Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
е ајде де кажи веќе еднаш шо ме мачиш :nenene:

сакам да кажам дека сум среќен....со друга:jaj:

Никад више нема да го читам Кортасар, дур те нема.
Се истрипав, врне, и ми фалиш.
А тебе ти свирка свиралото, таков си.

Ќе одиш во јуни, не знам каде, пак...

Добро, ќе имам ли некогаш јас таква среќа мене да ме нема на некое време, и јас да му недостасувам некому?

Изгледа не.

:zid:

Велат дека кога посакуваш нешто доволно силно, дека целиот универзум прави заговор да ти се исполни тоа. Е ај баш да видам...
Ми фалиш... навистина ми фалиш.... Премногу, болно и искрено.

Tužno sam ptiče što mekim kljunom
kljuca o kamen, tražeći vodu
baš k'o i ljudi, tako i ptice
najdraže traže onda kad odu

Slika, ritam, osjećaj i riječ
zar je tako brzo prošlo već
zar je tako brzo prošlo već
Znam ja dobro gdje si, kad i s kim
znam da duša sama bira tim
al ne mogu...

Nedostaješ, tako mi nedostaješ
za sve što prošlo je, nedostaješ
nedostaješ, tako mi nedostaješ
za sve što dolazi, nedostaješ

Tuzno sam ptiče slomljenih krila
za posmatrače tako sam čudan
u snu se može, svemogući Bože
sve osim jednog, ostati budan

:placko::placko::placko::placko:

Сонце, ти и јас.Повеќе не ни помислувам да посакам.Ммм, може само едно кило сладолед, чипс и леден чај, колку да се дебелееме со нешто додека со бакнежи се осипуваме.Не знам по кој пат ќе ти го кажам ова, се надевам не ти здосадило, но јас навистина уживам покрај тебе и твоето меше и твоите цврсти раце..
Сакам кога пиеме кафе од Трк додека седиме на форум и трескаме зелени, а уште повеќе сакам кога ќе си легнеме под сенката во парк, кај оние омилени дрвја, и додека луѓето се подалеку од нас, се слушаат само врапци и нашите воздишки и издишки.
Те сакам бе, трпи:back:

па не сме мали да се срамиш да бидеш искрен, можеби тоа што го мислиш ти го мислам и јас :back:

Не те болат прстите више?
Престани да ме влечеш за нос.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Можда малку покажувам, но многу ми значиш !
Те Сакам! :) :back:

:kesa:

дај бе више порасни и престани да мислис дека ако ме направиш љубоморна ке се смени нешто. уствари ке се смени ке си отидам и крај.
ми смета кога правиш да се чувствувам ко дебил, а мислам дека не сум дебил или сум? не бе, не сум.
а да, и ако толку сакаш да бидеш со таа личност, биди никој не ти брани само не ме замарај мене веке. уфф толку имам да ти кажам се изморив веке.:tapp:

супер шо те слушнав денес , со тебе и со сонцето нема крај :nesvest:

По толку долго време мислам дека повторно се заљубувам искрено.Само едно знам дека премногу ми недостигаш :back:

Ти посакувам што е можно повеќе мушички и разно разни инсекти во твоето пиво и се надевам дека ќе ти се искинат новите жици од гитарата за 1-ви мај !
Среќен роденден !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom