Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Разводи има, и треба да има уште повеќе, ниедна жена не треба да ќути и трпи насилство и кретен од маж, како порано нашите баби што трпеле, па затоа и имало само 1% разводи, денес не трпи никој. А Македонија треба да им помогне на самохраните мајки со вработување ако ништо друго. Тие се најзагрозена категорија на луѓе. Жално е да се промовира раѓање деца, а од друга страна со мал прст не се мрда да се спонзорира и финансиски помогне чинот на подигање деца. Беда држава, политичарите крадат, а народот тоне во сиромаштија.
Тебе пак да ти остават избор од десет мажи од кои еден ќе биде кретен пак за тој ќе се фатиш....не е проблемот у кретените, проблемот е у вас. Не викам дека треба да ќутат жените, напротив. Ама џабе кога сте ментални у главите, додека не земе главата да ти ја отвори нема да се тргнеш од таму.

Признавам, guilty as charged, се палев на bad boys, се палев на body билдери и Мики Мики велики, се палев на широки рамења, и сеуште се палам но.... Сега почна и разумот да подработуе е јеби га, љубов е кога боли зар не???
nekad davno jas pisuvav tuka deka sekoja zena saka mangup, se dodeka mangupot ne zeme da i ja udira glavata od zid i togas se chudat zoshto?

taa fantazija deka toj sto e los za okolinata i lugjeto okolu sebe ke bide dobar za niv i oni ke go smenat rezultira vo vakvi slucaevi.

Разводи има, и треба да има уште повеќе, ниедна жена не треба да ќути и трпи насилство и кретен од маж, како порано нашите баби што трпеле, па затоа и имало само 1% разводи, денес не трпи никој. А Македонија треба да им помогне на самохраните мајки со вработување ако ништо друго. Тие се најзагрозена категорија на луѓе. Жално е да се промовира раѓање деца, а од друга страна со мал прст не се мрда да се спонзорира и финансиски помогне чинот на подигање деца. Беда држава, политичарите крадат, а народот тоне во сиромаштија.
da, da, vo prvava recenica razvodi treba da ima, za na kraj baranje finansii od drzavata za roditelot koj sto najcesto inicira razvod.

ne ocajna, ne sakam jas kako danocen obvrznik da go finansiram rezultatot na vasite pogresni odluki vo biranje partner i pravenje deca so istiot, sta vise, na site vakvi goveda koi sto bazirano na fizicki izgled vleguvate vo brakovi i pravite deca bi vi gi odzemal decata, a vas bi ve pratil po logori na prinudna rabota.

Не бе, прашувам шо е тоа мангуп? Да има БМВ најнова верзија и Ролекс на рака или да ги има прочитано сите дела на Фјодор Достоевски?
vo ovoj kontekst vo koj sto govoram e licnost so izrazit temperament i sklonost kon fizicki konflikti.

inace mangup e licnost koja si ja ima istrazeno svojata dobra i losa strana, so bonton i e pochituvan od okolinata vodejki se po odreden kodeks na odnesuvanje i moralen kompas, no istovremeno i fizicki spremen (ne inicijator) i ne se plasi od fizicki konflikt.

debela e linijata pomegju fraer i seljak.

seljak inicira fizicki konflikti najcesto so licnosti poslabi od sebe za banalni pricini, se so cel privlekuvanje na paznja od okolinata, najcesto od zenskiot pol.

toa e lesno vidlivo po toa sto seljak nema da starta fizicki konflikt na mesto bez ocevidci, najcesto toa go pravi po kafani, kafikji, proslavi, koncerti, itn.

fraerot izbegava fizicki konflikt do momentot koga e neizbezen ili koga cesta i ugledot na nego, negoviot partner, prijatel ili rodnina e stavena vo prasanje od lugje od kalibarot koj sto go objasniv gore.

istiot ne izleguva od doma so namera da ja upropasti desavkata na site prisutni, nitu pak de doveduva vo stanje kade sto ne moze da rasuduva preku drogi i alkohol.

А дали игра улога у тоа дали си сељак на пример како се облакаш, шо музика слушаш, кои теми ги разговараш со пријателите и така наваму и така натаму ?
gde je seljak s devojkom? eno ga u senu.

toa e moabet za druga tema.

Јас ти нудев решенија, а не изговори. Ти си наоѓаш изговори и секое понудено решение го дочекуваш со НО НО НО НО... на крај замеша и фамилија, Очајно нели?

Жена ми, (како тебе - така и на таквите ко тебе, пример Пумата или онаа со 240 профили, од погоре), како живее, дали имам или немам деца, колку имам и како ми е... сто пати имам кажано:

Кој има мадиња, ене го аеродромот во Дортмунд, нека ми кажи само кој ден и во колку саатот ќе слета, ќе го пречекам, па ќе има прилика да види сè што го интересира (нормално, нека седи кај мене и со мене колку му душа сака - само на крај нема да го пуштам туку така да си оди пошто ако САМ утврди дека мене ми е навистина добро или барем подобро одошто му е нему, по било која основа (особено среќен брак и семејство), тогаш ќе мора ВО ЖИВО, не на форум, не од комоцијата на својот дом или од зад компјутер да ги изеди сите лајна кои ги серел).

Затоа и не ви стиска. Нити за својот двор да го средите, ниту нечиј туѓ што е поуреден да речите еј супер за тебе, браво. Јас не ти ја наметнав жена ми, ниту се споредував со тебе, едноставно се обидував да ти помогнам но, ако толку те интересира еве и за ова ти е напишано како да постапиш и да видиш најдобро со свои очи, само наместо како старлетите во Дубаи да си заминеш со торба полна пари, ќе мора да ги изедеш гомната кои ги сереш (али буквално) и ќе заминеш со горчина во душата (не од смрдеата или фактот дека си јадела реални гомна) туку од фактот дека на некој што сакал да ти помогне (макар и со совет на форум) му си замешала фамилија, па уште силна на вилица. Кокошка.

Ајде сиктер и ти на игнор.
Будала јас си ебавам неделна вечер и НБА натпревар ќе ми почни додека оправам будали шо по 6 пат се мажат „оти некој имал широки рамења“, а по 10-ти се разведуваат оти ги шамараат по дома.

Ти викам, уште 200 пати да ти пишам секогаш ќе се покајам заради карактерните фалинки кои секако ги имаш и тоа не се мали.

Се надевам, без разлика на сè, дека тоа дете ќе има среќно детство некаде на друго место (ако не знаеше, може да ве пријави и некој комшија при такви расправии, па да ви го одземат детето и со очи да не го видите, а не тоа глупостите шо ги читаш по фб групи и разно разните искуства на други полуписмени како тебе - ама секој со паметот, некој и без него).

Тешко на детето, Господ враце да го има со такви родители.

Зошто некоја да се осуди да биди Ливадарка, слушајки совет од некоја со 2 брака неуспешни зад себе? Не ти биле браковите пречка во животот, твојата недозреаност била (очигледно), која за жал и на овие години е истакната пред другите твои карактеристики (можда и по некоја позитивна имаш, но од ова погоре не иди до израз).

Сиктер бе, оди отвори уште 7 профили ебате психијатрискиот случај ебате. Уште еден неуспешен абортус.
Чоек не знам шо се замараш.Со најдобри намери и даде совети со цел да и помогниш таа по тебе фрла со дрва и камења.По се изгледа не е само мажот и крив. Само тешко на детето.

Социопати, нарциси, психопати и што уште не се околу 4% некоја средна вредност, значи од 100 мажи ќе најдеш 1 психопат три четири социопати и пет шест нарциси. Не проектирајте карактеристики на тоа што вие сте одбрале за животен партнер на цела машка популација. Стално ја давам оваа аналогија...ако знаеш дека има мечка у пештера некоја дали ако влезеш таму е твоја вина или на мечката?
BTW околу 50% од жените тврдат дека биле у врска со социопати, нарциси и психопати....кој ја мати водата на коњите?

Чоек не знам шо се замараш.Со најдобри намери и даде совети со цел да и помогниш таа по тебе фрла со дрва и камења.По се изгледа не е само мажот и крив. Само тешко на детето.
Добро оти лупеташ безвезе, какви совети, да го пријавам за нешто што се случувало пред 3 години, го пријавив ако баш сакаш да знаеш и никому ништо, пошто немав видливи повреди, морав да го тужам со приватна тужба и се откажав. Само гомна да се јаделе. Ако не па дојди ти пријави го и прибери ме во постела помеѓу жена ти и тебе ќе си спиеме сите заедно а што викаш. Или јави се на вујко ти владиката да ме прими во општина да работам, за да може сама да си го пунам фрижидеров а? Шо викаш. И да подсоберам некој денар да ги затнам дупкине од куќана за глувци да не ми влагаат. Ај живти се види што ќе напраиш. И јави ми се.

Автоматски споено мислење:

Сам си даде одговор, мажот и е Швабо, на нивните не земаат, ама на нашите и те како. Гледај емисија за украдени српски бебиња уште од болница. Годишно одземаат по 200.000 деца во Германија и ги сместуваат во домови и после на посвојување, на многу наши исто им се одземени деца. Не збори не знаеш. Остај ме мене јас не сум будала да седам во брак кај има насилство. Реков сне се рчнале било поминало, виде не може со мене сеа мирен е.
Нашите баби не трпеле. Барем не моите. Не генерализирај и не прави погрешна слика за сите девојки доколку ти си очајна како што потпишана дека треба и тие да бидат. Кармата ти си ја имаш сјебано уште во минатото а може и во некој предходен живот и затоа се ти се лупа од глава затоа што тоа треба да се наплати некако.
Јбг така функционира унивезумов и само така можеш да ја излечиш својата траума. Вака со какање на сите мажи само се бламираш, дозакопуваш у каканото и уште толку си ја сјебуваш веќе сјебаната карма.
Јадно дете со тебе и муж ти.

Нашите баби не трпеле. Барем не моите. Не генерализирај и не прави погрешна слика за сите девојки доколку ти си очајна како што потпишана дека треба и тие да бидат. Кармата ти си ја имаш сјебано уште во минатото а може и во некој предходен живот и затоа се ти се лупа од глава затоа што тоа треба да се наплати некако.
Јбг така функционира унивезумов и само така можеш да ја излечиш својата траума. Вака со какање на сите мажи само се бламираш, дозакопуваш у каканото и уште толку си ја сјебуваш веќе сјебаната карма.
Јадно дете со тебе и муж ти.
Јади гомна

Моето дете зборува 3 јазици, течно. Го растам во средена и богата држава не го жали ти него,жали се себеси и тоа што си стар ерген на 37+ без поколение, без син да те наследи. Хехе
Бркај работа

Социопати, нарциси, психопати и што уште не се околу 4% некоја средна вредност, значи од 100 мажи ќе најдеш 1 психопат три четири социопати и пет шест нарциси. Не проектирајте карактеристики на тоа што вие сте одбрале за животен партнер на цела машка популација. Стално ја давам оваа аналогија...ако знаеш дека има мечка у пештера некоја дали ако влезеш таму е твоја вина или на мечката?
BTW околу 50% од жените тврдат дека биле у врска со социопати, нарциси и психопати....кој ја мати водата на коњите?
Од 100 мажи ќе најдеш 1 нормален. Малце ги имаш помешано лончињата братле.
Процент на разводи е 60%, и расте
Број на ергени и стари моми е 70%.
Депресивна ситуација.

Последно уредено:
Јади гомна

Моето дете зборува 3 јазици, течно. Го растам во средена и богата држава не го жали ти него,жали се себеси и тоа што си стар ерген на 37+ без поколение, без син да те наследи. Хехе
Бркај работа

Од 100 мажи ќе најдеш 1 нормален. Малце ги имаш помешано лончињата братле.
Процент на разводи е 60%, и расте
Број на ергени и стари моми е 70%.
Депресивна ситуација.
Какф јад,чемер и очај од човек си ти!!!
Ако ти е сфе овој што ти се дешава.

Само греота за дете тфое, какфа иднина га чека сс тебе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom