Воен Удар во Турција

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
А доколку во случај пучот не успее,Ердоган ќе си го отстрани и последниот проблем за да владее вечно а тоа е војската ...

Ма све е готово-на Алџазеира даваат снимнки народот е целосно излезен на улиците и војската е или блокирана или предадена

Турска обавештајна служба: Неуспео покушај државног удара
"Све ће се завршити до ујутру", рекао је представник организације Нух Јилмаз.

Он је додао да је специјална служба ухапсила 13 особа у војној униформи који су покушали да уђу у председничку палату у Анкари.

asd.jpg

Пучот пропадна.[DOUBLEPOST=1468627050][/DOUBLEPOST]
Ма све е готово-на Алџазеира даваат снимнки народот е целосно излезен на улиците и војската е или блокирана или предадена
Значи ова сепак беше сценарио на Ердоган.

Добро малку е чудно ако сакаа да го средат војската или барем тој дел што не го сака можеше со атентат а вака ми чудно нападнаа па се повлекуваат да беа толку сигурни ќе отвореа оган врз народот на почеток и другите ќе се исплашеа...

Штета. Изгледа мала група го организира пучот. Сега и последните противници на Ердоган ќе бидат одстранети од армијата.

Анкара е исчистено од пучисти, главниот град е ставен под контрола.

Исто така и државната телевизија е ослободена.

Сам ја намести целата ситуација, па сега следува и официјалното именување како султан.
Во очите на луѓето ќе биде непобедливиот, ќе му се покорат сите, ќе владее како сака со Турција

Znaci vo Turcija veke nekolku godini situacijata ne e mirna, dokolku redovno sledite vesti tamu veke so godini ogromni masi na narod protestiraat za sloboda i demokratija, se sekavate na onie protesti sto izbija vo Istanbul vo toj parkot mislam se vikase Gezi, masovni protesti vo koi celi kvartovi na Istanbul bea paralizirani i vo koi imase seriozni i krvavi sudiri pomegju demonstrantite i policijata !
Toa bese pred nekolku godini i od togas pa navamu seuste rabotite ne se smireni i postojano se protestira, a od druga strana Erdogan pa se poveke se sili, apsi politicki neistomislenici, zatvora mediumi i vesnici, nakratko kazano Erdogan se poveke se zacvrstuva na vlast, a narodot mu se buntuva, toa e seriozna kriza i problem za edna drzava !
Dokolku uspee vo celost voeniot drzaven udar mozebi i postojat seuste sansi za Turcija da se vrati na stariot kolosek zacrtan od Kemal Ataturk, vo sprotivno moze konecno da se preskrta Turcija kako normalna i demokratska drzava !

Пучистиве најнапред требеа да го уапсат Ердоган
Можеби се во право оние кои мислат дека Ердоган сам го направил пучот за да ја уништи армијата
Штета - каква славна армија .....

по се изгледа пучот у турција доживеа колапс.... каков пуч е овој само не ми е јасно толкава војска да неможе да направи државен удар... или мал дел од војската биле за пучот или слаба организација имале.... како и да е ова на турција ама баш ич не и оди у прилог.... штетите ке бидат од огромни размери....

ме интересира само како на ова ке реагира русија која мудро само си седи на страна и молчи....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom