Сите пријатели кои ги имам а работат низ Европа ми го кажуваат истото-само во Македонија полицијата сопира коли на автопат. Во сите други државо полицијата си наоѓа други методи-Србија има ставено 56 камери на автопатот Белград-Ниш, и при пребрза вожња на отпосле ти стигнува драконска казна. Минатата неделеа возев од Белград до дома...никој не возеше пребрзо. Максимум што сретнав некој да вози 20-30 км/ч побрзо од дозволеното
Си нашле луѓето начин.
Друга работа што ме изненади.....зетот мој го рпашав зошто не гледам по улици полиција. Ми вика дека во Србија полицијата не застанува кола ,,ничим изазван,, т.е. во рутиска контрола. Застанува коли само при акциски контроли-т.е. сите коли со ред.
На полицијата е да си најди начин како да се справи со проблемите без застанување-камери, лаптопи во возила за проверка по таблици....комјутерско мерење на просечна брзина помеѓу две наплатни места.....
100 години понапред од нас
Се возев со пријател во Србија пред неколку месеца и му текна во Врање да влеземе, на влез на градот не стопира полиција и го казнува неколку стотина динари, возел 57 наместо 50. Влеговме во Врање колку да плати казна и одма за Скопје тргнавме...