Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Нема оправдување, возел повеќе од дозволеното, претицувал на пешачки, и направил сообраќајка со смртни последици.

Да си е фин дечкото како што го правите овде, ќе си одлежи едно 10 години и ќе си свирка после.

Сега ќе се бараат врски, подмитувања, дупки у законите и нема ни да биде казнет освен овој притворов.

Ни 10% не се тие што згазиле човек, а да се нормални луѓе, без бесна кола и врскаџии.

Виновни се сѐ некои вакви мамини и татини синчиња, со џипови купени пошо наполниле 18-20 години.

И како за беља, газат обични луѓе, без никакви врски и пари да поткупат некој.

Луѓето пишувале и ќе пишуваат гневни коментари, бидејќи им е смачено од неправди. Ни прв, ни последен случај кој ќе помине со минимална казна или сосема неказнето.

Се под 10 години затвор за мене ќе биде исто како да го наградиле.

Листајќи ја темава собрав едно 5-6 цитати ама ги избришав и ја исклучив викам ај да не се расправам пошто на секакви ликови и коментари наидов на последниве 15-16 страници. И сеа се враќам и прво наидувам на ова.

Добро нормален си со ова што си го пишал? ДОБРА ТАКТИКА? Он намерно ја убил со кола па сеа спремал тактика за намалување казна?

Не го бранам дечково, крив е и ќе одговара за истото, сигурно ќе му останат и психички последици после ова.
Еден куп експерти на темава ебате, пола и поише провинцијалци експерти за возење у Скопје, останатите се понашаат ко све по прописи да праат и живеат у животот. И тоа се ликови што на сите теми паметуваат и знаат како треба да се живее и делува по правила.
На прсти се бројат тие кои навистина тераат по правила. Во конкретниов случај, на прсти се бројат тие кои ја возат Партизанска по прописи.

Фиромската северно-античка фела одма дозна кој и зошто му ја купил колата на дечково, пошто истите тие од свој пот и пари си ги купиле своите возила, скромни и сиромашни и со истите возат не повеќе од 50. Татко му бил од СДС, океј нека умре одма, пошто ако беше од ВМРО претпоставувам ќе беше до негде оправдано. Прво тоа гледа, од која партија е татко му, ебати имбецилот досаден со тоа све едно исто нон стоп.

Не искочил да помогне и за тоа треба да се убие. Точно е тоа дека по закон мора да одговориш и помогнеш на повредено лице, ама експертската фела на темава во ниту еден случај не го зема во предвид фактот наречен дека дечкото штотуку треснал друг човек. Ете оној одма знае на кого вртел по телефон и у тој момент барал спас. Јас летоска со 3-40 на саат спукав друга кола у врата која ми искочи на пат, па 10 минути не знаев кај се наоѓам од шок иако немаа никакво оштетување ни двете коли.

Не ви се гади малце од вакви коментари? Одма требало да се убие, гарант едно 500 вакви ретардирани ликови и му пишале на фејсбук погрдни и гнасни коментари.
Истите тие малоумници на друга тема ќе бранат некој што јаде (сајбер) булинг.

Брејјјј гнасен народ еј, што сорта ќе бевме.

Не постои простор за грешка, неискуство, икс фактор, туѓа кривица(?), што довело до несреќава.
Македончето знае дека дечково со кола купена од татко му, искочил на улица да се курчи и да убива луѓе.
Друже ти ли најде да зборуваш за ваква тема, па нема за што немаш изедено гомна на форумот.

Друже ти ли најде да зборуваш за ваква тема, па нема за што немаш изедено гомна на форумот.

Епа сега може го знае копиљот и му падна тешко кога виде што му посакуваат

Sent from my iPhone using Tapatalk

Правна држава а? Законот важи за сите? УТОПИЈА!
Особено, 16 годишниот малолетник Албанец што го прегази докторот одговараше? НЕ

Ајде сите знаеме во каква вукојебина живееме, сите знаеме како се купува законот во оваа држава.

Нема оправдување, возел повеќе од дозволеното, претицувал на пешачки, и направил сообраќајка со смртни последици.
Toчно. Сепак тоа не значи дека ти и останатите рандомци треба да го убиете.
Да си е фин дечкото како што го правите овде, ќе си одлежи едно 10 години и ќе си свирка после.
Од кај знаеш дека не е фин и дека нема да си одлежи едно 10 години????
Сега ќе се бараат врски, подмитувања, дупки у законите и нема ни да биде казнет освен овој притворов.
Точно. Може но и не мора да значи дека баш така ќе биде. Тоа што системот ни е таков и секој втор гледа да фати врски не значи дека и во конкретниов сличај ќе го гледаме истото. Повторно, и покрај ова никој тебе не ти дава право да го убиеш детево.
Ни 10% не се тие што згазиле човек, а да се нормални луѓе, без бесна кола и врскаџии.
Виновни се сѐ некои вакви мамини и татини синчиња, со џипови купени пошо наполниле 18-20 години.
Од каде ти се овие податоци, факти, анализи и статистики? Или на памет трескаш глупости дека ако вози џип намерно ќе гази луѓе?
И како за беља, газат обични луѓе, без никакви врски и пари да поткупат некој.
Да де, пошто врските се на нивна страна. Ја иам врски и намерно ќе те згазам со колата пошто ти си обичен и немаш ни пари ни врски. :facepalm:
Луѓето пишувале и ќе пишуваат гневни коментари, бидејќи им е смачено од неправди. Ни прв, ни последен случај кој ќе помине со минимална казна или сосема неказнето.
Само тоа и му останува на овој народец што живее овде, да пишува коментари и да паметува на теми и ситуации за кои нема апсолутно никаква поима. Да искочи да се буни да протестира и да се потруди нешто да смени, тоа не доаѓа во памет. Пишувајќи гнасни коментари и посакување на смрт на луѓе што нит ги знае нит познава - охоооо.

Друже оди собери ги неизедените сендвичи од рандом сендвичарата кај што си додека паралелно пцуеш по западот, изиграваш дежурен експерт за состојбата во која се наоѓа Македонија, оставаш слика на дворски шут и предмет зезања на сериозни теми, имаш затуцани сфаќања и сето тоа со твои ненаполнети 22 години. Не замарај.

Листајќи ја темава собрав едно 5-6 цитати ама ги избришав и ја исклучив викам ај да не се расправам пошто на секакви ликови и коментари наидов на последниве 15-16 страници. И сеа се враќам и прво наидувам на ова.

Добро нормален си со ова што си го пишал? ДОБРА ТАКТИКА? Он намерно ја убил со кола па сеа спремал тактика за намалување казна?

Не го бранам дечково, крив е и ќе одговара за истото, сигурно ќе му останат и психички последици после ова.
Еден куп експерти на темава ебате, пола и поише провинцијалци експерти за возење у Скопје, останатите се понашаат ко све по прописи да праат и живеат у животот. И тоа се ликови што на сите теми паметуваат и знаат како треба да се живее и делува по правила.
На прсти се бројат тие кои навистина тераат по правила. Во конкретниов случај, на прсти се бројат тие кои ја возат Партизанска по прописи.

Фиромската северно-античка фела одма дозна кој и зошто му ја купил колата на дечково, пошто истите тие од свој пот и пари си ги купиле своите возила, скромни и сиромашни и со истите возат не повеќе од 50. Татко му бил од СДС, океј нека умре одма, пошто ако беше од ВМРО претпоставувам ќе беше до негде оправдано. Прво тоа гледа, од која партија е татко му, ебати имбецилот досаден со тоа све едно исто нон стоп.

Не искочил да помогне и за тоа треба да се убие. Точно е тоа дека по закон мора да одговориш и помогнеш на повредено лице, ама експертската фела на темава во ниту еден случај не го зема во предвид фактот наречен дека дечкото штотуку треснал друг човек. Ете оној одма знае на кого вртел по телефон и у тој момент барал спас. Јас летоска со 3-40 на саат спукав друга кола у врата која ми искочи на пат, па 10 минути не знаев кај се наоѓам од шок иако немаа никакво оштетување ни двете коли.

Не ви се гади малце од вакви коментари? Одма требало да се убие, гарант едно 500 вакви ретардирани ликови и му пишале на фејсбук погрдни и гнасни коментари.
Истите тие малоумници на друга тема ќе бранат некој што јаде (сајбер) булинг.

Брејјјј гнасен народ еј, што сорта ќе бевме.

Не постои простор за грешка, неискуство, икс фактор, туѓа кривица(?), што довело до несреќава.
Македончето знае дека дечково со кола купена од татко му, искочил на улица да се курчи и да убива луѓе.
Значи не е намерно направено убиство, не ги следел и не е тргнат по нив со цел за да ги прегази, но е свесно направено. Докажано не бил под дејство на алкохол и дроги. Неискуство, брзање, ама пак пишав свесно е направено.

Општо пишав за секоја одбрана добра тактика и веќе видено од секој адвокат кој е на страната на обвинетиот.
Се пробува да се намали казната со стресови, жалење, каење, блокирана видливост и тоа на место каде е задолжително да се застане, а не да заобиколи.
Па треба да го стават домашен притвор, ќе биде мирен и нема да влијае врз сведоци. Не ич нема да влијае на ваков случај.

Млад бил ќе му се уништи животот, па ај да помине така. После па ќе се плаче немало казни или се мали.

Тоа за малограѓанските муабети претераа да, па и тие што пишуваат пораки на тој буревесник за да објави како цела фамилија да е вмешана.

Класика :D

Не бе, јас сум возачот, ми дадоа телефон у притвор пошто татко ми е северен и е богаташ ко што може да се види и по колата која ми ја купи за да се курчам и газам луѓе.

Ебаве глупаците.

Класика :D

Не бе, јас сум возачот, ми дадоа телефон у притвор пошто татко ми е северен и е богаташ ко што може да се види и по колата која ми ја купи за да се курчам и газам луѓе.

Ебаве глупаците.

куртон, мрш!

Toчно. Сепак тоа не значи дека ти и останатите рандомци треба да го убиете.

Од кај знаеш дека не е фин и дека нема да си одлежи едно 10 години????

Точно. Може но и не мора да значи дека баш така ќе биде. Тоа што системот ни е таков и секој втор гледа да фати врски не значи дека и во конкретниов сличај ќе го гледаме истото. Повторно, и покрај ова никој тебе не ти дава право да го убиеш детево.

Од каде ти се овие податоци, факти, анализи и статистики? Или на памет трескаш глупости дека ако вози џип намерно ќе гази луѓе?

Да де, пошто врските се на нивна страна. Ја иам врски и намерно ќе те згазам со колата пошто ти си обичен и немаш ни пари ни врски. :facepalm:

Само тоа и му останува на овој народец што живее овде, да пишува коментари и да паметува на теми и ситуации за кои нема апсолутно никаква поима. Да искочи да се буни да протестира и да се потруди нешто да смени, тоа не доаѓа во памет. Пишувајќи гнасни коментари и посакување на смрт на луѓе што нит ги знае нит познава - охоооо.

Друже оди собери ги неизедените сендвичи од рандом сендвичарата кај што си додека паралелно пцуеш по западот, изиграваш дежурен експерт за состојбата во која се наоѓа Македонија, оставаш слика на дворски шут и предмет зезања на сериозни теми, имаш затуцани сфаќања и сето тоа со твои ненаполнети 22 години. Не замарај.
Какви и да имам сфаќања барем знам дека сум добар човек што не би можеле да се каже за тебе. Замисли јадеше гомна за дете од 9 години што ја насмеало пола држава и сеа како шо јадат гомна за дечково. Па за булинг нешто си земал да зборуваш, со години тука ги утепа од замарање некој членови како топол поздрав, вори, драконски, како да нешто си над нив, без да сфатиш колку таквите се 10 левела над тебе затоа што не се замараат. И која е поентата да се удира на личен план, кога сите зборуваме на форумот за нашиот живот, еве сега мене ми текнуваат 10 работи за тебе ама како што ветив дека нема оваа година да навлегувам во такви работи затоа што ми било после жал кога навредувам некого на личен план, а во ваква дискусија се знае на крај како се завршува. Плус мислам дека си многу тежок комплекс за разлика од кано и оние кои сум се расправал па ќе навлезеш уште подлабоко во една таква дискусија.

Абе се си е ок ама ваквите ликови се тие од кои навистина не не бива. Јадење гомна цел живот а полни со двојни стандари. Не зборувам лично за него сега, туку општо за сите нас нека биде. Пцуеме дека е загадено а фрламе ѓубре на улица, се буниме зошто краделе а во прва можност крадат се што можат, пишуваат по цели текстови за некоја неправда во ДК ама еве за ова сега застануваат во одбрана, како што кажа затоа што можеби се работи за нивни човек.

Тие семафори не работат навечер веќе неколку дена. Пред некој ден поминував таму, со 10км/ч се движев за да не ме собере некој или да не соберам ја некој.

Коа трепка жолто мора 5 пати повнимателно.

Во Скопје е станато ужасно да се вози, а и да се биде учесник во сообраќај генерално.

Нервоза, безаконие од секаков тип, никој не е*е жива сила.

Колку едноставно е да се постават семафори со тастер. Кога пешаците ќе го притиснат за одредено време светвнува зелено за нив, а црвено за другите. Вака, секој мора да внимава 5 пати повеќе

Ако има ваква слична тема, извинете ме и џиткајте у канта, а ако не, тогаш би сакала навистина да се дискутира за НАЈголемиот проблем во нашава држава, за сообраќајната некултура, како на пример:
- пребрзо возење и непочитување на сообраќајните знаци
- паркирање без осет за простор, да се остави простор за друга кола или попречување на пат
- паркирање на тротоари
- возење под дејство на алкохол, зборење на телефон, пишување пораки, гласна музика во возилото, не се употребува појасот, се возат мали деца на предно седиште...
- престројување без да се даде жмигавец
и уште многу други...
Кој е крив за оваа наша сообраќајна некултура? Дали треба домашно воспитување или авто школите ја носат вината?
Што треба да направиме, кои мерки да се превземат, за да ги намалиме сообраќајките и трагедиите?
Јас колку и да внимавам, секогаш ме вреба опасност од некоја будала.
Стојам на семафор и ме удара позади пијана будала, залетана, кој знае кај му беше умот......потрес на глава, напукнат пршлен, стрес...а поради кого?
Јас у болница а тој со триста врски...уште и ми претеа да не барам оштета, да не пријавувам....

Има ли нешто што можеме ние како граѓани, родители, образовни установи да превземеме, ама навистина да се превземат мерки за да се реши овој сообраќаен хаос во кој има многу лудаци?
Можеме ако сакате да поставуваме и слики од погрешно паркирани возила, возила кои го попречуваат патот пред болниците и било што..нормално ако смееме.

...И нога во кола да не му стапне.

Ни јас не можам да разберам за вакви прекршоци со смртен исход, како не постои казна доживотно одземање на возачка дозвола. Најмалку тоа може државата да направи да ги заштити другите од несовесни возачи.

Абе се си е ок ама ваквите ликови се тие од кои навистина не не бива. Јадење гомна цел живот а полни со двојни стандари. Не зборувам лично за него сега, туку општо за сите нас нека биде. Пцуеме дека е загадено а фрламе ѓубре на улица, се буниме зошто краделе а во прва можност крадат се што можат, пишуваат по цели текстови за некоја неправда во ДК ама еве за ова сега застануваат во одбрана, како што кажа затоа што можеби се работи за нивни човек.
Ili se praite svetci vozaci tuka, a u realnost drivtanje golfovi.

Dokolku ispadne deka ne vozel brzo, deckoto naprail greska od nevnimanie, so e dosta cesta kaj neiskusni vozaci vo realen zivot. Zasluzuva kazna bidejki koa kje vlezes u kola odgovornosta e tvoja, ama ne zasluzuva da se unisti i negoviot zivot i da se pravi primer od nego preku javen linc.

Imase podobri slucai za toa. Likovi so si ja baraa bejlata,vozejki 120, vozejki pijani i izdrogirani. Tie za razlika od ovoj slucaj, svesno predizvikale nesrekja.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom