"Cause I've had the time of my life...
...and I've searched through every open door 'til I found the truth, and I owe it all to you..."
Чудно е за мене да почнам нешто да пишувам, а за вовед да напишам дел од
песна. Овој почетен стих, може некому нема да му значи ништо, но сепак ти знаеш што сакам да кажам со него. Можам да напишам стотици песни и стихови, но во оваа има нешто кое не поврзува. Може немам мускул како Патрик Свејзи, а ти немаш хаљина како девојка му, но сепак почнуваме лесно да го играме нивниот танц. Подолго време ги учевме почетните чекори, движењата, и кореографијата. Се подигавме и паѓавме заедно, имаше и грешки, но добивавме и бројни аплаузи од многубројната публика. Некои аплаузи беа од срце, но секако, има и аплаузи кои се дволични и кои не би ги вбројувал во нашиот рејтинг.
Сепак, мило ми е што научивме по нешто (или по се) од воведните 9-10 чекори од танцот. Стануваме поуспешни, и со долго вежбање и труд, заличуваме на професионална танцова двојка. Секако, пред нас се уште многу чекори, вртења и движења кои треба да ги научиме, но се во свое време.
Најбитно е дека основата е научена, бројните лекции се запамтени наизуст, па затоа ти предложувам да продолжиме да ја развиваме нашата ритмичка кариера и љубов, која симболично ја изразив земајќи примерок од прекрасната песна. :back: најсветски...