'Cause my heart breaks a little
when I hear your name...
Интересна песна. Стварно. А до минатото лето не ни знаев кој е Бруно Марс, како на Марс да живеам.

Whatever
Зашто бе у курац мораше да те спомне? Најдобар другар ми е, го сакам многу повеќе од што те сакав тебе било кога. Ништо лошо му немам направено во животот, што му требаше ова?

Anyway, ме потсети на моментот од пред 4-5 месеци, кога се погледнавме очи во очи после повеќе од една година најверојатно. Онака, случајно, пошто нели, морам баш тебе да те сретнам, баш таму кај што најмалку сакам, кога најмалку сакам и на начин на кој што најмалку сакам. Среќа што имам рефлекси подобри од оние на де Геа па во истиот дел од секундата кога те здогледав погледот го свртев на страна, како да сум ја видел, на пример, Гулабица.

Стигнав пред тебе, најверојатно дека побрзо одам... и ти дозволив после толку време пак да го видиш мојот згоден газ во Lacoste фармерки. Во таа глетка верувам дека уживаше, како и многу пати досега, а и во многу други.

Многу ретко те гледам. И тоа е добро. Се надевам дека за точно еден месец ќе те видам последен пат во животот, дека е неизбежно де. А големи се шансите за тоа.
Инаку ми фалиш, понекогаш. Или подобро кажано ми фали времето поминато со тебе. Сеедно.
А таа... таа е добра. Можеби и повеќе од добра. Според повеќето многу поубава од тебе. Брат ми ме праша како девојка како неа може да биде со будала како мене. And I was like... how the fuck should I know? И стварно не ми е јасно.
Ама... секогаш има некое ама, да го ебам.
Таа не ми прави друштво во кладилница да си го гледам мојот Манчестер Јунајтед како се мачи со Њукасл.
Таа не може да вика повеќе од мене во случај да се случи уште некоја тројка понатаму од типот на онаа на Илиевски против Литванија.
Таа не ми прави палачинки секоја трета вечер.
Таа не ме масира на секое видување како ти што ме имаше разгалено.
Таа не ме чеша на местата до кои не ми достигнува раката.
Дури мислам и не знае што е aurora borealis.
Значи тоа било љубовта. А до пред тебе си мислев дека луѓето ја имаат измислено за да ебат бесплатно.
But, сето ова не значи дека сакам да те видам пак. Нејќам. Многу нејќам. И не значи дека сега ми е лошо. Баш напротив, убаво ми е. Ама не е ни блиску до совршено. Тогаш беше барем блиску.
И да, едно нешто не ти кажав, за што ми е жал. Не ти кажав "се најубаво понатаму". А го мислам тоа. Се надевам дека ќе успееш да бидеш среќна, како што некогаш одамна планиравме да бидеме заедно. Јас ќе бидам. Веќе почнав малку по малку да си ги остварувам моите сонови. Направи го тоа и ти.