama izgleda ne im bil platen stazot). ama nekoi po sekoja cena si gi baraa parite pa pocna da gi jade crna temnica, posleden bese drenica ili kako se vika ama pred nego imase uste ponekoj.
ili borcite za sloboda se borea za bes pari.

Cim nemozes da sfatis sam dzabe e jas da ti kazam.. pak nema da sfatis :)
Ај тогаш ќе ти дадам тебе 7 дена за да сфатиш дека не треба да си играш мајтап со мене кога фино те прашувам. Додека си на бан размислувај, кога ќе се вратиш го очекуваме одговорот.

pa vistinata e deka ona ne gi plati svoite vojnici, tuku nekako parite isceznaa a posle nekoj gi lazel da ne se sekiraat oti oni ke im obezbedat penzii (ama izgleda ne im bil platen stazot). ama nekoi po sekoja cena si gi baraa parite pa pocna da gi jade crna temnica, posleden bese drenica ili kako se vika ama pred nego imase uste ponekoj.
ili borcite za sloboda se borea za bes pari.
Zosto mislis deka edna strana e izmanipulirana? objasni mi?! kolku da znaes nieden borec od ona ne ratuval za pari... vo vojna nema pobednik ima samo gubitnici, samo sto trebase vojna da ima za makedoncite da go potpisat ohridskiot dogovor koj sto istiot dogovor i bil predlozen na togasnata vlada vo 1992 od strana na evropskata unia no ne bil prifaten, da go znaes toa altanko...

Ај тогаш ќе ти дадам тебе 7 дена за да сфатиш дека не треба да си играш мајтап со мене кога фино те прашувам. Додека си на бан размислувај, кога ќе се вратиш го очекуваме одговорот.
a ti moderatorce mozes da mi go prodolzis banot kolku sto sakas... prasuvas nesto sto go znaes a se pravis demek ne znaes, zatoa nemoj da cekas odgovor od mene zosto sigurno treba da si pameten koga veke te stavile moderator a jas sum mnogu daleku od tebe spored forumov sto vladees ustvari caruvas :) opasni deca ima tuka mi se tresat jajcata od strav

Абе Љутви...чекаше да си легнам па да регистрираш втор јузер а?

Перманент. На двата. Сам го себе убијал, сам го себе убијал....

Читам и не ми се верува што се може да се прочита за војната во 2001 год но само да ви кажам едно никој од вас не бил на нидно место каде што се водеа борби и не пишувајте глупости ако скате да ви се разјасни вистината за војната тоа е пред самите вас секојдневие на пр како послем војната СДСМ и борците за човекови права ДУИ влегоја во коалициај па само што изгинаа млади деца војната беше масло на СДСМ за да дојдат на власт пошто се болни за власт нека ми одговорат на ова прашанје каде беа нивните деца за време на кризат избегаа секаде.
Нај болно ми е што читам како македонците се препукуваат на форумов мора да се сложиме ние македонците дека војната била и поминала јас го изгубив најдобриот другар и бев ранет и не ми е криво знам дека застанав да ја одбранам МАКЕДОНИЈА Мојата земја и МАКЕДОНЦИ БИДЕТЕ СЛОЖНИ КОГА СМЕ СЛОЖНИ ЈАКИ СМЕ.

Читам и не ми се верува што се може да се прочита за војната во 2001 год но само да ви кажам едно никој од вас не бил на нидно место каде што се водеа борби и не пишувајте глупости ако скате да ви се разјасни вистината за војната тоа е пред самите вас секојдневие на пр како послем војната СДСМ и борците за човекови права ДУИ влегоја во коалициај па само што изгинаа млади деца војната беше масло на СДСМ за да дојдат на власт пошто се болни за власт нека ми одговорат на ова прашанје каде беа нивните деца за време на кризат избегаа секаде.
Нај болно ми е што читам како македонците се препукуваат на форумов мора да се сложиме ние македонците дека војната била и поминала јас го изгубив најдобриот другар и бев ранет и не ми е криво знам дека застанав да ја одбранам МАКЕДОНИЈА Мојата земја и МАКЕДОНЦИ БИДЕТЕ СЛОЖНИ КОГА СМЕ СЛОЖНИ ЈАКИ СМЕ.
...ne samo sto izbegaa tuku dim fatija po ohrid ,grcka,levo desno,2-rabota nemoze da bideme slozni koga ni kazuvaat deka,nie ucesnicite od 2001 sme bile na izlet,i deka sme se slikale ,vtoro tie uste ne go osetile mirisot na barutot,koj od den na den im e se poblisku i togas pak ke izbegaat ali ovojpat u sent moric na skijanje zatoa sto na sar planina i vo mavrovo nema da imaat petlja da otidat od pusti strav ,skiite da ne im gi ostetat,se smeam na takvite suplivi glavi3-nemoze da bideme edinstveni koga u parlament si vadat oci tie supacite sto sedat na tie fotelji so svojte debeli gazovi i se prepucavaat pomegu sebe ,a posle na kafe pauza se smeat demek us tilot ha,ha,ha kolku interesni raboti iznakazavme pred ocite na javnosta,a obicniot narod seto toa go gleda i gi grize poslednite ostatoci od svojte nokti,zatoa sto uste toa im ostanalo od menito na ishranata ,kutrite ovcicki bez svo predvodnik,.onie od drugiot kampus se uste baraat prava koj prava bre na majkaim P........,deneska slusam izjava od edna supelka ,veli policijata treba da se povlece ,a novinarite da odat tamo,koj znae coekot koj bese od dvaj go razbra mesase tri jazici u minuta ,nego brat nisto povise nego nie da si poziveeme zatoa sto zivotot e kratok i da im kazuvame na tie generacii sto idat sto se desavalo vo 2001 belkim tie ke ne razberat .

vojnat vo 2001

Umno Asterix, vo poslednite dve recenici.
..druze so da ti kazam poise nemozes nikogas da me razberes,treba coek so nas da sedne i podlaboko da se razjasnat ovie raboti,okolu vojnata vo 2001 ustvari toa ne bese vojna toa bese samo nekoj da si gi iscisti gomnenicite sto mu bea prikaceni na negoviot debel zadnik,pa morase da napravi kriza toa bese kriza na prljavi pari sto nekoj gi imase steknato i za da ne go fatat prvin ispadna tat stedilnica ,pa oktopodot i tako dalje ,za razlika od vukovar,2001 e PI**** dim,toa bese da izginat eden kup vojnici i toa se namestaljki i toa so dogovor na dvete sprotistaveni strani,a za vukovar da ne zborime toa backo bese klanica ne se znaese koj kogo ebe ,pardon se izvinuvam ustvari koj na kogo puka,epa sega dali ti e jasno zasto volku revolt kaj mene covece znaes deka ides so edna cel za odbrana za Makedonija ,i na kraj ramkoven ,i posle izvesno vreme doznavas od nekoj supaci deka 2001 godina bila vojna za tugi interesi,toes za biznis oligarsi,i tie sto sme ucestvuvale 2001 ednostavno te stavaat na zadnja rupa na sviralce ,ednostavno nie bevme za Makedonija ,nisto nesakame od drzavata da ni dade samo sakame drzavat da ne pocituva i da ne saka kao sto nie vo prviot moment od krizata vo 2001 zastanavme na branikot na odbranatatoes kako sto ja sakavme nie ,i zatoa pocituvan prijatelju neme baniraj pustine da si go izlaeme jadot i isturime besot na tie takvite sto ne giraat nekoj raboti,ali tek ovoj pat e pocetokot samo neznam koj ke im odi jadni tie .pozdrav od mene.i od site tie sto go vkusile mirisot na barutot.

P.S LESNOE COVEK DA SEDNE POZADI TASTATURA I DA SLAPA GLUPOSTI.
NAJLESNO MU E NA ONOJ STO E DVA METRA POD ZEMJA ,A NAJTESKO MU E NA ONOJ STO E ZIV I STO GO POMINAL SETO TOA .AKO BEGAS OD REALNOSTA TAA SEKOGAS KE TE STIGNE .:toe: :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom