Вода (H2O). Колку често пиете?

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи вчера се напив нема денес што да пијам. Јас обично пијам преку ден.

porano so nedeli ne piev voda oti sum kako zavisna od gaziran sok,no svativ deka na organizmot mu trebe voda a ne vestacki boi.sega se trudam da mu odoleam na sokot no tesko mi odi.

На секои 15 минути под 2 чаши.:)

Многу пијам вода-највише насабајле,најмалце пола литро. И преку ден шо пијам значи некаде ми се фане да испијам 1,5 литри до 2.

Абе од оваа нашава вода чоек поише да пие ќе се разболи наместо да оздрави. хахаха
Ја ич не пијам вода...многу слабо...1-2 чаши дневно...

Летно време енормно многу. Во зима што е и нормално многу помалку.

Абе од оваа нашава вода чоек поише да пие ќе се разболи наместо да оздрави. хахаха

Ех : / , од кај сеа ова, што се појавиа оние демек 300чуда да брцаш у чаша, магнети или што ти ја знам инки, па ај сеа небила чиста водава, луѓево ја пијат 100години па ништо не им е, сеа им текнало нечиста е... ќути кај имаш прилика кога ке ти текне да си сипеш во чаша место да ја купуваш, па уште се жалиш, стај газа на чешмата и фурај ако толку не им веруваш на водостопанство : )))

pa na den 1.5-2 litra

Многу ретко пијам вода... Немам навика... Подобро ке пијам овошен џус или сл.:toe:

Хаха нашата вода е толку хлорирана и прочистувана што и хлорот има да го осетиш. Не стварно ова, пред месец два во весник читав дека ние сме дел од 30тина или 50тина држави не спомна кои имаме најчиста вода. Замисли ти во другине држави како им е што мора да купуваат постојано флаширана вода, а таа од чешма да ја користат само за бањање така да биди задоволна и со домашната вода.

Не пијам баш често само 2-3 чаши на ден. Повеќе сокови пијам :toe:

3-4 литри на ден (некогаш и повеќе, зависи од спортските активности)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom