concrete
alte Esel
.......hmmmm, a jas kolku znam pogoden e od tepka, po svadbarsko pukanje u vazduh.......................spored izjavite na podoficerot koj viknal pali!!!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Samo kolku za info avionot bese soboren od SA-3 neva so termalna modifikacija.
Ф117 беше во употреба 25 години. Учествуваше во напади во Панама, Либија, двете војни во Ирак и во Србија. Пукано е на него и со СА1 СА2 СА3 СА 4 СА5 СА6 СА7..... И со ЗИЛ ЗИС ВАЗ Москвич, и во сите тие војни и напади соборен е еден авион Дали на среќа дали по грешка... не знам али тоа е рекорд за еден авион.
И тоа технологија од 70 десетите која се уште е тајна за останатиот свет.
А замисли ако Ф117 кој веќе е во пензија уште го сметаат за чудо од авион, какви се оние летала кои сега се тестираат низ Америчките центри и бази? Би ни личеле како магија !
Лет погоди што???
Стелт авионите однапред ја знаат нивната патека и избгенуваат САМ системи(имаат друга траекторија!!!) или ризични подрачја така да не е пукано на Ф-117,поточно пукано е еднаш и е погоден токму поради слабите маневарски способности.

.....неаме ништо, само некои мамлази кои за мали пари... викаат вуууууу и се сукаат наоколу со раширени руки, ко да се авиони и други кои џоамити пукаат нагоре викајќи...пау-пау..пау... и толку , ако можеш тоа да го проголташ како air defence system тогаш ОК .......имаме нешто???neso von tema makedonija ima li soliden air defense sistemi ili neso od pred 20-30 godini iame ?

Шега на страна, како може и да се очекува од сиромашна мала земја како што е Македонија, да арчи пари на нешто што се вика air defence system кој реално е исклучиво скапа работа и потполно нам непотребна кога се работи за авиони пресретнувачи и целата инфраструктура потребна за нивно одржување во употреблива за намената кондиција.... и против кого???
 Шега на страна, како може и да се очекува од сиромашна мала земја како што е Македонија, да арчи пари на нешто што се вика air defence system кој реално е исклучиво скапа работа и потполно нам непотребна кога се работи за авиони пресретнувачи и целата инфраструктура потребна за нивно одржување во употреблива за намената кондиција.... и против кого??? mala drzava ama pak ne sve ko tie mavritanija ili neznam use koj ne zezaj
 mala drzava ama pak ne sve ko tie mavritanija ili neznam use koj ne zezaj  mora da kupat neso
 mora da kupat neso 
 nemozam da najdam nigde
 nemozam da najdam nigde