Водечка ѕвезда!

• Креатор на темата Креатор на темата Delux
  • Време на започнување Време на започнување
D

Delux

Гостин
Кој има некоја ѕвеѕда шо го води на правитот пат,или пак верува дека ја има истата.
Јас претпоставувам мојата се изгубила некаде во свемирот,и не може да ме пронајде!

Неам ѕвезда, но секогаш ја имам водата.
А водата ме носи безориентирано, преку камења, преку гранки, нагоре надоле, весело па мирно, хаотично и среќно.

Delux напиша:
Кој има некоја ѕвеѕда шо го води на правитот пат,или пак верува дека ја има истата.

Бедуините кои патувале низ пустината верувале дека имале ѕвезда водилка наречена Мизар која им помагала да не се изгубат. На некој начин сите ние сме бедуини кои патуваме низ ,, оваа пустина‘‘. Ѕвездата е тука да не насочи, а неретко незнаеме да ја препознаеме и следиме, и тогаш знаеме да ја негираме или пак да речеме дека некој ја ,,украл од небото‘‘. Можеби ќе беше полесно ако некој ни дадеше упаство:)

Мислиш дека секогаш ги дава вистинските упатства?
Веруваш ти во таа Мизар ѕвезда?

Delux напиша:
Мислиш дека секогаш ги дава вистинските упатства?
Веруваш ти во таа Мизар ѕвезда?

Да верувам во тоа дека секогаш ги дава вистинските упаства, ама сигурна сум дека најчесто не знаеме да ги видиме и протолкуваме.

MorrisonKA напиша:
Да верувам во тоа дека секогаш ги дава вистинските упаства, ама сигурна сум дека најчесто не знаеме да ги видиме и протолкуваме.
Ама нели е подобро да не научи и на тоа како да протолкуваме дека не штити и дека е со нас секогаш?
Инаку таа Мизар ѕвезда една е за сите луѓе,или има посебно за секој различна и со различен сјај?

Delux напиша:
Ама нели е подобро да не научи и на тоа како да протолкуваме дека не штити и дека е со нас секогаш?

Да, нормално дека е подобро ама тогаш се би било лесно и не би имало ништо за толкување. Тогаш не би ни имале потреба од неа.

Delux напиша:
Инаку таа Мизар ѕвезда една е за сите луѓе,или има посебно за секој различна и со различен сјај?

Кога кажав ѕвезда, мислев на ,, ѕвезда‘‘. Нормално дека Мизар нема врска со нас. Таа вистински постои во астрономијата, а ја дадов како метафорички пример.

MorrisonKA напиша:
Да, нормално дека е подобро ама тогаш се би било лесно и не би имало ништо за толкување. Тогаш не би ни имале потреба од неа.

Кога кажав ѕвезда, мислев на ,, ѕвезда‘‘. Нормално дека Мизар нема врска со нас. Таа вистински постои во астрономијата, а ја дадов како метафорички пример.
Мислев дека и ти ќе ме разбереш дека зборам во метафора...

каква свезда, какви чуда :):) немам ништо што ме води во животот препуштам се на судбината :toe:

стануе збор за некоја си среќна ѕвезда????
е јас ја немам дефинитивно,може сум ја имал некад али ми ја имаат хакнато :ban?:
ако некој ми ја најде ве молам вратете ми ја ми треба очајно :pos2:

Среќна ѕвезда значи, водечка, паа сите велат дека ја имам ама ја никако тоа да го приметам. Можеби ми е страв ако ја најдам што ли ќе правам со неа. Можеби и веќе ме води, кој знае. Не сакам да знам, вака ми е подобро.:helou::smir:

Имам, одсекогаш сум ја имал. Гледано по работите што ми се имаат случувано,

Немам...

Се препуштам на судбината,да ме води..

Целата поента е дали сакаш да ја видиш нејзината светлина и постоење или не сакаш....
Јас ја сакам и ја гледам нејзината светлина и патеките кои ми ги отвора...
Нели сум поет,а?:je:

Оф топик: Гледам дека некои луѓе погоре спомнаа за судбина, мислам дека судбина е само збор, се што се случува е од наша рака, ние градиме и ние рушиме, а јас имам ѕвезда, понекогаш светка повеќе, понегаш помалку, ама сепак е тука ... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom