Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
...еднаш кога ќе се заљубиш, ќе запознаеш чуден свет
и соништата ќе ти бидат други,ќе го сазакаш ти, Тој
...еднаш кога ќе се заљубиш, ќе чуеш песни во срцето
ќе одбереш далечен пат,ќе го напуштиш стариот дом,
...еднаш кога ќе се заљубиш,нека твоето срце знае,
некој друг ти ќе сакаш - како тебе што те сакам јас,
...еднаш кога ќе се заљубиш
ќе разбереш зошто стоев под прозорците твои
ќе ги разбереш писмата долги.што е среќа а што тага,
ќе разбереш и гога губиш, да уште одамна ме љубеше,
...еднаш кога ќе се заљубиш, и ќе си најдеш нов дом
ќе разбереш во сред на плачот,љубовта е од се појака.

Mozes bez mene ?
-Ne
Mozam bez tebe ?
-Ne
Mozime eden bez drug???
-NE !!!
SFAKAS STO SME NELI? I KOLKU SME ZAVRZANI MAShNI? T.S Sovrshena !

шлагот и јаготката кои што ми недостигаа ги добив и испадна баш како што потсвеста ми зборуваше , таа ми ги кажуваше одговорите многу одамна но јас и ги игнорирав не сакав да ги прифанам, затоа што верував во нешто друго, верував во многу работи, верував во плановите кои што ги правевме заедно и требаше да ни се остварат ........ и многу други работи но испадна спротивното испадна дека се е ВО БЕСТРАГА и сите приказни исти се тажни ко нашава бар за мене затоа што се надевав на нешто , се надевав како мало детенце, знаеш како викаат човек секогаш се надева дури и кога изгубил секаква надеж е истото се случуваше со мене. Верував во тебе, те сакав, да те сакав и тоа искрено и вистински незнам коку пати ти ги кажав тие зборови ,се поврзав емотивно со тебе. имав многу планови со тебе а и двајцата имавме заеднички планови ..... но испадна се во бестрага. Испадна дека сум многу похрабра од тебе. И покрај се што се случи можеш во секое време да сметаш на мене за разговор , за споделување на совети ....... и покрај се можам да те сфатам макар што и да е тоа , само ти треба да одлучиш и да собериш храброст за отворен и искрен разговор кој го барав секогаш од тебе. Искрено ти посакувам да си среќен и да бидеш како оној што јас го знаев.

Пробував да се убедам дека сум за тебе вистинскиот..но не сум.Долго време ти бев втор,а премногу касно се сети да ме ставиш прв на листата.Прв беше некој друг,знаеме и двајцата кој..и пробуваше да се вратиш кај него.И го знам тоа,колку и да се трудеше да ме убедиш дека не е така.После секој твој обид,јас кревав бура..но на секоја бура,ти ставаше крај со ветување дека нема да се дешава тоа повеќе..но се дешаваше.Не еднаш,не два пати...многу пати! И те сфаќам,едноставно не можеше да заборавиш...но барем можеше да се сетиш,дека имаш покрај тебе некој кој те сака...некој кој што жари со емоции кон тебе,кој те чуваше,и обожаваше да те чува како око...некој кој што сакаше да те има на дланка,некој кој што сакаше да ти ја даде сета љубов што ја има во него,некој кој што не му беше ништо друго битно,туку само ТИ.Требаше да се сетиш барем,дека некого повредуваш со твоите постапки...поверудваше некој,кој што беше премногу привзан и кој што го болеше секој твој лош поглед,секоја твоја солза,секоја твоја грешка..и после месеци и месеци проблеми и карања,остануваше со тебе...со надеж дека ќе се смениш.И некако,успеа да се смениш..со тоа што го избриша сето минато,барем она што можев да го видам јас,но во главата не верувам дека е избришано..долго време успевав да се убедувам дека се што имаше направено,не беше намерно,и дека се било случајно...но се освестив.Сфатив,дека НИШТО не е случајно.Кога бараш-наоѓаш.И ете,ставивме крај.ТИ беше таа што беше највеќе против тоа,но ти го стави крајот.Нормално,со изговор дека тоа е подобро за мене.

А сакам да верувам дека не сум во право.Сакам да мислам дека се било случајно..дека уште од почеток си ме гледала,како што јас те гледав.Стварно сакав да ти бидам прв,а не утеха за друг.Но ништо од тоа не ми докажуваш...и не треба.Ќе преживеам.Само ми е криво,што испадна вака.Не знам,можеби грешам...повторно се трудам да се убедам дека грешам...како да игра пинг-понг срцево.И кога ќе размислам...не знам ни дали и сега,сум ти прв..ми се заледува крвта кога ќе помислам на тоа,но што е-тука е.

Гледам и се чудам.. почна да бараш мои копии а? Која од која се повеќе личат на мене,
а оваа последната ја гледам и се чудам од кај си ја ископал.
Сите забележаа колку личиме ама јас пак ќе речам поуба сум 100 пати од неа,
и башка тоа ем имаме исто име, ем носи ист парфем ко мојот, башка игра ко мене мочката, и ист хороскопски знак сме.
Е браво бе.. не си можел да паднеш по ниско, аплауз ти давам.
Џабе ти е сонце мое, пак во неа мене ме гледаш нека не си лета малата многу.
Со ова само ми покажуваш колку не можиш да ме заборавиш и колку ти сум во срцето, а тоа дека ќе ме направиш љубоморна ти падна во вода.
Адиос! :cool:

Конечно,слободна можам да кажам дека Те Сакам.Знам дека не е лесно човек мене да ме сака.Не сум жена со која лесно може некој да се носи и да ја поседува.Сите оние ''доктор Џекил и госпоѓа Хајд моменти''.Но,ти не се плашиш од мене.Тоа отсекогаш ме фасцинирало.Затоа,како благодарност и во знак на лојалност засекогаш ќе бидам only,and truly only yours.Минатото е неважно и закопано длабоко,токму како што побара.Затоа спиј мирно,ќе те разбудам утре. :)

И на крај, тек ВЧЕРА морав јас да ја избришам твојава девојка од фб, а фино јавно ја опоменав тука пред повеќе недели, затоа што (веќе со години) знам дека го чита форумов, особено темава.

Реално ја задржав како фб пријател овие недели, за да почекам (не дочекав) да ја смени профиската слика, како одговор на твоето менување, и твоето ветување вечност.

Инаку, попогодена ти е од мене, во однос на се`, тоа одамна го посочувам како факт на секој што ќе ме праша како ми е.

Мене проблемот ми беше што дозволувајќи да ги гледам вашите објави, ми покажавте толку дисреспект (и плукање на достоинство) кои ко прво не сум ги заслужила, а ко второ, можеа да ме направат уште понестабилна од она што бев (задњи месеци, од оправдани причини).

Празна соба, шише со вино. Моето срце е затворено ама очите ми се широко отворени. Широко отворени за да видат колкава будала сум бил. Се качувам високо, и подготвен сум да скокнам за да се удавам без да се обидам да пливам.

Каква црна љубов бе. Комунистичка работа тоа :P Доста членови на темава ми се раадувале а потоа плачеле. Така да fuck love, love to fuck :D Детски кажано, со многу вистина во него.

Ова работи се додека работи. Станица никаде.
Оти сме.. as damaged goods go - yikes.
Не дека не се затрескувам јако, ко увек, но не мења многу баш.. техникалии. :rolleyes:

Засега е убаво, се додека се грижам за тебе, се додека ме изненадуваш у сред ноќ со чоколади враце.

џџоо

Како медолино си со тие обравчињаа, :) немој да си се стаил на диета ќе те тепам! :)
И тоа стомаче што расте како квасец од ден на ден и ми е омилено :giggle:
Често знаеш да ме извадиш од такт со твоите глупости, ама кога ќе ми ги кажеш тие најнежни зборчиња што ме топат, одма се смируваам и ми е најубаво љубовче.
Те сакам бебе :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom